Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin Uzay Kampında Bir Türk: 16 Yaşındaki Selin Turhan'ın Hedefi NASA

etiket ABD'nin Uzay Kampında Bir Türk: 16 Yaşındaki Selin Turhan'ın Hedefi NASA

Batuhan
16.04.2018 - 15:03 Son Güncelleme: 17.04.2018 - 08:54

ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde düzenlenen Honeywell Liderlik Akademisi'nin bilim - teknoloji temelli liderlik becerilerini geliştirme eğitimine Türkiye'den sadece 16 yaşındaki Selin Turhan kabul edildi. Amerika'daki uzay kampında astronot simülasyon eğitimleri, kodlama programları, mekik misyonları, ay yürüyüşü ve bilimsel deneylere katılan Turan, ileride pilot olmak ve daha sonra NASA'da görev almak istiyor.

DHA'da yer alan habere göre, tüm dünyadan öğrencilere astronotlar gibi bir eğitim alma ve bilim - teknoloji temelli liderlik becerilerini geliştirme fırsatı sunan burs programı Honeywell Liderlik Akademisi Amerika’nın Huntsville kentinde bulunan ABD Uzay & Roket Merkezi’nde gerçekleşti.

'Başvurmak için 2 yıl bekledim'

'Farklı kültürlerden pek çok öğrenciyle çalıştık'

'Farklı kültürlerden pek çok öğrenciyle çalıştık'

16 – 18 yaş arasındaki lise öğrencilerinin başvurabildiği programa katılma hakkı kazanan tek Türk olan Selin Turhan yaşadığı deneyimi, programa başvuru süreci ve gelecek hedeflerini anlattı. Kamp ortamının çok farklı olduğunu belirten Turhan, şunları söyledi: 

'Değişik ülkelerden, kültürden gelen pek çok öğrenci bir aradaydık. Beraber bir şeyleri başarmaya çalıştık. Grup içinde kendini daha ön plana çıkaranlar ya da daha geride kalanlar oluyordu ama Liderlik Akademisi adı altında orada olduğumuz için herkesin öne çıkma çabası vardı.'

'Pilot olmak istediğim için bu eğitim bana çok şey kattı.'

'Pilot olmak istediğim için bu eğitim bana çok şey kattı.'

Herkesin kendi ilgi alanına uygun aktiviteler yapıldığını söyleyen Turan, 'Zaten eğitimlerde de herkes kendinden bir şeyler bulabiliyordu. Mesela roket yapma aktivitesinde fizik dersi daha iyi olanlar önce çıktı, simülatörlerde ise daha cesur ve yürekli olanlar ön plandaydı. Benim ilgimi ise en çok havacılıkla ilgili aktiviteler çekti. İlerde pilot olmak istediğim için bu eğitim bana çok şey kattı.' dedi.

'Eğitimler çok keyifliydi'

'Eğitimler çok keyifliydi'

Aldıkları eğitimlerin çok eğlenceli olduğunu dile getiren Turan, 'Simülatörlere bindik, onları uçurmak, indirmek çok keyifliydi. İki ayrı gruba ayrılıp savaş pilotu olarak birbirimizle savaştık. Takım liderlerimiz eşliğinde tüm bütçeyi birlikte ayarladık, alacağımız uçakları, cephaneleri seçtik. Her şey mükemmeldi.' açıklamasında bulundu.

Bilimsel deneyler yapıp, eski astronotlarla bir araya geldiler

Bilimsel deneyler yapıp, eski astronotlarla bir araya geldiler

Teknoloji ve bilim odaklı atölyeler, dersler ve yenilikçi çalışmaların yapıldığı etkinlik kapsamında, ekipler oluşturarak kendi roket modellerinin tasarımı, inşası ve testini gerçekleştiren katılımcılar; astronot simülasyon eğitimlerine, kodlama programlarına, mekik misyonlarına, ay yürüyüşüne, bilimsel deneylere ve diğer faaliyetlere katıldı. Gençler ayrıca bilim insanları, mühendisler ve eski astronotlarla bir araya geldi.

'Pilotluğun ardından ise NASA'da görev almayı çok isterim'

'Pilotluğun ardından ise NASA'da görev almayı çok isterim'

Programa katılmadan önce pilot olmak istediğini ancak bir B planı da düşündüğünü dile getiren Turhan, 'Orada yaşadığım deneyimlerden ve o havayı soluduktan sonra kararım netleşti. Önce mühendislik ardından pilotluk eğitimi almak istiyorum. Yurt dışı eğitimi çok cazip geliyor. Özellikle Almanya mühendislik eğitimi konusunda çok iyi. Orada okuyabilirsem bu benim için büyük bir şans olacak. Pilotluğun ardından ise NASA'da görev almayı çok isterim' dedi.

Biz de seçkin öğrenci Selin Turhan'ı tebrik ediyor tüm hedeflerine ulaşmasını diliyoruz 👏👏👏

Biz de seçkin öğrenci Selin Turhan'ı tebrik ediyor tüm hedeflerine ulaşmasını diliyoruz 👏👏👏
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
668
226
36
13
7
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aleyna..

Helal olsun imkanların var belli en iyisini başar yolun açık olsun.

Boyle gencleri gorunce ulan ne bos insanim diyen bir ben miyim? :) Basarilar Seline :)

Viyol10sel

Akp kadinlara sizden sadece ev hanimi olur diye yillardir cabalarken her gun baska bir kadinin basari öyküsünü goruyoruz. Kendi devrimini gerceklestiren her ... Devamını Gör