Görüş Bildir
Haberler
85. Doğum Gününde Masalcı Teyze: Adile Naşit

85. Doğum Gününde Masalcı Teyze: Adile Naşit

Liste Kitap
16.06.2015 - 16:40 Son Güncelleme: 16.06.2015 - 18:21

85. Doğum Gününde Masalcı Teyze: Adile Naşit

Hepimizin geçmişinde yer edinmiş bir oyuncuydu o. Hababam Sınıfının Hafize Anası 'ydı, Münir Özkul ile Bizim Ailenin Fedakar Annesi , ve tabi ki uyku öncesinin Masalcı Teyzesi ... O şen kahkahası ile güldü diye güldüğümüz, akşam yatarken 'dişlerinizi fırçalamayı unutmayın' demesiyle fırçaladığımız şirin insandı. Anneliğin tadına varmış ama acı bir şekilde yavrusunu kaybetmişti.. O bizde huzur buluyor, biz de onda huzur buluyorduk. O tek tek anne iken bize, biz ona milyonlarca çocuk olmuştuk.. Ve tarihimizdeki en güzel sanatçılardan biri olan Adile Annemize küçücük ama kuzularının unutmaması için özel bir sayfa hazırladık.

Kaynak: http://listekitap.com/haber/85-dogum-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adile Naşit ’da İstanbul’da neredeyse tiyatrocu olmak için doğdu. Babası Tuluat Tiyatrosunun en renkli kişilerinden komedyen Komik-i Şehir Naşit ’ti. Annesi de ünlü kantocu Amelya Hanım ’dı. Ağabeyi Selim Naşit ile birlikte çocukluğu Şehzadebaşı’ndaki Millet Tiyatrosu ’nda geçti.

Sanatın içinde doğmuş ve sanatı ömrü yettiğince ileri taşımış bir oyuncu.

Oyuncu demek lafın gelimi oldu tabi, zira onun oyunculuğunda insanı içine çeken bir efsun gizliydi. O ağladığında ağlayan, güldüğünde gülen hepimizin çevresinde birileri vardı veyahut bizzat kendini onun efsununa bırakan bizlerdik. Masallarıyla bizi daha çocuk yaşta içine çeken, kitapları, edebiyatı sevdiren, sanatıyla tiyatroyu, oyunculuğu sevdiren o olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın