Görüş Bildir
Haberler
Alışılmışın Dışında Bir Gezi Düzenlemek İsteyenlere Dünyanın En Güzel ve Tuhaf Yeraltı Mekanları

Alışılmışın Dışında Bir Gezi Düzenlemek İsteyenlere Dünyanın En Güzel ve Tuhaf Yeraltı Mekanları

Tatil esnasında müzeler ve ören yerleri ilk tercih edilen noktalar olsa da şimdi göreceğiniz destinasyonlar, gezi rehberini yer üstü değil, yeraltına doğru yönlendirecek. İşte yeraltında yer alan en iyi gezi merkezleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zipaquirá Tuz Katedrali, Kolombiya

1. Zipaquirá Tuz Katedrali, Kolombiya

Mühendisler, madenciler ve heykeltıraşlardan oluşan bir ekibin yapımı olan katedral, 200 metrelik tuz, kaya ve minerallerin altında yer alıyor. Işığın içinden muhteşem bir şekilde süzüldüğü için odaları ve tünelleri neredeyse neon benzeri mavi ve mor renkle dolduran katedral yalnızca ziyaret amaçlı değil, ibadet amaçlı da aktif bir şekilde hizmet veriyor.

2. Salina Turda, Romanya

2. Salina Turda, Romanya

Dünya yüzeyinin derinliklerinde yer alan tuz madeninde inşa edilen Salina Turda, panoramik tekerlek, mini golf, bovling, masa tenisi ve hatta bir maden gölünde kayıkla gezme gibi cazibe merkezlerine sahip.

3. Under, Norveç

3. Under, Norveç

Bu klas restoran, yüzeyin beş buçuk metre altında, buzlu Kuzey Denizi'nde yer alıyor. Yemek yerken pencerelerden denizin dip manzarasını sunan Under, çevresindeki kötü hava koşulları ve fırtınalara rağmen son derece durgun bir suda ve insana sakinlik hissi veriyor.

4. Derinkuyu, Türkiye

4. Derinkuyu, Türkiye

Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki Derinkuyu'daki yeraltı şehri binlerce yıl öncesine dayanıyor. Bölgede türünün en derini olan alan, 85 metre derinliğe ulaşıyor ve sekiz seviye üzerinde dolambaçlı geçitlerden oluşan karmaşık bir ağdan meydana geliyor. Yeraltı şehri, Derinkuyu'da yaşayan insanların aşırı sıcaklıklardan kaçınmasına ve işgalcileri daha kolay püskürtmesine izin veriyordu. Bugün yerleşim olmamasına rağmen, site okulların, dükkanların ve kiliselerin kalıntıları hala duruyor. Derinkuyu, insanoğlunun hayatta kalma dürtüsünün büyüleyici bir örneği.

5. Ajanta Mağaraları, Hindistan

5. Ajanta Mağaraları, Hindistan

Derin bir kaya yüzüne oyulmuş oldukları düşünüldüğünde, Ajanta'nın 30 kadar mağarası son derece iyi aydınlatılmış. Tüm bu ışık, MÖ birinci ve ikinci yüzyıllardan kalma bu olağanüstü Budist tapınakları, manastırları ve anıtları serisine hayran olmayı çok daha kolaylaştırıyor. Mağara, Antik Hint duvar resminin hayatta kalan en güzel örneklerinden bazılarını içeriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Thrihnukagigur, İzlanda

6. Thrihnukagigur, İzlanda

İzlanda'da uzun süredir patlamayan bir yanardağ olan Thrihnukagigur'da yer alan bir asansör, ziyaretçileri yanardağın magma odasına yani tam 215 metre aşağı götürüyor. 4.000 yıldır patlamamış olan Thrihnukagigur'un güvenli bir yer olduğu bilinse de yine de heyecan arayan kişiler buraya sıklıkla ziyarete geliyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın