Görüş Bildir
Haberler
Ak Saray'a Yargı Kararını Uygulamayan Melih Gökçek'e Soruşturma Yok

Ak Saray'a Yargı Kararını Uygulamayan Melih Gökçek'e Soruşturma Yok

Batuhan
24.12.2014 - 18:56

İçişleri Bakanlığı, Mimarlar Odası’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu Melih Gökçek’in soruşturulmasına izin vermedi.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Başbakanlık Hizmet Binası olarak inşaa edilen ve Cumhurbaşkanlığı sarayı olarak kullanılan Kaçak yapı için, Ankara 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Yürütmeyi durdurma kararını uygulaması için Gökçek için Mimarlar Odası Ankara Şubesi suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma için izin vermediğini bugün yapılan basın toplantısında açıkladı.

Candan, “Melih Gökçek’in hakkında görevini kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanlığı’ndan bize gelen yazıya göre, İçişleri Bakanlığı Gökçek’in soruşturulmasına izin vermiyor. Kimi kime şikayet edeceğiz bilemediğimiz bir süreç içerisindeyiz. Gökçek görevini kötüye kullanmış mı? Kullanmamış mı bunun bile hukuk zemininde soruşturulmasına izin verilmiyor. Konu Kaçak Saray olduğu için Melih Gökçek’e soruşturma izni verilmiyor. Hukuksuzluğu koruyorlar.” dedi.

İçişleri Bakanlığı, yazısında Gökçek için yapılan suç duyurusunda “işleme konulmaması” ifadelerine yer verdi.

Haber Sol

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/turkiye/gokce...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0