Görüş Bildir
Haberler
Acımasızca İnsanların Ölümüne Sebep Olan Tarihin Gelmiş Geçmiş En Gaddar Hükümdarları

Acımasızca İnsanların Ölümüne Sebep Olan Tarihin Gelmiş Geçmiş En Gaddar Hükümdarları

Beyza
25.03.2023 - 14:45

Birazdan sizlere anlatacağımız monarşi hükümdarlarının delirmiş olduklarını düşünebilirsiniz. Haklısınız da. Çünkü bu hükümdarlar tarihin gelmiş geçmiş en gaddar hükümdarları olabilirler. Gelin bu hükümdarlar halkına neler yapmış beraber bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Caligula

1. Caligula

Caligula'nın gerçek adı Gaius Julius Caesar Augustus Germanicu'dur. Bu hükümdar tüm halk tarafından acımasızlığı ve ahlaksız tavırları sayesinde tanınır. Caligula, hükümdarlık yaptığı dönemde erkekleri sadece kendi istediği için öldürüyor ve öldürdüğü adamların karıları ile beraber oluyordu. İğrenç değil mi? Caligula, bununla da kalmıyor ve kendisini bir tanrı gibi tanıtarak halkın kendisine ibadet etmesini istiyordu. Aynı zamanda acımasız ve ahlaksız bu hükümdar gereksiz harcamaları yüzünden dönemde bir ekonomik kriz oluşmasına neden oldu.

2. Kral Henry VIII

2. Kral Henry VIII

İngiltere geçmiş dönemlerde her ne kadar kötü hükümdarlarla karşılaşsa da Kral Henry bunların en kötüsüydü. Bu kötü kral altı eşe sahip olması ile tanınır ve aynı zamanda da Roma Katolik Kilisesi ile İngiltere Kilisesini ayırmıştır. Bu iki kilisenin ayrılması ise manastırların dağılmasına sebep olmuştur.

3. Korkunç Ivan

3. Korkunç Ivan

1533 ile 1584 seneleri arasında hükümdarlık yapan İvan, döneminde birçok yeri işgal etmiş ve bölgelerini genişletmeyi başarmıştır. Ancak bu iyi yönlerinin yanında İvan korkunç unvanına sahip olmayı da başarmıştır. İvan, öfkesi ile tanınır ve öfkesini kontrol edebilmek için de cıva kullanırdı. Bununla beraber bu korkunç hükümdarın oğlunu öldürdüğüne dair büyük bir inanç vardır. Hatta bu inanç doğrultusunda İvan'ın oğlunu öldürdüğüne dair bir tablo bile yapılmıştır. Yine de bu haberin doğruluğu kesin değildir.

4. Kastilya Joanna

4. Kastilya Joanna

Kraliçenin filmlere bile konu olan tutkulu aşkı ne yazık ki kocasının ölmesi ile sona ermiştir. Aşk konusunda oldukça şansız olan bu kraliçe aynı zamanda hem kıskanç hem de depresif birisiydi. Kraliçenin depresifliğine ve kıskançlığına daha fazla dayanamayan Philip kraliçeden en sonunda ayrılır ve kraliçe bu ayrılığı kaldıramayarak kendisini bir odaya kapatır. Kraliçe, hiç yemek yemez, odadan çıkmaz ve vücudunu odadaki duvarlara sürterek kendine eziyet edermiş. Daha sonra Philip'in başka bir kadınla beraber olduğunu öğrenen kraliçe o kadının önce saçlarını kesmiş daha sonra da kadının yüzüne makası saplayarak onu öldürmüştür.

5. Bavyera Kralı II. Ludwig

5. Bavyera Kralı II. Ludwig

Bavyera Kralı çokça yakışıklı bir adammış ve bu kral kılık değiştirerek kırsal bölgelere gider oraları ziyaret edermiş. Ziyareti sırasında da tanıştığı çiftçilere hediyeler verirmiş. Yani bu kral ülkenin romantik kahramanı konumundaymış. Ancak kralın dış dünyası ne kadar pozitifse iç dünyası da o kadar negatifmiş. Kralın eşsiz hayal gücü onun Neuschwanstein Şatosu’nu yaptırmasına neden olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Büyük Catherine

6. Büyük Catherine

Catherine, otuz yıldan fazla bir zaman boyunca Rusya'nın kraliçelik görevini üstlenmiştir. Kraliçenin en büyük tutkusu ise ata binmekmiş. Hatta kraliçe ata binmeyi o kadar seviyormuş ki evlendikten sonra eşine vakit ayırmak yerine her fırsatta at binmeye gidiyormuş. Kraliçenin kocası metresleriyle beraber olduğu için evliliklerinin pek de iyi gittiğini söylemek de mümkün değilmiş zaten. Aynı zamanda birçok erkek kraliçeye aşıkmış ve kraliçe de bu erkeklerle beraber olmaktan çekinmiyormuş. Hatta kraliçenin bir de evlilik dışı çocuğu varmış.

7. Vlad Drakula (Kazıklı Voyvoda)

7. Vlad Drakula (Kazıklı Voyvoda)

Vlad, günümüz Romanya'sının prensi olarak biliniyordu ve düşmanlarına verdiği cezalar ile adından söz ettiriyordu. Bu cezaların en bilinenleri ise düşmanları çubuğa oturtmaktı.

8. Kraliçe Anne

8. Kraliçe Anne

Kraliçe Anne, kurulan yeni İngiltere'nin ilk kraliçesi olması ile biliniyordu. Kraliçenin güvensizlik düzeyi neredeyse hastalık düzeyindeydi ve eğer bir karar alması gerekirse bunu tek başına yapamıyor en yakın arkadaşından yardım alıyordu. İngiltere halkı bu nedenle ülkeyi kraliçenin değil de gizli gizli en yakın arkadaşı Sarah'ın yönettiğini düşünüyorlardı. Kraliçenin evinde hizmetçi olarak çalışan adam, Anne ve Sarah arasında bir aşk üçgeni meydana geldi. Kraliçe kocası öldüğü zaman yas elbisesi giymedi ve böylece yas elbisesi giymeyen ilk kraliçe olarak tarihe geçti.

9. İmparatoriçe Wu Zetian

9. İmparatoriçe Wu Zetian

İmparatoriçe Wu Zetian, Çin'deki tek kadın yöneticiydi ve durdurulamayan bir yükselişe sahipti. İmparatoriçe, İmparator Gaozong'un cariyesi olarak saraya girmiş ve imparatorun çocuğunu doğurmuştu. İmparatoriçenin çocuğu doğduktan kısa bir süre sonra öldü ve bazı kaynaklar çocuğu imparatoriçenin öldürdüğünü söyler.

10. Çılgın Kral George III

10. Çılgın Kral George III

George, tarihin en çılgın kralı olarak bilinir. Kral hayatı boyunca zihinsel hastalıklar ile mücadele etmiş olmasıyla da tanınır. Bazı kaynaklar kralın hastalığı hakkında şu bilgileri içerir; bazen ağzından köpükler çıkar ve çok konuşurmuş. Bir keresinde ise ağacı insan sanarak ağaç ile el sıkışmak istemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kral Charles VI

11. Kral Charles VI

Kral Charles VI, Fransa kralı olduğu zaman daha 11 yaşındaymış ve Fransızlar tarafından çokça sevilirmiş. Sağlıklı biri gibi görünen kral 23 yaşına geldiğinde bazı değişimler yaşamaya başlamış. Kralın tırnakları ve saçları dökülmüş, acı çekmeye başlamış. Hastalığı iyice ilerlediği dönemlerde ise herkesten korkar ve kimsenin yanına yaklaşmasına izin vermezmiş.

12. Deli İbrahim

12. Deli İbrahim

18. Osmanlı padişahı ve 97. İslam halifesi olan Sultan İbrahim, öfkesi ile tanınırdı. Sultan İbrahim'in öfkeli olmasının geçerli sebepleri vardı ve bu sebeplerden biri de iki kardeşinin o daha 5 yaşındayken gözlerinin önünde öldürülmesiydi. En büyük aşkı kürkler olan bu sultan hakkında bilinen bir diğer ilginç bilgi ise annesinin afrodizyak desteğine rağmen hiçbir cariye ile ilişkiye girmemesiymiş.

13. Kral VI.Charles

13. Kral VI.Charles

Kral VI. Charles'ın lakabı deliymiş. 12 yaşında tahta çıkan bu kral kendini sarayın eğlenceli hayatına kaptırmış ve 1932 tarihinde aklını kaybetmiş. Deliren Kral Charles 4 adamını sadece bir mızrağı yere düşürdükleri için öldürmüş. Aynı zamanda bu ilginç kral kemiklerinin camdan olduğuna inanır ve bu nedenle de demir bilyelerden yapılan zırhlar ile dolaşırmış.

14. Kral Herod

14. Kral Herod

Kral Herod, Yahudi tarihinin en önemli kişilerinden biri olarak bilinirmiş. Kralın önemli biri olmasının yanı sıra bu kadar bilinme nedenlerinden bir diğeri de kötülükleriymiş. Kral, Hz. İsa doğduktan sonra doğan tüm bebeklere idam emri vermiş ve ailesi bu duruma karşı koymak isteyince onları da öldürtmüş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın