Görüş Bildir
Haberler
Aksiyon ve Korku Filmlerindeki İzleyicinin Bir Türlü Aklından Çıkmayan Rahatsız Edici Ölüm Sahneleri

Aksiyon ve Korku Filmlerindeki İzleyicinin Bir Türlü Aklından Çıkmayan Rahatsız Edici Ölüm Sahneleri

Aksiyon ve korku filmlerinde şiddet içeren birçok sahne var. Ancak bazı ölümler diğerlerinden daha rahatsız edici olabiliyor ve izleyicinin hafızasında kalıyor. Sizler için bu sahnelerin ve filmlerin bir listesini yaptık. Buyurun...👇

Uyarı: İçeriğin devamı spoiler içeriyor!

Kaynak: https://www.cbr.com/most-disturbing-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alex Murphy (RoboCop)

1. Alex Murphy (RoboCop)

Murphy, polis memuru olarak görev yaparken Clarence Boddicker'ın çetesiyle karşı karşıya gelir, ancak pusuya düşürülür ve ekibi sayıca azdır. Murphy'nin eli ve kolu kurşunlarla parçalanırken, sahnenin gerçekçi görünmesi için pratik efektlerden yoğun şekilde yararlanılıyor. Sahne o kadar şiddetli ki filmin birçok gösteriminde sansürlendi.

2. Er Mellish (Saving Private Ryan)

2. Er Mellish (Saving Private Ryan)

Saving Private Ryan'da, Er Mellish'in ölümü en korkunç sahnelerden biri olarak kabul edilir. Bir çatışma sırasında Mellish, yakın mesafeden bir Alman askeriyle çatışmaya girer. Boğuşma sırasında Alman askeri bıçağını Mellish’in kalbine gelecek şekilde kullanır. Son anlarını yardım çığlıkları atarak ve askere kendisini bıçaklamaması için yalvararak geçirir.

3. Imhotep (The Mummy)

3. Imhotep (The Mummy)

The Mummy'da olaylara, binlerce yıl önce Imhotep'in işlediği suçlar ve idamlar neden olur. Seyirciye bir flashback ile gösterilir. Firavun'u öldürdüğü için Imhotep, korkunç bir ölüm yaşar. Imhotep, onu tamamen yutacak olan böceklerle dolu bir tabuta canlı canlı koyulur.

4. Strawberry Fields (Quantum Of Solace)

4. Strawberry Fields (Quantum Of Solace)

Bond, Quantum'un planlarına çok yaklaştığında, ortağı Strawberry Fields'i ham petrolde boğarak karşılık verirler. Boğulma zaten yeterince korkunçken su dışındaki daha yoğun maddeler bunun yapılması izleyiciyi oldukça rahatsız hissettirdi. Bond filmlerinde karakterlerin ölme biçimleri arasında Fields'in kaderi en trajik olanı.

5. Eddie Carr (The Lost World)

5. Eddie Carr (The Lost World)

The Lost World: Jurassic Park'da serinin en şok edici ölümlerinden biri yaşandı. İki T-rex, Carr uzaklaşmaya çalışırken aynı anda ona yaklaşır. T-Rex'ler, aracını parçalayarak onu öldürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ahit Sandığını Açan Naziler (Raiders Of The Lost Ark)

6. Ahit Sandığını Açan Naziler (Raiders Of The Lost Ark)

Filmin sonunda kahramanların çabaları boşa gidiyor ve Naziler Ahit Sandığı'na sahip oluyor. İlahi bilgi veya büyük bir güç bekleyerek sandığı açarlar ancak korkunç bir kaderle karşılaşırlar. Indiana Jones'un en ikonik çekimlerinden biri oluyor. Sahnede ahit sandığı içindeki ruhlar Nazilere saldırıyor.

7. Kolonistler (Aliens)

7. Kolonistler (Aliens)

Denizciler LV-426'ya vardıklarında kolonicileri bulamıyor. Bunun nedeni, kolonistlerin hepsinin ya öldürülmüş ya da içlerine göğüs bombası yerleştirilmiş olması.

8. Eldon Tyrell (Blade Runner)

8. Eldon Tyrell (Blade Runner)

Blade Runner, hem dünyasının hem de karakterlerinin cesur ve acımasız doğasını vurgulamak için çok fazla grafik şiddet içeriyor. Ancak, Eldon Tyrell'in ölümü kadar trajik bir sahne yoktu. Batty fiziksel yaşına ve zekasına rağmen duygularını kontrol etmekte zorlanıyor. Şiddetli öfkesi ile Tyrell’e zarar veriyor.  Batty, onu çabucak öldürmek yerine, başparmaklarını Tyrell'in gözlerine sokar ve kafatasını ezer.

9. Sarah Connor (Terminator 2: Judgment Day)

9. Sarah Connor (Terminator 2: Judgment Day)

Rüyasında Sarah Connor parka gider ve nükleer patlama yaşanmadan önce diğer aileleri gözlemler. Nükleer patlama o an gerçekleşir ve hızla bir iskelete dönüşür. Bu sahne filmdeki en iyi görsellerden biri.

10. Elle Driver (Kill Bill: Vol. 2)

10. Elle Driver (Kill Bill: Vol. 2)

Organların hasar gördüğü veya çıkarıldığı herhangi bir sahne, izleyicileri diğer şiddetlerden daha fazla rahatsız eder. Elle, bir gözü eksik olduğu için her iki filmde de bir göz bandı takıyor. Beatrix Kiddo, Elle’nin diğer gözünü çıkarıyor ve onu yılanlı bir karavanda kilitli bırakıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Georgie Denbrough (IT: Chapter One)

11. Georgie Denbrough (IT: Chapter One)

Bir çocuğun ölümü her zaman rahatsız edicidir çünkü insanların onları korumaya yönelik doğal içgüdülerine aykırı bir durumdur. Georgie'nin oyuncak teknesini geri almak için palyaçoyla konuşmaya gitmesi, hem Georgie hem de seyirciler için yavaş yavaş daha gerilim dolu anlar yaşanmasına neden olur. Pennywise, birdenbire Georgie'nin kolunu koparır ve onu kanalizasyona doğru sürükler.

12. David Drayton (The Mist)

12. David Drayton (The Mist)

Bir filmde cinayetin kurban üzerindeki değil, katil üzerindeki etkisi nedeniyle daha rahatsız edici olması nadir bir durum. Film boyunca, David Drayton ve arkadaşları benzinsiz, mahsur kalmış bir şekilde katil için kolay bir av olarak bekliyor. David, bu durumdan kurtulmaları için oğlu Billy de dahil herkesi vurmaya karar veriyor. Birkaç dakika sonra, ABD ordusu hayatta kalanları kurtarmak için bölgeye geliyor ve David'in işlediği cinayetler anlamsız bir hal alıyor. The Mist'in final sahnesi olan David'in dehşete kapılmış tepkisi, izleyicilerin hafızasında kaldı.

13. Casey Becker (Scream)

13. Casey Becker (Scream)

Casey Becker, evde yalnızken, bir yabancıdan tehdit dolu telefonlar alır. Bir soruyu yanlış cevapladığında katil onu öldüreceğini söyler. Tüm sahne ürkütücü ve rahatsız edicidir ancak Casey kaçmayı başaramayınca işler başka bir boyuta geçer. Katil onu sadece öldürülmekle kalmaz, aynı zamanda bağırsaklarını da deler ve cesedi, ebeveynlerinin görmesi için bırakır.

14. Nash (The Hitcher)

14. Nash (The Hitcher)

Film gerilim dolu bir şekilde ilerlerken, kötü adam John Ryder, ana karakter Nash'i yakalar ve onu polisle olan çekişmesinde kullanır. Onu rehin tutmak yerine, iki araç arasına bağlar ve birinin motorunu çalıştırır. İşler kötüye gidiyor ve Ryder aracını hızlandırarak söylediği şeyi yapıyor. Nash'i iki araç arasında acı içinde ölüme terk ediyor.

15. Annie Graham (Hereditary)

15. Annie Graham (Hereditary)

Annie Graham, şeytan Paimon'u kendi hayatı pahasına kovmaya hazırlanıyor. Günlüğü ateşe attıktan sonra korku dolu anlar başlıyor. Onun yerine, Annie'nin kocası yanarak ölüyor ve şeytan onu ele geçiriyor. Bir süre sonra, Annie havaya kalkar ve kendi boynuna bir piyano teli çekip, yavaşça kendini keser.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kane (Alien)

16. Kane (Alien)

Ekip birlikte akşam yemeği yerken, Kane aniden hastalanır ve şiddetli spazmlar yaşamaya başlar. Sahnenin rahatsız edici olmasının nedeni efektler ve vahşetle birlikte John Hurt'ün oyunculuğu. Hurt, Kane'in dehşetini ve ıstırabını mükemmel bir şekilde gösteriyor. Mükemmel performansını bir dakikadan fazla sürdürüyor.

17. Frank Cotton (Hellraiser)

17. Frank Cotton (Hellraiser)

Hellraiser serisi, zevk ve acıyı ayırt etme yeteneğini kaybetmiş ve başkalarına acı çektirmek için yaşayan yaratıkların gerçekleştirdiği ölümleri gösteriyor. Cotton, filmin çoğunda kötü adam olduktan sonra, Cenobites'ın etrafını sardığı ve onlardan kaçtığı için onu cezalandırdığı anlarda sahneye çıkıyor. Yaratıklar, onu çaresiz ve sakat bırakıp, uçurumun kenarına itiyor.

18. Neil Howie (The Wicker Man)

18. Neil Howie (The Wicker Man)

Genç bir kızı kurtarmaya çalışırken tuzağa düşürülen Howie, yakalanır ve hasır adama doğru götürülür. Köylüler onu içeriye girmeye zorlar ve dışarıda ayin için ateşi yakarlar. Howie'nin dehşet verici ve ıstıraplı ölüm şeklinin yanında köylülerin dışarıda şarkı söyleyip dans etmeleri, sahnenin gerçeküstü ve korkunç yapısına katkıda bulunuyor.

19. Ashley And Ashlyn (Final Destination 3)

19. Ashley And Ashlyn (Final Destination 3)

Ashley ve Ashlynn, arızalı solaryum yataklarında mahsur kalırlar ve yataklar yavaş yavaş ısınırken umutsuzca kaçmaya çalışırlar. Ölümleri acı verici olur. “Final Destination 3” genel olarak vasat bir devam filmi olarak görülse de, bu sahne izleyiciler tarafından beğeniliyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Birazdan tanık olacaksınız ölüm sahnesine. Gelirse

Ferdi Çelik

Gelmedi kardeşim artık bu gece 1.5 litre acılı şalgam içerim ben