Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da ABD Konsolosluğu'na Silahlı Saldırı

İstanbul'da ABD Konsolosluğu'na Silahlı Saldırı

FreiGeist
10.08.2015 - 09:34 Son Güncelleme: 10.08.2015 - 11:10

Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğu'na silahla ateş açıldı. Saldırı sonrası polisle saldırganlar arasında çatışma çıktı ve bir saldırgan yakalandı. ABD İstanbul Konsolosluğu tarafından yapılan açıklamada 'Yaşanan olaydan dolayı bir sonraki duyuruya kadar Konsolosluk kapalı kalacaktır' denildi. İstanbul Valiliği ise açıklama yaparak, bir kadın teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğuna sabah saatlerinde, kimliği henüz bilinmeyen kişi ya da kişilerce silahla ateş edildi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrasında polisle saldırganlar arasında çatışma çıktı.

Polis bölgede elinde uzun menzilli silah olan bir kişiyi yakalamak için operasyon başlatırken, DHA'ya göre, saldırganlardan kadın olanı yaralı halde girmek istediği konsolosluğa yakın bir evde yakalandı.

Saldırı sonrası konsolosluğa bomba imha ve inceleme ekipleri sevk edildi. 

ABD İstanbul Konsolosluğu'ndan açıklama

ABD İstanbul Konsolosluğu tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada 'Bu sabah İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında yaşanan olaydan dolayı bir sonraki duyuruya kadar Konsolosluk kapalı kalacaktır. Olay ile ilgili soruşturmada Türk yetkilileri ile birlikte çalışılıyor' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni açıklama

ABD Büyükelçiliği, İstanbul başkonsolosluğuna gerçekleşen saldırı sonrası yeni bir açıklama daha yaptı.

Açıklamada 'Bu sabah İstanbul'da yaşanan güvenlik olayında, Başkonsolosluk personeli veya ziyaretçilerinden yaralanan olmamıştır. ABD İstanbul Başkonsolosluğu bugün kapalı olacaktır. ABD Ankara Büyükelçiliği ise normal işleyişine devam etmektedir. ABD Büyükelçiliği, Türk emniyet ve güvenlik güçleriyle rutin ve düzenli iletişimini devam ettirmektedir' denildi.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

Konsolosluğa saldırıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'10.08.2015 günü saat 07:00 sularında Sarıyer İlçesi'nde bulunan Amerikan Başkonsolosluğuna yönelik (2) kadın terörist tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş ve olay sonrası (1) kadın terörist yaralı olarak yakalanmıştır. Yakalanan şahısla birlikte (1) adet uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir.

​Olaylar ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmekte olup faillerinin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.'

Teröristin kimliği belli oldu

Saldırının ardından yaralı olarak ele geçirilen kadının Hatice Aşık olduğu öğrenildi. 51 yaşındaki Hatice Aşık'ın daha önce terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklandığı, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu belirtildi. Hatice Aşık'ın 2005'te canlı bomba olarak arandığı da ifade edildi.

DHKP-C’ye yakın sitede yaralı olarak ele geçirilen terörist ile ilgili açıklama

BBC Türkçe'nin haberine göre DHKP-C’ye yakın internet sitesi Halkinsesi.tv’de, ABD Konsolosluğu’na yönelik saldırı sonrası operasyonda polis tarafından yakalanan terörist Hatice Aşık’la ilgili iki açıklamaya yer verildi.

Dev-Genç ve Gazi Halk Meclisi imzasıyla yayınlanan açıklamalarda “Hatice Aşık’ın sahiplenildiği” belirtildi.

Açıklamada, “Kendini dünyanın efendisi sayan Amerika emperyalizmi bir kez daha halk savaşçıları tarafından yenilgiye uğratılmıştır” ifadesi yer aldı.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0