Görüş Bildir
Haberler
Ankara Üniversitesi DTCF'de Polis Müdahalesi: Eğitime 3 Gün Ara

Ankara Üniversitesi DTCF'de Polis Müdahalesi: Eğitime 3 Gün Ara

adem kara
17.11.2014 - 11:32 Son Güncelleme: 17.11.2014 - 13:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sabah okula giriş yapmak isteyen Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) öğrencileri özel güvenlik tarafından aranmak istendi. Üstlerini aratmak istemeyen öğrencilere polis biber gazı ile müdahale etti. Vize döneminde olan fakültede dekanlık 3 gün tatil ilan etti. Gözaltılar olduğu belirtiliyor...

Evrensel'in haberine göre ülkücü oldukları belirtilen bir grup, geçtiğimiz hafta perşembe sabahı Öğrenci Kolektifleri üyesi bir fakülte öğrencisine, fakültenin yakınında saldırıda bulundu. Bunun üzerine kampüs içinde çatışma çıktı. Cuma günü ülkücüler öğrenciler tarafından kampüsten çıkarıldı. Akşam saatlerinde ise arabalı bir grup, Kıbrıs Caddesinde iki öğrenciyi satırla yaraladı. Bazı öğrenci evlerinin önüne gidip, “Sıra size de gelecek, sizi de öldüreceğiz” diye tehditte bulundular.

Saldırganların polis karakolundan salıverildiği haberi üzerine öğrenciler bu sabah fakülteye topluca girmek istedi. Kapıda yapılan arama sırasında bir süre girişler durdu. Üstlerini aratmak istemeyen öğrencilere polis biber gazı ile müdahale etti.  

CHA'nın haberine göre çok sayıda, Evrensel'in verdiği bilgiye göre ise 7 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. 

Fakültede eğitime 3 gün ara verildiği öğrenildi.

EvrenselCİHAN ve ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0