Görüş Bildir
Haberler
Alman Komedyen Böhmermann'a Polis Koruması

Alman Komedyen Böhmermann'a Polis Koruması

Emre Ordu
12.04.2016 - 19:15 Son Güncelleme: 13.04.2016 - 10:02

Almanya Başbakanı Angela Merkel, komedyen Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı şiir hakkında 'Türkiye'nin sözlü notasını dikkatli bir şekilde inceliyoruz. Ancak Almanya'da ifade ve sanat özgürlüğü olduğunu da vurgulamak isterim' dedi. Öte yandan Alman polisinin Jan Böhmermann'a koruma tahsis ettiği, komedyenin ise evine kapandığı ve randevularını iptal ettiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisi hakkında ağır ifadeler içeren bir şiir yazdığı için şikayetçi olduğu Alman komedyen Jan Böhmermann'la ilgili olarak Berlin'de açıklama yaptı. Merkel Almanya'da düşünce ve sanat özgürlüğünün öneminin altını çizerek, 'Bu temel değerler, üzerinde konuştuğumuz tüm siyasi sorunlardan bağımsız olarak geçerlidir' dedi.

'Mülteci anlaşmasından bağımsız'

'Mülteci anlaşmasından bağımsız'

Türkiye ile mülteci krizine ortak bir çözüm bulunmasına çabalandığını söyleyen Merkel, Ankara ve Avrupa Birliği arasındaki mülteci anlaşmasının Böhmermann'la ilgili tartışmalar ve Almanya'daki düşünce ve ifade özgürlüğünün korunmasından tamamen bağımsız olduğunu belirtti. Türkiye'nin, Böhmermann hakkında dava açılması girişiminin büyük bir titizlikle inceleneceğini belirten Almanya Başbakanı, bu incelemeninin önümüzdeki günlerde sonuçlanacağını kaydetti.

Mainz Savcılığı soruşturma başlattı

Mainz Savcılığı soruşturma başlattı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Böhmermann Alman 2. televizyon kanalı ZDF'te 31 Mart tarihinde Neo Magazin Royal programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren bir şiire yer vermişti. 

Türkiye Böhmermann hakkkında, 'yabancı devlet adamına hakaret' suçundan dava açılması için Dışişleri Bakanlığı'na sözlü nota vermişti. 

Mainz Savcılığı bu talepten bağımsız olarak 20 kişisel başvuru nedeniyle, Böhmermann hakkında soruşturma başlatmıştı. Mainz Savcılığı dün akşam yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da avukatları aracılığıyla kendilerine şikayek dilekçesi gönderdiğini belirtmişti. 

Böhmermann hakkında dava açılabilmesi için Alman hükümetinin de onay vermesi gerekiyor. Alman Adalet ve Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanlar, Türkiye'nin Böhmermann hakkında dava açılması talebini inceliyor.

"Polis koruması tahsis edildi"

"Polis koruması tahsis edildi"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre  Böhmermann'a polis koruması tahsis edildi. Evinin önünde sürekli olarak polis devriyesi görev yaparken, Böhmermann'ın ise evinden çıkmadığı ifade edildi.

Öte yandan ZDF yönetimi Böhmerman'ın sunuculuğunu yaptığı Neo Magazin Royale programının bu perşembe yayınlanmayacağını açıkladı.

Açıklamada Böhmermann ve program hakkında şu sıralar medyada çok sayıda haberin yer aldığı, bu nedenle Böhmermann'ın ZDF yönetimi ile birlikte programı yayınlamama kararı aldığı bildirildi.

Deutsche Welle Türkçe ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
76
66
10
9
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mümtaz Nazif

Bizde muhalifiz ama ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edilmesini tasvip edecek kadar küçülmedik.Her şeyin bir yolu yordamı var adabı var.

Pasif Kullanıcı

Aynen öle kardeşim.Taraftar, muhalif, partizan değilim siyasetden haz etmem ama kişiye değilsede makama saygı.

cnsfrd

Akp 2 şeyi çok hızlı yapar, affetmez................................................................................. 1-Yayın yasağı getirmek .... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kınamak!?

Aziz Yaşar

Akla mantığa sığmaz. Bir komedyensin anladık ama bir başka ülkenin yetkili ismine ağza alınmayacak hakaretler edip bunu sahnelemek çok itici geldi lan..Velha... Devamını Gör