Görüş Bildir
Haberler
8 Mart'ta Bilgi Üniversitesi'ndeki Saldırıyla Alakalı Gözaltına Alınan 6 Kişi Serbest

etiket 8 Mart'ta Bilgi Üniversitesi'ndeki Saldırıyla Alakalı Gözaltına Alınan 6 Kişi Serbest

Batuhan
08.03.2017 - 16:25 Son Güncelleme: 10.03.2017 - 15:54

Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde yaklaşık 20-30 kişilik bir grup 8 Mart standı açan öğrencilere saldırmış, saldırıda yüzüne tekme gelen bir öğrenci yaralanmıştı. Görgü tanıkları grupta bulunan yüzü maskeli bir kişinin bıçak taşıdığını söylemişti. Olay sonrası üniversiteye gelen polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı. 

Bugün saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve haklarında “darp” suçundan işlem yapılan 6 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Öğrenciler saldırgan grup içerisinde üniversite öğrencilerinin de bulunduğunu belirterek daha önce şikâyet ettiklerini vurguluyor ve yönetimi suçluyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler yaşanmıştı? 👇

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsün'de kadınların 8 Mart etkinliğine turnikelerden atlayarak içeriye giren 20-30 kişi olduğu öğrenilen bir grup saldırdı. Öğrenciler, saldırganların bıçak kullandığını ve bazı öğrencilerin yaralandığını aktardı. 

Saldırının ardından yönetime de tepkilerini gösteren öğrenciler, daha önce de benzer şeyler yaşandığını ama güvenlik alınmadığını söyledi.

Saldırıda yaralanan öğrenci: "Tekbir getirerek bize saldırdılar"

Saldırıda yaralanan öğrenci: "Tekbir getirerek bize saldırdılar"

Çıkan arbedede yüzüne tekme gelen Medya ve İletişim Sistemleri 4’üncü sınıf öğrencisi İrem Esmer, sağ gözünden yaralandı. 

Tedavisinin ardından hastaneden ayrılan Esmer; 'Bugün Bilgi Üniversitesi’nde 8 Mart etkinliğimiz vardı. 20 kişilik bir grup gördük. Masamız vardı. Masamızı devirdiler. Tekbir getirerek bize saldırdılar. Yaşanan kargaşada ben yere düştüm. Yüzüme tekme geldi. Her sene yaptığımız gibi bu sene de standımızı açmıştık. 8 Mart’ı kutlarken bir anda böyle bir şeyle karşılaştık. Okul öğrencisi olmayan grup turnikelerden atlayarak içeri girmiş. Yüzleri kapalıydı' dedi.

Saldırı sonrası Bilgi Üniversitesi'nden açıklama geldi

Gözaltına alınan 6 kişi serbest

Gözaltına alınan 6 kişi serbest
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırı sonrasında okula çağrılan polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına alınmıştı. 

Bugün Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, etkinliğine bıçaklı saldırıda bulunan ve kadın öğrencilere tekme atan 6 saldırgan ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Bilgi Üniversitesi öğrencileri, yönetimi suçladı. Açıklama yapan öğrenciler, saldırgan grup içinde daha önce de haklarında şikâyette bulundukları okul öğrencileri olduğunu söyledi.

'Bu örgütlü bir saldırı'

'Bu örgütlü bir saldırı'

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Yazgan, kampusteki güvenlik önlemlerinin artırıldığı söyleyerek, özetle şu bilgileri verdi:

“Dışarıdan örgütlü şekilde, önceden planlayarak öğrencilerimize saldırdılar. Bilgi’de bu ay başında güvenlik önlemlerini valilik ve emniyet güçlerinden gelen uyarılar sonrasında artırdık. Girişlere turnikeler konuldu. Dışarıdan gelen 15-20 kişilik bir grup yüzleri açık bir şekilde turnikelerin üzerinden atlıyor. Güvenlik, grubun yeni önlemleri protesto eden öğrenciler olduğunu düşünerek, sert müdahalede bulunmuyor. Ancak içeri girdiklerinde bağırarak koşmaya başlıyorlar. Güvenlik, öğrenci olmadıklarını anlayarak müdahale etmek için harekete geçiyor. Tepki vermekte bu nedenle gecikiyorlar. Grup içerisinde bir ya da iki öğrencimiz olduğunu da düşünüyoruz. Güvenlik kameralarını inceliyoruz. Bunları belirleyeceğiz. Bunun yanı sıra kampüste güvenlik elemanı ve güvenlik kameraları sayısı da artacak. Bir hafta boyunca emniyet güçleri de kampüs dışında bekleyecek. Bu kampüsümüze yapılmış örgütlü, provokatif bir saldırı.”

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'te saldırya tepki büyük olmuştu...

Sosyal medya ve Ekşi Sözlük'te saldırya tepki büyük olmuştu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
661
262
91
23
22
21
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deli-sabit

"Yobazland'a Hoşgeldiniz"... Bunlar çok tehlikeli hareketler çok.

Işid özentisi bu vahşiler cumhuriyetimizi ve tüm kurucu değerlerimizi tehdit ediyorlar.Onların yobaz,gerici zihniyetlerine karşı kadınlarımız daha çok sesler... Devamını Gör

Altay Rahman Çetin

Hepsinin hesabını sorucaz. Bu gün kadınlarımıza uzanan ellerden de özgürlüğümüzü tehdit edenlerden de. alayının sonu gelecek. Bulutlar dağılacak. Güneş bizim... Devamını Gör

Hha Hha

Hay hamasetini... :)