Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin Ardından İngiltere: Türkiye Dâhil 6 Ülkeye Uçuşlarda Elektronik Cihaz Yasağı

ABD'nin Ardından İngiltere: Türkiye Dâhil 6 Ülkeye Uçuşlarda Elektronik Cihaz Yasağı

Batuhan
21.03.2017 - 11:51 Son Güncelleme: 22.03.2017 - 08:51

ABD'nin Ortadoğu ve Afrika'da 8 ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine cep telefonundan büyük elektronik cihazların alınmasını yasaklayacağı iddia ediliyor. Associated Press'in haberine göre yasak listesinde İstanbul da var. THY'den yapılan açıklamada, 'ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir' denildi. Yasak kararı yarın sabah 8:30'dan itibaren uygulamaya konulacak.

Öte yandan benzeri bir yasak İngiltere'den geldi ve yasak kapsamına alınan 6 ülke arasında Türkiye de bulunuyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yasakla birlikte, cep telefonundan büyük elektronik cihazların bagaja verilmesi koşulu getirilecek...

Yasakla birlikte, cep telefonundan büyük elektronik cihazların bagaja verilmesi koşulu getirilecek...

Anadolu Ajansı'na göre, Amerikan medyasında yer alan ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ABD'ye seyahat eden yolcuların dizüstü ve tablet bilgisayarların yanı sıra kamera ve DVD oynatıcı gibi elektronik cihazları kabine almalarının yasaklanacağı ve bagaja verilmesi koşulunun getirileceği öne sürüldü.

Direktifin bir güvenlik tehdidi sonucu verildiği belirtilerek, uygulamanın bugünden itibaren başlamasının beklendiği iddiasında bulunuldu.

Yasağın ne kadar süreceği ise belirtilmiyor.

AP duyurdu: Yasaklı kentlerden biri İstanbul

AP duyurdu: Yasaklı kentlerden biri İstanbul

AP haber ajansı ise ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde; söz konusu yasağın, dünya genelindeki 10 uluslararası havalimanından ABD'ye yapılan direkt uçuşları kapsadığını öne sürdü. 

İsmi açıklanmayan yetkiliye göre, bu kentlerden biri İstanbul.

ABD'li yetkiliye göre diğer kentler Kahire, Amman, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Abu Dabi, Dubai ve Kuveyt.

Associated Press'e konuşan bir başka ABD'li yetkili, yasaktan dokuz havayolu şirketinin etkileneceğini söyledi ancak isimlerini açıklamadı. 

Yetkililer, yasaktan ABD'li havayolu şirketlerinin etkilenmeyeceğini duyurdu.

Ürdün Havayolları'ndan açıklama: 'Uygulama henüz başlamadı'

Ürdün Havayolları'ndan açıklama: 'Uygulama henüz başlamadı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Royal Jordanian'ın sözcüsü, Ürdün dahil olmak üzere sekiz ülkeden ABD'ye giden yolcuların taşınabilir bagajlarında dizüstü bilgisayarlar ve diğer elektronik cihazları getirmesini önleyen yeni düzenlemesini uygulanmaya henüz başlamadığını söyledi.

Suudi Havayolu şirketi de iddiayı doğruladı

Suudi Havayolu şirketi de iddiayı doğruladı

Suudi Arabistan'ın El Riyad gazetesi ise Suudi hükümetinin sivil havacılık otoritelerini yasak konusunda bilgilendirdiğini yazdı. 

Saudia Hava Yolları da Twitter hesabı üzerinden bu iddiayı doğruladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Havayolu şirketi, yeni düzenlemeyle birlikte, kabinlere cep telefonundan büyük tüm elektronik cihazların alınmasının yasaklanacağını ifade etti.

THY'den açıklama: 'Akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır'

THY'den açıklama: 'Akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda  ilgili otoritelerce karar alınmıştır'

Türk Hava Yolları'ndan öğle saatlerinde yapılan açıklamada, 'ABD'ye seyahat edecek yolcularımızın dikkatine. ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda  ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir' denildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sabah saatlerinde, ellerine henüz resmi bir bilgi gelmediğini söylemişti. DHA'dan Tolga Özbek'e konuşan ve konuyla ilgili olarak gelişmeleri takip ettiklerini belirten Üstün, 'Uçuşlarımızdaki güvenlik uygulamaları normal olarak devam ediyor. Henüz ABD’den gelen resmi bir bilgi yok' demişti.

Ayrıca eşya yasağı iddiasının ardından bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları, özel güvenlik şirketleri ve havalimanı güvenlik yetkililerini Ankara’da toplantıya çağırdı. 

Toplantıda, güvenlik konusundaki son gelişmeler ele alınacağı basına yansıyan bilgiler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulama bu sabah başladı

Uygulama bu sabah başladı

THY yetkilileri ilk uygulamanın bu sabah 08.30’da İstanbul’dan New York’a gidecek uçak yolcuları ile başlayacağını belirterek, ' Bilet satış sırasında gerek telefon, gerekse de mail adreslerini aldığımız yolcularımıza uyarı bilgisi gönderiyoruz. Bu tür cihazlarını evden çıkmadan valizlerine koymalarını istiyoruz' dediler.

"İstanbul'u başka yerlerle karıştırmasınlar"

"İstanbul'u başka yerlerle karıştırmasınlar"

Alınan kararın hem Türkiye hem de ABD açısından doğru olmadığını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Arkadaşlar, dünden beri başladılar; muhataplarıyla çalışıyorlar bu konu üzerinde. Önümüzdeki günlerde bunu sonuçlandırmış olacağız. Özellikle İstanbul Atatürk Havalimanı'nı başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırmamaları gerektiğini de vurguluyoruz. Yılda 80 milyonun üzerinde uçuşun gerçekleştiği İstanbul'u başka yerlerle bence karıştırmasınlar. Biz, bu anlamda her türlü güvenliği, tedbiri zaten alıyoruz. Dünden itibaren arkadaşlar çalışmaya başladılar. Karşılıklı muhataplarıyla görüşüyorlar. İnşallah bu konuda olumlu sonuç alır, yolcularımızın çok daha rahat yolculuk yapmalarını sağlarız' dedi.

'Yasağın nedeni Yemen'de ele geçirilen bir istihbarat'

'Yasağın nedeni Yemen'de ele geçirilen bir istihbarat'

Adı açıklanmayan bir yetkili, CNN'e yaptığı açıklamada, yasağın Arap Yarımadası El Kaidesi'ne yönelik olan ve kısa süre önce Yemen'de Amerikan özel kuvvetlerince yapılan bir baskında elde edilen istihbaratla ilişkili olduğunu öne sürdü.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Bir yasak da İngiltere'den geldi...

Bir yasak da İngiltere'den geldi...

ABD'nin yasak kararı tartışılırken bir yasak da İngiltere'den geldi.

BBC Türkçe'nin aktardığı gelişmeye göre,İngiltere'de Başbakanlık, 6 ülkeden gelen direkt uçuşlarda kabin içine dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ve normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklandığını açıkladı. Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Yasak kapsamındaki diğer ülkeler ise Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada; uzunluğu 16, genişliği 9,3 ve derinliği de 1,5 santimetreden fazla olan her türlü elektronik cihazın yasak kapsamında olduğunu ve kabin içine alınmayacağı belirtildi. Bu cihazların uçağın bagajına verilen bavul veya çantalara konulması gerekiyor.

Başbakanlık Sözcüsü, hükümetin bu önlemleri 'gerekli ve uygun' olarak nitelendirdiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük yasağa tepkili

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük yasağa tepkili
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
166
35
26
19
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Samet Sönmez

akp bizi resmen Avrupa'ya götürecem diye aldı ve Ortadoğu'nun içine bıraktı. Yeni Türkiye'yle gurur duyun.

tosarık

olan gene sol görüslü kesime oluyor, ak-itli comarlarin ne isi olur amerika ile, ucakta laptop ile, tabletle hayatlarinda yurtidisina gidecek firsatlari mi o... Devamını Gör

john nash

tebrik ediyorum, dusuncelerime tercuman oldunuz.

ken takabayashi

pssst..!! ortadogu cok güzel sende gelsene