Görüş Bildir
Haberler
AKM Reklam Panosu Oldu

AKM Reklam Panosu Oldu

ATKN
26.11.2015 - 11:35

2008 yılından beri kapalı olan ve bir türlü restore edilmeyen Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) Ertuğrul 1890 filminin afişi asıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmin yapımcılığını Türkiye tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya tarafında ise Ertugrul Film Partners yapım ortağı grubu üstleniyor.

Beyoğlu Kent Savunması, yaptığı açıklamada “AKM üzerine konulan reklam panosuna itiraz ediyoruz. İstanbul’un en önemli kültürel, tarihi ve mimari miraslarından biri olan AKM reklam panosu değildir. Bu reklam derhal kaldırılmalıdır” dedi.

Daha önce de İstiklal Caddesi’ndeki Narmanlı Han’ın dış cephesini iPhone reklam panosu konmuştu. Fransa’dan bir doktora öğrencisinin markaya mail atmasını sonucu reklam kaldırılmıştı.

AKM’de neler oldu?

AKM’de neler oldu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKM ile ilgili tartışmalar 2008’den bu yana gündemde. Koruma Bölge Kurulu 24 Aralık 2008’de AKM ile ilgili bir avan projeyi onayladı.

Kültür Sanat Sen tarafından açılan davada İstanbul 9. İdare Mahkemesi bilirkişi incelemesi sonucunda AKM'nin yıkım ve tadilat çalışmalarını ön gören bu onay işlemini yasaya ve mevzuata aykırı bularak iptal etti.

Söz konusu yargı kararından sonra, AKM'nin rölövelerine uygun olarak hazırlanan restorasyon projesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, 20 Aralık 2009 günü TMMOB Mimarlar Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin katıldığı bir toplantıda mutabakata varıldı ve tutanakla kayıt altına alındı.

Restorasyona başlanamadı

Restorasyona başlanamadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı da yapmış olduğu açıklamada AKM'nin Ekim 2013'te kullanıma açılacağını, restorasyon için karşılıksız fon bulunduğunu ve sözleşme yapıldığını ilan etmişti. Yapılan ihale ve tadilat işlemlerine başlanamadı.

1969'da dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete giren bina, Türkiye’de Cumhuriyet döneminin simge yapılarından biri olarak kabul ediliyor.

Bianet ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
21
18
15
4
3
0