Görüş Bildir
Haberler
Amonyak Sodalı Pasta Tarifi

Amonyak Sodalı Pasta Tarifi

yemek tarifi
19.09.2014 - 09:36 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 11:13

Amonyak Sodalı Pasta Tarifi

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Amonyak Sodalı Pasta Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Amonyak Sodalı Pasta nasıl yapılır , Amonyak Sodalı Pasta hangi malzemelerden oluşur, Amonyak Sodalı Pasta kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Amonyak Sodalı Pasta Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Amonyak Sodalı Pasta ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

AMONYAK SODALI PASTA

2 adet yumurtaKrema Malzemeleri

1 kahve fincanışeker♦2adet yumurta

1 kahve fincanıerimişmargarin♦1su bardağı şeker

1 kahve fincanısüt♦2çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı amonyaksoda♦1çorba kaşığı nişasta

♦ Aldığı kadar un♦3,5 su bardağı süt

♦ Yarım limon kabuğu rendesi, vanilya

♦ Yarım paket margarin (125 gr.)

1. Hamurun Yapılışı: Bir tencereye yumurta, şeker, margarin, süt, amonyak soda konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.

2. Hamur dört parçaya ayrılıp her parça 22-25 cm çapında açılır ve fırında birer birer pişirilir.

3. Üzerlerine sıcak krema sürülür ve üst üste kapatılır. En üste ve yanlarına da krema sürülüp çekilmiş fındık veya hindistan cevizi ile kaplanır. Yumuşak kalması için üzeri büyük bir tencere ile örtülür. Buzdolabında ertesi güne kadar bekletilir.

4. Kremanın Yapılışı: Tencerede yumurta, şeker, un, nişasta, limon kabuğu rendesi iki kaşık süt ile ezilir. Kaynar 3,5 bardak süt yavaş yavaş konur, karıştırarak pişirilir. Ateşten alınıp margarin ve vanilya konur. Sıcak olarak kullanılır.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/amonyak-sod...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın