Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Ünal Anlattı: Erdoğan Maaş Zammını Kendisi İçin İstememiş

AKP'li Ünal Anlattı: Erdoğan Maaş Zammını Kendisi İçin İstememiş

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına zam talebi olmadığını cumhurbaşkanına endeksli olan emeklilerin 'mağdur olmaması' için 'artışa rıza' gösterdiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maaşı 141 bin TL'ye çıkacak

Maaşı 141 bin TL'ye çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan ek bütçe teklifi Meclis Başkanlığı’na sunulmuştu. Teklifle Erdoğan’ın maaşına yüzde 40,4 oranında zam yapılacak. Cumhurbaşkanının maaşı 141 bin 453 TL’ye yükseltilecek.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Erdoğan'ın tepki çeken maaş zammıyla ilgili açıklama yaptı. Ünal, Erdoğan'ın kendi maaşına bir zam talebi olmadığını ileri sürdü.

"Milletvekili emekli maaşlarını cumhurbaşkanı maaşına endeksli olmasından çıkaralım"

"Milletvekili emekli maaşlarını cumhurbaşkanı maaşına endeksli olmasından çıkaralım"

Ünal şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız kendi ödeneğiyle ilgili kendisi artış talep etmedi. Sayın cumhurbaşkanımızın talep etmemesi şöyle bir sorun ortaya çıkardı. 3 bine yakın milletvekilinin maaşlarında bir artış olmayacağı anlamına geliyordu. Bunların emekli maaşı sayın cumhurbaşkanımızın maaşına endeksli.

Dolayısıyla sayın cumhurbaşkanımıza bu durum arz edildikten sonra sayın cumhurbaşkanımız da bu artışa rıza gösterdi. Yani konu sayın cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılmasıyla ilgili değil, sayın cumhurbaşkanımızın ödeneğinin artırılmasıyla ilgili bir talebi olmadı fakat sayın cumhurbaşkanımızın ödeneğine emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı diğer emeklilere yapılan artış doğal olarak milletvekili, eski meclis başkanı, eski cumhurbaşkanlarının emekli maaşlarına yansıtılmak durumunda kaldı. Buradan hem CHP’ye hem de İYİ Parti’ye bir çağrı yapıyorum. Milletvekili emekli maaşlarını sayın cumhurbaşkanı maaşına endeksli olmasından çıkaralım.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
183
73
57
6
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Ortada savunulacak kum tanesi kadar bile sebep kalmadığı zaman saçmalamanın nasıl dibine vurulur bunu göstermiş Mahir Ünal.

rbttty

kılıfına uydurmak için konuşmaktan vazgeçin bir doymadınız.endeskle çalışyorsa istifa edebilir onun istifası piyasaları rahatlatacak ve bizim alım güçümüzde ... Devamını Gör

Selam Öabakan

ya şu alfabeden akp harflerini çıkarsalar aramam bir daha öyle bıktım bunlardan