Görüş Bildir
Haberler
Amerikalı Ünlü Yazar Sarah Jio'nun Birbirinden Etkileyici ve Sürükleyici 11 Kitabı

Amerikalı Ünlü Yazar Sarah Jio'nun Birbirinden Etkileyici ve Sürükleyici 11 Kitabı

Kuruntugiller
16.03.2019 - 11:46

Etkileyici ve sürükleyici kitaplarıyla adından söz ettiren Amerikalı yazar Sarah Jio'nun kitaplarını sizler için derledik. Sarah Jio'nun kitaplarını ve konularını öğrenmek için buyrun içeriğimize; 

Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Böğürtlen Kışı

1. Böğürtlen Kışı

Kitaptaki olaylar 1933 yılında Seattle’da geçmektedir. Vera Ray, üç yaşındaki oğlunu öperek uyutur ve yerel bir otelde gece vardiyasında çalışmak üzere çıkar. Vera, daha sonra şehrin karlarla kaplandığına ve çocuğunun ortadan kaybolduğuna tanık olur. Vera, karla kaplı sokakta oğlunun en sevdiği oyuncak ayısını bulur. Ne var ki kar, Vera’nın çocuğunun ve failin izlerini gizlemektedir.

2. Mart Menekşeleri

2. Mart Menekşeleri

Emily Wilson yirmilerinde hayatının zirvesindedir. Yazdığı kitap çok satmıştır, tanınan bir eşi vardır ve hayatı mükemmel gidiyordur.

Ancak on yıl sonra, Emily’nin tüm hayatı tersine döner. Bu yüzden yengesi Bee onu martta Bainbridge Adası’na çağırdığında hayata yeni bir başlangıç yapmak için arkasına bakmadan  oraya gider. Emily burada 1943 tarihli gizemli bir günlük bulur. Bu günlük ona aradığı yeni başlangıcı verecektir.

3. Yağmur Sonrası

3. Yağmur Sonrası

1942 yazında, II. Dünya Savaşı'nın en hararetli zamanında Bora Bora Adası'nda görev almak için orduya hemşire olarak katılan Anne, genç, güzel ve nişanlı bir kadındır. Ancak orada hiç hesap etmediği bir durumla karşılaşır. Aşk… Kalbini tutkuyla dolduran, yakışıklı asker Westry Green'e karşı koyamaz. Kısa sürede aşkları, adadaki amber çiçekleri gibi filizlenirken, sazdan çatısı olan bir bungalovun altında gizli bir dünyayı paylaşırlar. Ta ki bir gece tüyler ürperten bir cinayete şahit olana kadar... Savaş rüzgârıyla ayrı yerlere savrulan çift, bir daha asla bir araya gelemez. Peki Anne, onca sene sonra çıkagelen bu mektubun izinden gidip taşıdığı vicdan azabını sonlandırabilecek midir?

4. Son Kamelya

4. Son Kamelya

1940'lı yılların Amerikası'nda bir fırıncının kızı olan Flora Lewis, un kokulu hayatının bir gün çok farklı yöne sürükleneceğini bilmiyordur. Genç kız bir yandan yaşlı anne babasına yardım ederken, öte yandan botanik bahçesinde bitkilerin ve çiçeklerin gizemli dünyasıyla uğraşmaktadır. Ta ki kendini uluslararası çiçek hırsızlığı zincirinin tam ortasında bulana kadar… Yapacağı iş çok basittir; İngiltere kırsalındaki Livingston Köşkü'ne gidip Middlebury Pembesi olarak bilinen ender bir kamelya türünü bulup haber vermek. Köşke dört öksüz çocuğa dadı olarak sızan Flora, içinde imkânsız bir aşkın tohumlarını büyütürken, ne tür bir belaya bulaştığını acı bir şekilde öğrenecektir.

5. Gündüzsefası

5. Gündüzsefası

Ada Santorini New York'ta yaşadığı trajediden sonra ağır depresyondadır. Kendini toparlamak için Seattle'a Tekneler Caddesi'ne gelir. Burada kiraladığı bir yüzen evde eski bir sandık bulur. Sandıkta Penny Wentworth adında bir kadına ait eski eşyalar vardır. Gariptir ki Tekneler Caddesi'ndeki hiç kimse bu kadınla ilgili konuşmak istememektedir. Merakına yenik düşen Ada, Penny'nin gizemli geçmişine adım atarken kendi geleceğini de örmeye başlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşil Deniz Kabuğu

6. Yeşil Deniz Kabuğu

Yirmili yaşlarda hayat daha kolaydı. Özellikle de konu aşk olduğunda. Biriyle tanışıyordun, sen onları seçiyordun, onlar seni seçiyordu. Birlikte dünyayı fethedebilirdiniz. Paris'e taşınabilirdiniz. Bir sürü çocuk sahibi olabilir veya çiftçilik yapabilirdiniz. Günlük tuttuğunuz zamanlarda yazdığınız her şeyi yapabilirdiniz. Hayaller, parlak, çarpıcı renklerde yaşanacaktı. Hayat sizindi, ikinizindi. Her şeye birlikte göğüs gerip birlikte yaşayabilirdiniz. Hayatınızı birine bağlardınız ve gerisi önemini kaybederdi. Peki ya şimdi?

7. Elveda Haziran

7. Elveda Haziran

June Andersen, her akşam yatmadan önce teyzesinin ona ve kız kardeşine okuduğu bu masalla büyümüştür. Ancak zaman acımasızdır ve maalesef hayat, çocukluklarındaki o masumiyeti yok etmiştir. Artık güçlü bir kadın olarak tek başına yol alan June, yıllardır yüzünü görmediği teyzesinin ölüm haberiyle çocukluğunu geçirdiği Mavi Kuş Kitabevi'ne yeniden adımını atacaktır. Hatıralarını süsleyen bu masal diyarı June'un içindeki karanlıklara ışık tutarken, June kendini yeniden keşfedecektir.

8. Kelebek Adası

8. Kelebek Adası

Mavi kelebeklerin hikâyesini bilir misiniz? Mavi kelebekleri her yerde göremezsiniz. Oldukça nadir görülürler. Sabah uyandığınızda, 'Bugün mavi kelebekleri görmeye gidiyorum,' diyemezsiniz. Siz onları değil, onlar sizi bulur. Efsaneye göre bu kelebekler, değişimin habercisidir. Olur da gündoğumunda yolunuzu bir mavi kelebek keserse, bilin ki artık hayatınız eskisi gibi olmayacaktır. Ne hayatınız ne kaderiniz ne şansınız... Artık bildiklerinizi unutun. Belki bambaşka biri girer hayatınıza. Belki bambaşka bir yerde uyanırsınız. Ya da ilk kez adımınızı attığınız bir yerde kendinizi hiç olmadığınız kadar huzurlu ve evinizde hissedersiniz. Kaybolurken bulunursunuz. Geldiğinizi sanarken gittiğinizi görürsünüz. Hayata başka bakarsınız mavi bir kelebek kanat çırptığında, çünkü size başka bakıyordur artık hayat.

9. Agapi

9. Agapi

İlk görüşte âşık olabilirsiniz. Fiziksel bir çekime kapılarak âşık olabilirsiniz. Tutku ve ihtiras dolu bir serüvene çıkabilirsiniz. Paylaşımlarınız üzerinden aşka tutunabilirsiniz. Hiçbir bağlayıcılığı olmayacak şekilde de aşkı tanımlayabilirsiniz. Peki gelecek planlarınızla uyumlu bir aşka ne dersiniz? Ya da belki ölümsüz aşkı bulursunuz. Aşkın altıncı hali agapiyi... Onu 'o' olduğu için seversiniz ve asla vazgeçmezsiniz.

10. Paris’ten Çiçeklerle

10. Paris’ten Çiçeklerle

1940’ların işgal altındaki Paris’inde Paris’in tüm çiçeklerini beklerken Paris’in tüm acılarını kendinde bulan bir kadın… 2000’lerde Işığın Şehri Paris’in nostaljik havasında ve aydınlığında kendi acılarıyla ve geçmişiyle yüzleşebilmek için başka bir kadının geçmişinin peşinde iz süren başka bir kadın… 

Kendine özgü sürükleyici tarzıyla Sarah Jio bu romanında bulanık sularda derinlere batmış iki nilüfer olan güçlü kadın karakterlerle geçmiş ve bugün arasında köprü kurarak hayatta önemli olan şeyleri hatırlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sahildeki Kulübe

11. Sahildeki Kulübe

1942 yılında tüm dünya savaştayken Anne ve Westry  bir yandan geçmişin gizemini çözerken geleceğin hayalini kurarlar. Ama hatırlamak istemedikleri bir trajedi tüm hayallerini değiştirir. Hem de sonsuza kadar…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
76
17
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Süleyman deren

Bu faydalı yazı için teşekkür ederim böyle önerileri keşke daha sık paylaşsanız bir kitap sever olarak valla çok iyi olur 🌺

Sultan Çelen

İlk kez bir kitabı ara vermeden okumuştum. 'Yağmur Sonrası'nı okumaya başladım ve elimden bırakamadan 5 - 6 saatte bitirmiştim. Tüm kitapları çok etkileyici.... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sarah jio'nun kitaplarını seviyorum ve okuyorum fakat hanım duymasın da yazar,kitaplarından daha çok ilgimi çekiyor .