Görüş Bildir
Haberler
90'ların En İyi 20 Erkek Oyuncusu: Tom Cruise, Jim Carrey, Keanu Reeves ve Johnny Depp! Şimdi Ne Yapıyorlar?

90'ların En İyi 20 Erkek Oyuncusu: Tom Cruise, Jim Carrey, Keanu Reeves ve Johnny Depp! Şimdi Ne Yapıyorlar?

Merhabalar. 1990 yıllarda hepimizin hafızalarına yer eden birçok film yapıldı. Bu filmlerde günümüzde de oldukça başarılı olan erkek oyuncular yer aldı. Çoğu filmlerde oynamaya devam etseler de bazıları filmlerde oynamaya ara verdi. Bu listede 90'lı yılların en başarılı 20 erkek oyuncusunu bir araya getirdim.

İyi okumalar dilerim.

Kaynak: https://fictionhorizon.com/best-90s-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tom Cruise

1. Tom Cruise

Tom Cruise, 1980'lerde bazı önemli filmler çekmiş olsa da onu tüm zamanların en iyi aktörlerinden biri haline getiren 90'lı yıllar oldu. Oyuncu, şimdiye kadarki en iddialı aksiyon filmlerinden biri olan The Mission Impossible'da rol aldı. Cruise hâlâ son derece başarılı filmlerde oynamaya devam ediyor. En ünlü filmlerinden biri olan Top Gun'ın devamı olan Top Gun: Maverick gişede büyük başarı yakaladı.

2. Will Smith

2. Will Smith

Will Smith, The Independence Day ve Men in Black gibi 90'ların en çok hasılat yapan filmlerinden bazılarında rol aldı. Ama o kült dizi The Fresh Prince of Bel-Air'de rahat ve asi Will Smith'i oynayarak ünlendi. Bugünlerde son derece popüler filmler çekmeye devam ediyor. Serena ve Venus'ün babası Richard Williams'ın hayatının anlatıldığı filmde oynayarak muhteşem performansıyla Oscar aldı. Oyuncunun Hanock 2 ve The Karate Kid 2 gibi duyurulan çok sayıda projesi var.

3. Jim Carrey

3. Jim Carrey

1990'larda akıllara durgunluk veren komedi filmleriyle hepimizin sevdiği bir oyuncu olan Jim Carrey, mimikleriyle insanların yüzlerini gülümsetebilen türünün tek örneği bir oyuncu. Onu sonraki yıllarda The Mask, Ace Ventura, Cable Guy, Dumb and Dumber ve daha birçok filmde gördük. Son zamanlarda artık film çekmeyeceğini, Hollywood'tan ve şöhretten bıktığını açıklayan başarılı oyuncu şimdilerde zamanını özel hayatına adamış durumda.

4. Antonio Banderas

4. Antonio Banderas

Antonio Banderas 1990'larda Desperado, Interview with the Vampire, Evita, The Mask of Zorro ve The Mambo Kings gibi filmlerle son derece başarılı ve ünlüydü. Özellikle İspanyol aksanıyla oldukça ilgi çeken bir aktördü. Oyuncu film çekmeye devam ediyor. Merakla beklenen Indiana Jones 5'te yer alacağı duyuruldu.

5. Tim Robbins

5. Tim Robbins

Tim Robbins, yeteneğini 80'lerin sonunda gösterse de sonraki on yılda zirveye ulaşan bir aktör. Robbins, Dead Man Walking ve Cradle Will Rock gibi çok beğenilen birkaç drama yönetti ve The Shawshank Redemption ve Arlington Road gibi mükemmel filmlerde rol aldı. 2010'larda daha da başarılı oldu, ancak yavaş yavaş filmlerden kendini çekti ve dizilere yöneldi. 2019 yılından beriyse çekim yapmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bruce Willis

6. Bruce Willis

1980'lerde büyük başarılar elde etmesine rağmen, 1990'lar Bruce Willis'in yıllarıydı. Pulp Fiction, 12 Monkeys, The Fifth Element, Armageddon ve The Sixth Sense gibi tüm zamanların en sevilen ve başarılı filmlerinden bazılarında oynadı. Ayrıca The Friends'in bir bölümünde de yer aldı. Başarılı oyuncu yakın zamanda kişinin konuşma, dinleme, okuma ve yazma yeteneğini etkileyebilecek bir dil bozukluğu olan afaziden muzdarip olduğunu açıkladı. Hastalığından dolayı şu an kariyerine devam edemiyor.

7. Keanu Reeves

7. Keanu Reeves

1990'ların en başarılı ve sevilen oyuncularından biri kesinlikle gelmiş geçmiş en önemli aksiyon filmlerinde oynayan Keanu Reeves'tir. Şimdiye kadarki en ilgi çekici bilimkurgu filmlerinden biri olan Matrix'te rol aldı. Basit yaşam tarzı ve şöhretin getirdiklerinden uzak duruşu olan Reeves, kariyeri bakımından çok aktif. Yakın zamanda John Wick: 4 ve 5 ile Constantine'in devam filmini çekebileceği açıklandı.

8. Wesley Snipes

8. Wesley Snipes

Wesley Snipes 1990'larda çok popüler bir oyuncuydu. White Men Can't Jump, Demolition Man ve Blade gibi en ünlü ve sevilen filmlerden bazılarında oynamıştı. O dönemler havalı duruşu ve karizması ile herkesin kalbini kazanan oyuncu son yıllarda çok aktif değil. Sadece  Expendables 3 filminde gözüktü. 2023'te bir aksiyon drama dizisi olan Paper Empire'da oynaması dışında da yakın gelecekte duyurulan bir filmi yok.

9. Brad Pitt

9. Brad Pitt

Brad Pitt gelmiş geçmiş en büyük aktörlerden biri ve onun için hangi on yılın daha verimli ve başarılı olduğunu söylemek gerçekten zor. Ancak 1990'lar onun en unutulmaz performanslarını sergilediği yıllar oldu. California, Interview With the Vampire, Legends of the Fall, Seven, 12 Monkeys, Seven Years in Tibet, ve Fight Club filmlerinde rol aldı. Ünlü oyuncu sürekli yeni filmler çekiyor ve hatta Tarantino'nun filmi Once Upon a Time in Hollywood'daki unutulmaz rolüyle Oscar ödülü kazandı.

10. Leonardo Dicaprio

10. Leonardo Dicaprio

Neredeyse hiç başarısız filmi olmayan bir başka oyuncu da Dicaprio. 1990'larda This Boy's Life, Romeo&Juliet  gibi dramalarda ve son olarak tüm zamanların en başarılı filmlerinden biri olan Titanic'teki rolüyle oldukça beğenildi. O zamandan beri kimsenin unutamayacağı rollerle unutulmaz filmlerde rol aldı. Son filmlerinden Once Upon a Time in Hollywood ve Don't Look Up da bunlardan birkaçı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tom Hanks

11. Tom Hanks

Tom Hanks, tüm zamanların en büyük ve en sevilen aktörlerinden biri oldu. 2 kez Oscar kazanan ve sayısız unutulmaz filmde başrol oyuncusu olan Hanks, Philadelphia, Sleepless in Seattle, Forrest Gump, Saving Private Ryan ve The Green Mile gibi en dikkat çekici rollerle karşımıza çıktı. Ünlü oyuncu kariyerine tam gaz devam ediyor. Yakın zamanda büyük gişe rekorları kırması beklenen A Man Call Otto ve Asteroid City adlı iki filmi çekmeyi bitirdi.

12. Robin Williams

12. Robin Williams

Robin Williams, hoş gülümsemesi ve mükemmel film rolleri seçimi ile birçok insanın favorilerinden biridir. 1980'lerde ünlü oldu ama 1990'larda Dead Poets Society, Mrs. Doubtfire, The Fisher King, Good Will Hunting ve What Dreams May Come gibi filmlerle başarıya ulaştı. Pek çok kez aday gösterildi, ancak başyapıt olan Good Will Hunting'deki harika rolüyle yalnızca bir Oscar aldı. Ne yazık ki 2014 yılında 63 yaşında hayata gözlerini yumdu.

13. Russell Crowe

13. Russell Crowe

Russell Crowe, L.A.Confidential, A Beautiful Mind ve The Insider gibi klasiklerdeki muhteşem performanslarıyla şüphesiz 1990'ların en iyilerinden biriydi. Sürekli filmlerde oynayan oyuncu, The Georgetown Project ve Poker Face gibi filmlerin duyurusunu yaptı ve American Son ve Rothko gibi yapımları şu an post prodüksiyon aşamasında.

14. Johnny Depp

14. Johnny Depp

Johnny Depp, esprili, sıradışı ve kendine özgü karakterleriyle tanınan, Hollywood'un tüm zamanların en ünlü aktörlerinden biridir. 1990'lı yıllar Tim Burton'ın Edward Scissorhands, What's Eating Gilbert Grape, Donnie Brasco ve Don Juan DeMarco'daki parlak performanslarıyla onun için büyük bir basamak oldu. Geçtiğimiz aylarda, eski eşi Amber Heard ile yargılandığı dava nedeniyle birçok filmde yer alamasa da karar lehine verildiği için kariyerine geri dönmesi bekleniyor.

15. Anthony Hopkins

15. Anthony Hopkins

Tüm zamanların en iğrenç ve tehlikeli kötü adamlarından biri olan Dr. Hannibal Lecter'ı 1991'de Kuzuların Sessizliği'nde canlandırarak şimdiye kadarki en dikkat çekici film rollerinden birini oynadı. O dönemin en unutulmaz filmlerinden bazıları Dracula, Howards End, The Remains of the Day, Legends of the Fall, Nixon, Amistad ve Meet Joe Black. Durmadan film çekiyor ve seksenli yaşlarında bile en çok aranan Hollywood aktörlerinden biri olmaya devam ediyor. Hopkins şu anda Rebel Moon ve One Life'ı çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Edward Norton

16. Edward Norton

Sözleri ve yüz ifadeleriyle büyüleyen aktörlerden biri Norton. İşlemediğini söylediği bir suçla itham edildikten sonra hapsedilen bir genç adamı oynadığı gerilim filmi Primal Fear'daki rolüyle belli etmişti. İlk film rolüydü ve Oscar ödülüne adaydı. Norton sinemada sayısız parlak filmde rol aldı. American History X, The Incredible Hulk'ta Bruce Banner ve The Painted Veil'de Walter Fane bunlardan birkaçı. Ne yazık ki başarılı oyuncu son yıllarda pek aktif değil ve açıklanmış bir projesi yok.

17. Ralph Fiennes

17. Ralph Fiennes

Ralph Fiennes, 1990'larda The Schindler's List, The English Patient ve Quiz Show gibi başyapıtlarıyla sevdiğimiz bir başka İngiliz aktör. Küçük yaşta ünlü olamayan ama fark edilince durmayan oyunculardan kendisi. Fiennes, Harry Potter'da Lord Voldemort rolüyle ve James Bond devam filmlerinden bazılarında oyuncu kadrosunun bir parçası olmasıyla gelmiş geçmiş en popüler kötü adamlardan biridir. Oyuncu halen film çekiyor ve gelecek için bazı ilginç projeler duyurdu.

18. Samuel L. Jackson

18. Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson'ın 1990'lardaki film listesi epey dolu. Spike Lee'nin Jingle Fever'ından Noyce's Patriot Games'e ve Tarantino'nun Pulp Fiction'ından Star Wars'a kadar onun için gerçekten harika bir on yıldı. Başarılı oyuncu son yirmi yılda The Expendables ve The Avengers oyuncu kadrosunun bir üyesi olarak çok aktif oldu ve The Kill Room ve The Piano Lesson gibi gelecek için duyurulan birkaç projesi var.

19. Gary Oldman

19. Gary Oldman

Tüm zamanların en başarılı İngiliz aktörlerinden biri olan aktör, sayısız performansıyla göz doldurdu. Filmlerinden bazıları Dracula, True Romance, Leon: The Professional ve The Fifth Element. Ayrıca Harry Potter'da Sirius Black'i canlandıran tüm zamanların en sevilen sinema sihirbazlarından biri haline geldi. Başarılı oyuncu önümüzdeki yıl Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer filminde Harry S.Truman'ı oynayacak.

20. Morgan Freeman

20. Morgan Freeman

Morgan Freeman 1990'ların en iyi filmlerinden bazılarında oynadı ve unutulmaz muhteşem hikayelerde rol almaya devam etti. Fincher'ın Seven filmi, Eastwood'un Unforgiven'ı ve Darabont'un The Shawshank Redemption'daki rolleri ile  sinema tarihinde en çok beğenilen aktörler arasında yerini aldı. Sonraki yirmi yıl da onun için çok verimli geçti. Freeman eski neslin en çok aranan aktörlerinden biri olarak 85 yaşında filmlerde oynamaya devam ediyor. En çok beklenenlerden ikisi de A Good Person ve Muti filmleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz 90'lı yıllarda bu aktörleri hangi filmleriyle sevdiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın