Görüş Bildir
Haberler
7 Soruluk Psikolojik Teste Göre İçindekileri Hangi Davranış ile Yansıtıyorsun?

7 Soruluk Psikolojik Teste Göre İçindekileri Hangi Davranış ile Yansıtıyorsun?

Olaylara karşı verdiğimiz tepkiler değişkenlik gösterebilir. Sen içindekiler hangi davranış ile dışa vuruyorsun?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şimdiye kadar çok ağır bir acı yaşadın mı?

2. Yaşadıysan bu acının üzerinden ne kadar zaman geçti?

2. Yaşadıysan bu acının üzerinden ne kadar zaman geçti?

3. Karşında sinirlenmiş ve bağıran bir insan var ne yaparsın?

4. Ağlayan kişileri teselli etmekte ne kadar iyisin?

5. Problemlerini nasıl çözersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çoğu zaman kendini, bir şeyleri yapmaya zorluyor musun?

7. Son olarak sen en çok kimin yanında rahat hissediyorsun?

7. Son olarak sen en çok kimin yanında rahat hissediyorsun?

Sen içindekileri ağlayarak yansıtıyorsun!

Sen içindeki şeyleri ağlayarak dışarı yansıtabiliyorsun. Duygularını bu şekilde dışa vuruyorsun. Birinin seni güçsüz veya zayıf görmesini umursamıyorsun. Çünkü sen hayatında diğer insanları önemsemiyorsun. Sen ve senin duyguların her zaman daha önemli. Hissettiğin şeyler seni sen yapan şeyler. Birini kırmak veya üzmek yerine bir şeyleri içinde tutabilir ve bunu kendi içinde yaşayabilirsin. Daha sonra ise ağlayarak bunu yansıtırsın. İstesende duygularını içinde tutabilen biri değilsin. O an olmasa da bir gün bir şekilde bunları belli edebilirsin. Ne yaşarsan yaşa ağladığında kendini daha hafiflemiş ve mutlu hissediyorsun. İçinden bir şeyler kopup gitmiş gibi geliyor sana. Göz yaşlarını içinde tutmak sana yük oluyor. Çünkü bir şekilde duygularını dışa vurman gerekiyor. Bunu da en iyi şekilde, ağlayarak yapıyorsun... Yaşadığın şeyleri büyüklüğü küçüklüğü fark etmez, içinde büyük fırtınala kopuyorsa bunu bu şekilde yansıtabilirsin. Sen yaşadığın her şeyi dile getirmekten yanasın ama bunu yapamadığın zamanlarda, gözlerinden akan yaşlar aslında duygularını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Sen içindekileri sessizleşerek yansıtıyorsun!

Sen içidenkileri daha çok sessizleşerek yansıtıyorsun. Yaşadığın en küçük şeyde kendi kabuğuna çekiliyorsun. Bir şeyleri dışarı yansıtmak senin hoşuna giden şeyler değil. İçinde tutarak o şeylerin büyümesini engelliyorsun. Sen sessizleştiğinde çevrendeki herkes sende bir şey olduğunu anlamış oluyor. Tepki vermek veya bağırmak sana göre bir şey değil. Kalp kırmak özellikle uzak durduğun bir şey. Bu nedenle büyük şeyler yaşadıysan önce sakinleşmeyi beklersin. Bu sessizliğin süresi yaşadığın şeye bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu şekilde bir şeyleri yaşarken, fark etmediğin şey ise içide tuttuğun şeylerin sana verdiği zarar... Sen ne kadar kendi içinde bir şeyler yaşarsan, aslında kendine o kadar yük yapmış oluyorsun. Bu durumu sen fark etmesende, senin içinde bir şeyleri biriktirmene neden oluyor. Eğer yaşadığın şeylere hemen tepki verirsen, bir şeyleri omuzundan atmış olursun. İnsanların bir şeyleri anlamasını beklememeli onlara sen, sana zarar veren şeyleri göstermelisin.

Sen içindekileri bağırarak yansıtıyorsun!

Sen içindekileri bağırarak yansıtıyorsun. Sen içinde hiçbir şeyi tutmuyorsun. Ne yaşamış olursan ol yaşadıklarını dile getirebilirsin. Çabuk sinirlenen bir yapın olduğu için genellikle sesini yükselterek bir şeyleri çözmeye çalışıyorsun. Yaşadığın şeylere anında tepki vermeyi seçen birisin. Bir şeyler için susmak veya karşılık beklemek sana göre bir şey değil. Çünkü sen kendin için bir şeyler yapan birisin. Haksızlıklara susmaz ve her şekilde karşılığını verirsin. Bu karşılığı verirken de kendini kontrol etmek istemezsin. Sen daha çok duygularını olduğu gibi ve hissettiği gibi yaşayan birisin. Bu nedenle senin davranışlarının önünde birinin durması mümkün değil. Ne yaşamış olursan ol her zaman mantığına uyan şekilde cevap verirsin. Büyük acılar yaşarsan bunu ancak bağırarak hafifletebilirsin. Senin için karşındaki bir kişinin duygularını ve hissettiklerini dilediği gibi göstermesi önemli. Çünkü bir insan duygularını sürekli bir şekilde gizliyorsa, kesinlikle sana karşı gerçekçi biri değildir. Sen hayatının her anında doğal olan birisin. Tamamen gerçek duyguların ile varsın.

Sen içindekileri görmezden gelerek yansıtıyorsun!

Sen içindekileri görmezden gelerek yansıtıyorsun. Yaşadığın problemleri görmezden gelen birisin. Senin için problemle karşılaşmak zor ama bir probleme çözüm bulmak daha da zor. Bu problem büyürse ve gerçek bir problem haline gelirse o zaman bir şeyler yapmaya başlarsın. Ama o sürece gelen kadar bazı şeyleri görmezden gelebilirsin. İçinde bir şeyler yaşıyorsun ama bunu kimseye duyurmak istemiyorsun. Sen her zaman mutlu ve neşeli olmaya çalışan birisin. Bu nedenle de hayatında acıya üzüntüye yer yok. Yaşamak istemez ve yaşamak zorunda kalırsan da bunun üstünü örtersin. Sen içindeki kötü olan her şeyi yok sayıyorsun. İyi ve üzüntülerini unutturacak şeylere ise yer açıyorsun. Hayattan bu şekilde zevk alıyorsun. Bazı anlarda gerçekçi biri olmak aslında senin hayatı daha kolay algılamanı sağlayabilir. Kendine yarattığın bir dünyada kötü olan her şeyi görmezden gelebilirsin ama gerçekten görmek zorunda olduğun şeylere karşı da ne yapacağını bilemeyebilirsin. İçindeki bütün duyguları yaşamak seni bir sonraki yaşayacağın şeylere hazırlar.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
35
19
11
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Necla Kaplan

Sen içindekileri sessizleşerek yansıtıyorsun!

Sıla Gündüz

Sen içindekileri ağlayarak yansıtıyorsun! Doğrudur genelde zırlarım

Hakan ULUSOY

Zırlama değilde aslında içindeki üzüntüyü acıyı veya problemi en iyi şekilde dışa yansıtıyorsun kendince inan kimi insan istesede ağlıyamiyor bu durum daha ç... Devamını Gör

Diğdem Çakır

Sen içindekileri sessizleşerek yansıtıyorsun!