Görüş Bildir
Haberler
Alıp Başını Gitmek İsteyenlere: Tek Başına Gidip Kafa Dinleyeceğiniz 10 Harika Destinasyon

Alıp Başını Gitmek İsteyenlere: Tek Başına Gidip Kafa Dinleyeceğiniz 10 Harika Destinasyon

Lunami
24.06.2022 - 16:35

Ege ve Akdeniz'in sakin ve huzurlu ortamında dilediğiniz gibi kafa dinleyebileceğiniz harika destinasyonları derledik! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İzmir - Seferihisar

1. İzmir - Seferihisar

Türkiye'nin ilk 'Cittaslow' (Sakin Şehir) bölgesi olan İzmir'in Seferihisar ilçesi gerçekten de bu unvanın hakkını sonuna kadar veriyor. Hem kafa dinleyip hem de bir kültür gezisi yapma fırsatı sunan Seferihisar'ın çevresinde yer alan antik kentleri gezebilir, bölgenin pazarından yerel ürünler tatma fırsatına erişebilirsiniz. Mandalina kokusunu buram buram alacağınız bu destinasyonda huzuru iliklerinize kadar hissedebileceksiniz.

2. İzmir - Çeşmealtı

2. İzmir - Çeşmealtı

Urla'ya bağlı bu liman kentinde hem sessizliği hem de macerayı bir arada yaşayabilirsiniz. Sakinliğin hakim olduğu Çeşmealtı'nın yakınında yer alan Güvendik Tepesi'ne çıkarak İzmir Körfezini ayaklarınızın altına alabilir, antik kentleri ve adaları gezebilir ve bu dingin bölgede dilediğiniz gibi kafa dinleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

3. Muğla - Akyaka

3. Muğla - Akyaka

İzmir'in Seferhisar'ı gibi Muğla'da bulunan Akyaka da Türkiye'deki 'Citttaslow' unvanını alan bölgelerden birisidir. Kamp severlerin özellikle tercih ettiği yerlerden birsi olan Akyaka, ormanları ve koylarıyla yeşil ve mavinin buluşma noktası olmaktadır. Sakin ve bir o kadar da heyecan dolu alanlarıyla Akyaka eşsiz bir güzelliğe sahip!

4. Çanakkale - Adatepe

4. Çanakkale - Adatepe

Kaz dağlarının yamacında konumlanan Adatepe sahip olduğu güzelliklerle sakinliği ve eğlenceyi birlikte deneyimlemenize olanak sağlayan bir bölge. Çevresinde yer alan zeytinlikleri, Zeytin Müzesi,  Zeus Altarı ve Kazdağları Milli Parkı gibi tarihi ve doğal alanlarıyla insanı mest eden bir lokasyon.

5. İzmir - Karaburun

5. İzmir - Karaburun

Sessizliği ve sakinliği sonuna kadar yaşayabileceğiniz Karaburun gerçekten de tam kafa dinlemelik bir yer! Bölgeye ulaşımın nispeten daha zor olması ve turizmi canlı tutacak mekanların fazla olmaması Karaburun'u kafa dinlemek isteyenler için bulunmaz bir destinasyon olma özelliğini taşımasını sağlıyor. Karaburun tertemiz deniziyle de dalış ve balıkçılık ile ilgilenenlerin oldukça seveceği bir yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aydın - Geyre

6. Aydın - Geyre

Tarihte bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak olan Geyre, Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunuyor. Ara Güler'in Aydın'da gittiği bir baraj açılışında fotoğraflayarak keşfedilmesini sağladığı Afrodisias Antik Kenti'ni ve müzesini görmek isteyenlerin de uğrayabileceği Geyre'de hayat oldukça sakin ve huzurlu.

7. Mersin - Anamur

7. Mersin - Anamur

Gördüğünüz muz ağaçlarıyla tropikal esintiler yaşayacağınız Anamur'un gerek tarihi gerek doğal güzellikleri insanı mest eden bir görüntüye sahiptir. Tertemiz deniziyle huzuru bulacağınız bu bölgenin kalesine ve çevresinde yer alan antik kentlere de uğrayabilirsiniz.

8. İzmir - Balıklıova

8. İzmir - Balıklıova

Deniz ürünlerinin ve balıklarının oldukça sevildiği Balıklıova, sakinliğiyle insanı büyüleyen bir yer. Doğasında huzur bulabileceğiniz bu sessiz ve sakin bölgede dinginliği her karışta yakalayabilirsiniz. Balıklıova kafa dinlemek için harika bir destinasyon!

9. Antalya - Finike

9. Antalya - Finike

Ruhu dinlendiren sakinliğinde huzur bulacağınız Finike, Akdeniz'in eşsiz güzelliklerini sunan bölgelerinden birisidir. Her adımınızda portakal kokularının içinde kaybolacağınız bu güzel liman kentinin harika atmosferi Finike'yi kafa dinlemelik bir bölge yapmaya yetiyor da arttırıyor.

10. Hatay - Arsuz

10. Hatay - Arsuz

Amanos Dağları ve Akdeniz kıyısı arasında bulunan bu eşsiz bölgenin gürültüsüz patırtısız ortamı insanı huzurla dolduran bir yapıya sahip. Mavi ve yeşilin iç içe geçtiği Arsuz, gerek külliye ve kiliseleriyle Hatay'ın çok kültürlü yapısını da deneyimlemeye olanak sağlayan bir yer. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle birlikte sakinliği sonuna kadar yaşayabileceğiniz Arsuz kafa dinlemek için harika bir destinasyon!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?