Görüş Bildir
Haberler
ABD, Sınır Güvenliği İçin Türkiye'ye Teknoloji Desteği Teklifinde Bulunacak

ABD, Sınır Güvenliği İçin Türkiye'ye Teknoloji Desteği Teklifinde Bulunacak

ATKN
21.01.2016 - 14:12

Üst düzey ABD'li yetkililere göre ABD, Türkiye'nin Suriye sınırını kapatmaya yönelik çabalarına yaptığı yardımı hızlandırırken, Ankara'ya sınırı güvenlik altına alması için ilk defa teknoloji desteği teklifinde bulunacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Washington ve Ankara, IŞİD'in kullandığı, kara borsa ürünler ve savaş malzemelerinin de geçirildiği Suriye sınırının son 98 kilometrelik kısmının nasıl kontrol altına alınabileceğini aylardır görüşüyor.

Suriye tarafını IŞİD militanlarının kontrol altında tuttuğu sınırın güvenliğinin sağlanması çabaları özellikle Paris saldırılarından sonra daha çok hız kazandı.

Yetkililer Paris saldırısını gerçekleştiren bazı militanların IŞİD'in toprakları arasında geçiş yapmak veya Avrupa'ya geçmek için Türkiye-Suriye sınırını kullandığını ve kullanmayı denediğini ifade ediyorlar.

Biden'ın ziyaretinde IŞİD'e yönelik mücadele konuşulacak

Biden'ın ziyaretinde IŞİD'e yönelik mücadele konuşulacak

Arşiv

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün Türkiye'ye yaptığı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile IŞİD'e yönelik mücadeleyi konuşacak.

Biden'ın ziyareti son dönemlerde Türkiye'ye yapılan üst düzey ziyaretlerden sonuncusu.

Farklı sınır güvenliği teknolojileri

Farklı sınır güvenliği teknolojileri
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üst düzey yetkililerin Reuters'e yaptıkları açıklamaya göre, ABD Ulusal Güvenlik Bakanı Jeh Johnson'ın Şubat ayında aralarında başka bakanlıklardan yetkililerin de yer aldığı bir delegasyonla Türkiye'ye gelerek hükümete farklı sınır güvenliği teknolojileri teklif edecek.

Türkiye'ye önerilecek teknolojiler arasında gözlem balonları ve tünel kazılmasına karşı teknolojiler bulunurken, ABD'nin aynı zamanda patlayıcı madde yapımında kullanılan materyallerin belirlenmesine yönelik yöntemleri de paylaşmaya hazır olduğu belirtildi.

Üst düzey bir diplomat Türkiye ile ilgili, 'Attıkları adımlar bakımından gördüklerimiz bizi memnun ediyor ve biz de vidaları biraz daha sıkmaları için onlarla çalışmak istiyoruz' dedi. Türkiye tarafından sınır güvenliğine yönelik atılan adımlar arasında beton bariyerlerin ve çitlerin kurulmasının yanı sıra sınıra 25,000 asker yerleştirilmesi bulunuyor.

Buna rağmen ABD Savunma Bakanı Ash Carter geçtiğimiz ay Kongre'ye yaptığı konuşmada Türkiye'nin sınırını kontrol edebilmek için daha çok adım atması gerektiğini söyledi.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
24
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Core I

karşı çıkan arkadaş, gerizekalı mısınız? suriyeden ırak'tan dünya kadar pkk'lı ışid'li gelip bomba patlatıyor. sınırların tamamen kapatılması lazım. özellikl... Devamını Gör

Berkay Öztürk

destek kabul edilirse söylenen su kontrolü bizim elimizde acıklaması yapcak ankara ama abd birşey söylücek gene mal gibi kalcak ortada

F.Y.

dağlık ve kapatılması inanılmaz zor arazi şartlarının olduğu çok geniş bir arazi var neyle kapatacaklar varsa ellerinde imkan yardımcı olsunlar tabi.

Core I

teknolojiyle herşey mümkün. balonlarla havadan izleme sistemleri de var. özellikle pkk tarafına lazım. ışid tarafına da. %100 yapılması lazım bunların.