Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Bir Kadın, Siyahi Sürücüleri Polisten Korumak İçin Uygulama Geliştirdi

ABD'de Bir Kadın, Siyahi Sürücüleri Polisten Korumak İçin Uygulama Geliştirdi

Ulaş
05.04.2021 - 12:13

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde, bir psikoterapist kadın, siyahi sürücüleri trafik kontrollerinde polis şiddetinden korumak için yeni bir uygulama geliştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'ten Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre, Charmine Davis adındaki kadın, yakında ehliyet sınavını geçecek oğlu için endişeleniyordu, onu polis şiddetinden korumak için böyle bir uygulama geliştirdi.

ABD'de özellikle geçtiğimiz yıl George Floyd adlı siyahi adamın gözaltı işlemi sırasında polis tarafından boğularak öldürülmesi ile Davis'in 'Just Us' adlı uygulamasına ilgi artıyor.

Just Us uygulaması nasıl çalışıyor?

Siyahiler, beyaz Amerikalılardan 3 kat daha fazla ölüyor...

Siyahiler, beyaz Amerikalılardan 3 kat daha fazla ölüyor...

Harvard Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre ABD'de siyahilerin polis tarafından öldürülme olasılığının beyazlardan üç kat daha fazla.

Siyahi Amerikalılar ABD'nin toplam nüfusunun sadece yüzde 12'sini oluşturuyor. Beyaz Amerikalılar yaklaşık yüzde 60, Hispanikler ise yüzde 18'ini.

Bu durumda Siyahi Amerikalıların polis şiddetinden ölme ihtimalinin diğer etnik gruplara göre çok daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor.

2017'den bu yılın 30 Mart tarihine kadar, her 1 milyon siyahi Amerikalıdan yaklaşık 18'i polis şiddetinden hayatını kaybetti. Beyaz Amerikalılar'da ise 1 milyonda 6 kişi öldü, Hispanikler'de ise 8 kişi bu şartlarda yaşamını yitirdi.

Bu durumda son yıllarda polis şiddetinde ölen siyahi Amerikalı sayısı Beyaz Amerikalılara göre 3 kat daha fazla. Siyahilerin sistematik olarak polis karşısında ölme ihtimali diğer etnik gruplardan daha yüksek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
6
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şunu beyazlar düşünmek zorunda olsaydı ne hissederlerdi acaba...

Doğan Serbest

Hispanik, İspanik veya İspano, genel olarak İspanya'dan, İspanyollardan ve İspanyol kültüründen türemiş ya da bu kültürle ilgili anlamında kullanılan bir söz... Devamını Gör