Görüş Bildir
Haberler
Aile Hekimine Sopayla Saldıran 3 Kişi Serbest Bırakıldı!

Aile Hekimine Sopayla Saldıran 3 Kişi Serbest Bırakıldı!

İzmir Torbalı’da aile sağlığı merkezinde görev yapan Ekin Hürel Günay'a sopayla saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan 3 kardeş serbest bırakıldı. Ekin Hürel Günay ise yaşadığı bu olaydan sonra istifa ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 kardeş hakkında 'kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan dava açıldı

3 kardeş hakkında 'kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan dava açıldı

İzmir'in Torbalı ilçesinde 22 Ağustos’ta çalıştığı aile sağlığı merkezinde çıkan kavga sonrası 'beyaz kod' veren aile hekimi Ekin Hürel Günay'ı olaydan 1,5 ay sonra takip edip sopayla darbettikleri gerekçesiyle haklarında 'kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan dava açılan 3 kardeş, mahkeme heyeti tarafından tahliye edildi.

Torbalı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar S.A. ile ağabeyleri F.A. ve S.A. bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken taraf avukatları, İzmir Tabip Odası avukatı ve müşteki doktor Ekin Hürel Günay da duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu S.A. olay günü karşılaştıkları doktorun kardeşine küfrettiğini ileri sürerek, arabadaki çalıyla doktora vurduğunu ancak pişman olduğunu, özür dilediğini söyledi.

Tutuklu F.A. da doktorun kendisine küfrettiğini öne sürerek, olay nedeniyle üzgün olduğunu, doktordan ve ailesinden özür dilediğini ifade etti.

'Bu olaydan sonra mesleğimden istifa ettim. Gelirim yok'

'Bu olaydan sonra mesleğimden istifa ettim. Gelirim yok'

Diğer tutuklu S.A. da olaydan 1,5 ay önce aile sağlığı merkezinde yaşadıkları tartışmada müşteki doktorun kendisine saldırdığını iddia ederek, 'Olay günü de doktorla konuşmaya karar verdik. Yol üzerinde doktoru gördük. Abilerime 'işte doktor burada' dedim. Konuşmak için önce F.A. indi, küfür olayı olunca iş çığırından çıktı. S.A'nın elindeki sopayı alıp kendimi savunmak amacıyla doktor beye vurdum. Pişmanım, özür diliyorum' dedi.

Müşteki Ekin Hürel Günay da sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, 'Araçtan indiğim sırada başımın sol tarafından darbe aldım, tanımadığım sanık olan S.A'yı gördüm. Başımın sağ tarafından darbe aldım. Daha önce sorun yaşadığım diğer sanık S.A'yı gördüm. Bu sanık iki kardeşinin ortasında sağ gözüme vurdu, gözlüğüm kırıldı. Arbede yaşandı. Kendimi savunmaya çalıştım. Arbede yaklaşık 4-5 dakika sürdü. S.A. yere düştüğümde tekmeler attı, abileri de sopalarla vurmaya devam etti. Bu olaydan sonra mesleğimden istifa ettim. Gelirim yok' diye konuştu.

Savcı, sanıkların tahliyesini talep etti. Hakim, sanıkların tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde 22 Ağustos'ta çıkan kavgada, doktor Ekin Hürel Günay, S.A. hakkında ‘beyaz kod’ vermişti.

Günay, bu olaydan 1,5 ay sonra mesai sonrası kendisini takip eden 3 kişinin sopalı saldırısına uğramıştı. Yaralanan Günay, Torbalı'daki hastanede yapılan müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.Saldırının ardından yapılan araştırmada şüphelilerin, hakkında ‘beyaz kod’ verilen S.A. ile ağabeyleri F.A. ve S.A. olduğu tespit edilmiş, gözaltına alınan zanlılar sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanmıştı.

3 kardeş hakkında, 'kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan dava açılmıştı. Hazırlanan iddianamede, olayda kullanılan ‘sopa’nın silah olarak nitelendirilirken sanıkların 'kamu görevlisine karşı silahla, kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan 2 yıl 3'er aydan 6 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın