Görüş Bildir
Haberler
Anketimiz Sonuçlandı! İşte En İyi Yabancı 10 Romantik Film

Anketimiz Sonuçlandı! İşte En İyi Yabancı 10 Romantik Film

Geçtiğimiz günlerde sizin için yaptığımız anket sonuçlandı

 İşte Onedio okurlarına göre en iyi 10 romantik film.

Anket için;

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Curious Case of Benjamin Button

10. The Curious Case of Benjamin Button

IMDb 7,8

Saatçilik yapan bir adam, Birinci Dünya Savaşı sırasında oğlunu kaybeder. Tren istasyonu için yaptığı saatin geriye doğur ilerlemesini sağlar. Bunun sebebi gidenlerin bir ihtimal geri dönmesini ummasıdır. Fakat adam başka bir mucize yaratır. Savaşın bittiği gün bir çocuk doğar. Hayatını tersten yaşamaya başlayan Benjamin Button seksen yaşlarında doğar ve zaman ilerledikçe bebekliğine döner. 5 Altın Küre adaylığı bulunan, başrolünde Brad Pitt ve Cate Blanchett gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmenliğini ise David Fincher yaptı. Onedio okuyucularına göre en iyi romantik filmler arasında 10. sırada!

9. P.S. I Love You

9. P.S. I Love You

IMDb 7,0

Holly için kolay olmayan şey aşık olduğu adamın bir gün öleceğini bilmektir. Gery bir hastalığı olduğunu öğrenir. Bunu öğrendikten sonra tek istediği Holly'nin güçlü durmasını sağlamaktır. Ölene kadar karısına bir sürü mektup yazar. Holly'de bu mektuplar sayesinde hayata tutunur. Başrolünde Hilary Swank ve Gerard Butler yer alan filmin yönetmenliğini Richard LaGravenese yaptı. 2008 yılında vizyona giren küçük büyük herkesin akıllara kazınan P.S. I Love You filmi Onedio okuyucuları için 9. sırada yer alıyor.

8. Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight

8. Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight

IMDb 8,1/IMDb 8,1/IMDb 7,9

Before Sunrise bir trende karşılaşan iki insanın hikayesini anlatıyor. tren yolculuğuna renk katmak isteyen ikili, Viyana'da inerek bütün bir günü birlikte geçirmeyi amaçlıyor. Duygularını itiraf etmekten kaçan Jesse ve Celine için önemli olan tek şey, sadece bir günü birlikte geçirecekleridir. Before Sunrise filmi 1995 yılında izleyici ile buluştu.

Before Sunset, 9 yıl sonra tekrar bir araya gelen Celine ve Jesse konuşacak çok şeyleri olan ama konuşacak o kadar vakti olmayan iki kişidir. Bu sefer hayatlarını daha da irdeleyen filmin yayın tarihi 2004 yılıydı.

Before Midnight uzun yıllar ardından tekrar yolları kesişen Celin ve Jesse bu sefer Yunanistan'da birliktedirler. Hayatları ve kendileri değişen Jesse ve Celine'de değişmeyen tek şey birbirlerine hisleridir. Sohbetlerine şahit olacağınız Before Midnight filmi ise 2013 yılında yayına girmişti.

Üçleme olarak karşımıza çıkan filmin başrol oyuncuları Julie Delphy ve Ethan Hawke, yönetmeni ise Richard Linklater. Onedio okuyucularına göre en iyi romantik film olarak 8. sırada bu seri yer alıyor.

7. Call Me by Your Name

7. Call Me by Your Name

IMDb 7,9

2017 yıl yapımlı filmin konusu; 17 yaşındaki Elio, 1983 yazını ailesinin yanında İtalya'nın kuzeyindeki villasında geçirmektedir. Klasik müzik yaparak zamanını geçiren Eliot, duygusal konularda tam olarak bir şeyleri olduramamaktadır. Oliver, Eliot'un babasına yardım etmek için, stajyer olarak villaya gelir. Daha sonra ise Eliot ve Oliver aralarında henüz biçimlenmemiş bir arzu ortaya çıkar. Başrol oyuncuları Armie Hammer ve Timoothéé Chalemet olan filmin yönetmenliğini ise Luca Duadagnino yapmaktadır. Onedio okuyucularına göre en iyi romantik filmler arasında 7. sırada!

6. Pride & Prejudice

6. Pride & Prejudice

IMDb 7,8

George dönemi İngiltere'sinde geçen film, Bay Bingley ve yakın arkadaşı Bay Darcy'nin bir aileye komşu olarak yerleşmeleri ile ailenin hayatının karmaşıklığını konu alıyor. Gurur'un aşkın önüne geçtiğini izlediğimiz filmde kız kardeşlerin yaşamı da hiç olmadık bir şekilde biçimlenecektir. Jane Austen'in beş kız kardeşi anlatan romanından uyarlanan filmin başrollerinde Keira Knightley, Matthew Macfadyen ve Rosamund Pike yer alıyor. 2006 yılında seyirci ile buluşan film Onedio okuyucularına göre 6. sırada en iyi yabancı romantik film olarak seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

5. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

IMDb 8,3

Joel iki yıldır birlikte olduğu sevgilisinin teknolojik bir deneyle, beraberken sahip olduğunu anılarını sildirdiğini öğrenir. Bunun üzerine kendini hatırlatmaya çalışan Joel çok sinirlenir ve aynı uygulamayı kendine de yaptırır. Hafızası silinirken, anılarını seyrettiğimiz filmin başrol oyuncuları Jim Carrey ve Kate Winslet olup, yönetmenliğini ise Michel Gondry yapmaktadır. 2006 yılında izleyici ile buluşan film Onedio okuyucularına göre en iyi yabancı romantik filmler arasında 5. sırada.

4. The Notebook

4. The Notebook

IMDb 7,8

2004 yıl yapımlı film Bakımevinde yaşayan 'Duke' olarak hitap edilen yaşlı bir adamın anı defterindeki yazılanların okunmasıyla başlar. Tatil için Güney Carolina'ya gelen Allie ve orada yaşamını sürdüren Noah'ın aralarındaki aşkı aynı zamanda sınıfsal farklılıkların hislerin önüne geçememesini konu alıyor. 1940'lı yıllarda geçen filmde İkinci Dünya Savaşı ile birlikte kavuşmaları daha zorlaşan iki genci izliyoruz. Ryan Gosling Rachel McAdams'ın başrolde yer aldığı filmin yönetmenliğini ise Nick Cassavetes yapmaktadır. Onedio okuyucularına göre ise film listemizde 4. sırada.

3. Me Before You

3. Me Before You

IMDb 7,4

Bir kaza sonucu tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürmek zorunda olan genç bir adam için bakıcıya ihtiyaç duyulur. Önceki hayatından eser kalmayan ve özlem duyan William biraz mutsuz ve hayatla dalga geçebilen bir kişiliğe sahiptir. Louisa ise ailesine destek olmak zorunda olan ama hayata her zaman pozitif bakan genç bir kızdır. İkisininde birbirlerine iyi gelmelerini keyifle izleyeceğimiz filmin başrollerinde Emilia Clark ve Sam Claflin yer alıyor. 2016 yıl yapımlı film Onedio okuyucularına göre en iyi yabancı romantik filmler arasında 3. sırada!

2. The Fault in Our Stars

2. The Fault in Our Stars

IMDb 7,7

2014 yılında vizyona giren Aynı Yıldızın Altında film, Kanser mücadelesi veren 16 yaşındaki Hazel'in bir gün Kanser destek grubuna dahil olmasını ve daha sonra hayatının nasıl değiştiğini izlettiriyor. Orada tanıştığı Augustus ile birlikte zaman geçirmeye başlayan Hazal tedavi için hastaneye yatırılır. Hazel'in hayalini gerçekletiştirmek isteyen Augustus, bir rota planlar. Josh Boone'un yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde ise Shailene Woodley ve Ansel Elgort yer alıyor. Onedio okuyucularına göre 2. sırada, en iyi yabancı romantik filmler arasında.

1. Titanic

1. Titanic

IMDb 7,8

Evettt Onedio okuycularına göre en iyi yabancı romantik film Titanic oldu. Hepimizin hala hafızasında yer edinen sahneleri asla unutamadığımız filmde, Jack ve Rose'un aşklarına ve daha sonra hep hatıralarında kalmak zorunda oldukları hislerine şahit oluyoruz. Sınıfsal farklılıkları görmezden gelen ve sadece birbirlerine karşı hislerini dikkate alan iki genci büyük bir felaket bekliyor olan filmin başrolünde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet yer alıyor. Yönetmenliğini ise James Cameron'un yaptığı film Onedio okuyucuların göre en iyilerden biri!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
14
6
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ortalık karışık

mesajınız var filmi hepsinden daha romantik

Gizem Yenikler

1 favorim Titanik P.S. I Love You da beğenmiştim.