Görüş Bildir
Haberler
76. Cannes Film Festivali'nde Bütün Övgüleri Üzerine Toplayan Olağanüstü Güzellikteki Filmler

76. Cannes Film Festivali'nde Bütün Övgüleri Üzerine Toplayan Olağanüstü Güzellikteki Filmler

Bu yılki Cannes Film Festivali'nde en dikkat çeken yapımlardan biri gururumuz Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi oldu. Festivalde ayrıca birçok başarılı film yarıştı ve etkileyici performanslarıyla geceye damgasını vurdu. Festivalde yarışan diğer etkileyici yapımları sizler için derledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Strange Way of Life

16. Strange Way of Life

IMDb: 6.3

Özet: 25 yıl sonra eski bir kiralık katil, şimdi küçük bir kasabanın şerifi olan eski meslektaşını ziyaret eder. Geçmişteki ilişkileri ve şimdiki zamanda bunu nasıl yansıttıkları incelenir.

Oyuncular: Ethan Hawke, Pedro Pascal, Pedro Casablanc

Yönetmen: Pedro Almodóvar

15. Firebrand

15. Firebrand

IMDb: 6.4

Özet: Kana bulanmış Tudor İngiltere'sinde Catherine Parr, Kral 8. Henry'nin altıncı karısı olduğunda İngiliz siyasetini yönlendirmeye çalışır.

Oyuncular: Alicia Vikander, Jude Law, Eddie Marsan

Yönetmen: Karim Aïnouz

14. Asteroid City

14. Asteroid City

IMDb: 6.6

Özet: Film, 1955 civarında bir Amerikan çöl kasabasında geçiyor. Kıdemsiz Yıldız Gözlemcileri ve Askeri Uzay Öğrencileri Kongresi’nin tüm ülkeden öğrencileri ve ebeveynleri birlik ve akademik rekabet için bir araya getirmek amacıyla düzenlenen programı, dünyayı değiştiren olaylarla nefes kesici bir şekilde altüst olur.

Oyuncular: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks

Yönetmen: Wes Anderson

13. Jeanne du Barry

13. Jeanne du Barry

IMDb: 6.7

Özet: Film, Yoksul bir terzinin gayrimeşru kızı olarak 1743 yılında dünyaya gelen ve 16. Louis'in sarayında yükselerek onun son resmi metresi olan Jeanne Bécu'nun hayatını anlatıyor.

Oyuncular: Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe

Yönetmen: Maïwenn

12. Inside the Yellow Cocoon Shell

12. Inside the Yellow Cocoon Shell

IMDb: 6.7 

Özet: Yengesi Saygon'da korkunç bir motosiklet kazasında ölünce, Thien'e onun cenazesini taşradaki memleketlerine götürme görevi verilir ve Thien kazadan mucizevi bir şekilde kurtulan yeğeni Dao'yu da yanına alır. Vietnam kırsalının mistik manzaraları arasında Thien, Dao'yu ona teslim etmek için yıllar önce ortadan kaybolan ağabeyini aramaya başlar - inancını derinden sorgulayan bir yolculuk. 

Oyuncular: Dylan Besseau, Le Phong Vu, Nguyen Thi Truc Quynh 

Yönetmen: Thien An Pham

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 27

11. 27

IMDb: 6.9 

Özet: Alice bugün 27 yaşında. Biraz bunalmış olsa da halen ailesiyle birlikte yaşamakta ve kasvetli günlük hayatından kaçmak için rüyalarında yaşamaya meyletmektedir. Bir fabrikanın çatısındaki saykodelik bir partiden sonra, sarhoşken ciddi bir bisiklet kazası geçirir. Bu ona bir yetişkin olma cesaretini verecek midir? 

Oyuncular: Natasa Stork, Ádám Fekete, Franciska Farkas 

Yönetmen: Flóra Anna Buda

10. How to Have Sex

10. How to Have Sex

IMDb: 7.1 

Özet: Üç İngiliz genç kız, hayatlarının en güzel yazı olması gereken bir tatile çıkarlar; içki içer, kulüplere gider ve takılırlar. 

Oyuncular: Mia McKenna-Bruce, Shaun Thomas, Lara Peake 

Yönetmen: Molly Manning Walker

9. The Old Oak

9. The Old Oak

IMDb: 7.2

Özet: Daha önce gelişen bir madencilik topluluğundaki bir bar sahibi, barını elinde tutmak için mücadele eder. Bu arada, Suriyeli mültecilerin topluluktaki boş evlere yerleştirilmesiyle kasabada tansiyon yükselir.

Oyuncular: Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson

Yönetmen: Ken Loach

8. May December

8. May December

IMDb: 7.4

Özet: Film, popüler TV oyuncusu Elizabeth ile bir filmde hayatını canlandıracağı Gracie üzerinden ilerliyor. Elizabeth'in, hayatını gözlemlemek için binlerce kilometre aşarak Georgia eyaletine geldiği Gracie ve genç eşi Joe, zamanında tüm ülkeyi ayağa kaldıran bir skandala yol açmışlardır. Şimdiyse, aradan yirmi yıl geçtikten sonra, evlilikleri Elizabeth'in ısrarlı sorularıyla sarsılır.

Oyuncular: Natalie Portman, Chris Tenzis, Charles Melton

Yönetmen: Todd Haynes

7. The Taste of Things

7. The Taste of Things

IMDb: 7.5 

Özet: Saygın bir aşçı olan Eugenie, son 20 yıldır iyi bir gurme olan Dodin için çalışmaktadır. Aralarındaki bağ giderek bir aşka dönüşür ve dünyanın en ünlü şeflerini bile etkileyen lezzetli yemeklerin ortaya çıkmasına neden olur. Dodin, Eugenie'nin kendisine bağlanma konusundaki isteksizliğiyle karşılaştığında, onun için yemek pişirmeye karar verir. 

Oyuncular: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger 

Yönetmen: Anh Hung Tran

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fallen Leaves

6. Fallen Leaves

IMDb: 7.6 

Özet: Günümüz Helsinki'sinde, ilk aşklarını arayan iki yalnız ruh olan Ansa ve Holappa, yerel bir karaoke barda tesadüfen tanışırlar. Ancak ikilinin mutluluğa giden yolu, kayıp telefon numaralarından yanlış adreslere, alkolizmden sevimli bir sokak köpeğine kadar sayısız engelle kuşatılır. 

Oyuncular: Martti Suosalo, Alma Pöysti, Jussi Vatanen 

Yönetmen: Aki Kaurismäki

5. Anatomy of a Fall

5. Anatomy of a Fall

IMDb: 7.9 

Özet: Kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve kör oğulları, tek tanık olarak ahlaki bir ikilemle karşı karşıyadır. 

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner 

Yönetmen: Justine Triet

4. Perfect Days

4. Perfect Days

IMDb: 8.0 

Özet: Hirayama, Tokyo'da tuvalet temizleyicisi olarak sürdürdüğü basit hayatından son derece memnun görünüyor. Oldukça yapılandırılmış günlük rutininin dışında müzik ve kitap tutkusundan keyif alıyor. Ağaçları çok sever ve onların fotoğraflarını çeker. Bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişine dair daha fazla şey ortaya çıkarır. 

Oyuncular: Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto 

Yönetmen: Wim Wenders

3. Monster

3. Monster

IMDb: 8.1 

Özet: Küçük oğlu Minato garip davranmaya başladığında, annesi bir şeylerin ters gittiğini hisseder. Bundan bir öğretmenin sorumlu olduğunu keşfedince, neler olup bittiğini öğrenmek için okulu basar. Ancak hikaye anne, öğretmen ve çocuğun gözünden ilerledikçe gerçek yavaş yavaş ortaya çıkar. 

Oyuncular: Sakura Ando, Eita Nagayama, Soya Kurokawa 

Yönetmen: Kore-eda Hirokazu

2. The Zone of Interest

2. The Zone of Interest

IMDb: 8.1 

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor. 

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam 

Yönetmen: Jonathan Glazer

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuru Otlar Üstüne

1. Kuru Otlar Üstüne

IMDb: 8.1 

Özet: Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde zorunlu şark görevini yapmakta olan genç bir resim öğretmeni üzerinden, bir bireyin iç dünyasına, bölgede yaşayan insanların zorlu hayat mücadelelerine ve onları kuşatan coğrafi, etnik ya da sosyal dokunun dinamiklerine göz atmayı deneyen bir film. 

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici 

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın