Görüş Bildir
Haberler
3 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

3 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
03.12.2020 - 10:58

Aralık ayının ilk işlem günlerinde altın fiyatları, geçen haftaki durgunluğuna devam etse de bu sabah hafif yükseliş eğilimine geçti. Kovid-19 aşı haberleriyle birlikte kurlardaki dalgalanmalar hem altın alış-satış işlemi yapacak vatandaşlar için, hem de yatırımcılar için merak konusu olmaya devam ediyor. Geçen hafta 8 seviyelerini gören dolarla birlikte altın fiyatlarında da dalgalanmalar yaşanmıştı. Yeni yıla kadar altın fiyatlarında belirgin bir atış veya düşüş olacak mı merak konusu. Haftanın son işlem günlerinde de altın fiyatları sakinlik trendini koruyor. Piyasaların yakından takip ettiği Kapalıçarşı'da son durum ne merak ediliyor. İşte 3 Aralık altın fiyatları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Merkez Bankası'nın PPK toplantısında aldığı faiz artırımı kararı toplantısı ve aşı haberlerinden dolayı altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. İç piyasada doların düşüşe geçmesi ile gerileyen altın fiyatları, Kovid-19 virüsüne karşı yüzde 90 etkili olan aşı haberleriyle ons tarafında da düşmüştü. Aralık ayının ikinci haftasına yaklaşırken kurlar, piyasaları nasıl şekillendirecek araştırılıyor. Yaşanan gelişmeler sonucu altın fiyatları ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 465 liradan işlem görüyor. Öğle saatlerinde enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra altın fiyatlarında yükseliş gözlemlendi. İşte detaylar...

Gram altın: 466 Lira

Çeyrek altın: 756 Lira

Cumhuriyet altını: 3.023 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.840 Lira

Önümüzdeki Dönemde Piyasalarda Neler Olacak ?

Önümüzdeki Dönemde Piyasalarda Neler Olacak ?

Devam eden aşı çalışmalarının dünya genelinde izin aşamasına gelip aşılama süreçlerinin başlayacak olmasına rağmen rekor kırmayı sürdüren vaka sayıları, tepki alımları ile birleşip değerli metalin son iki işlem gününde 1800 dolar üzerinde kalıcılık sağlamasında etkili oldu.

Uzmanlar, 2021 yılında daha çok ekonomilerin açılacağını tahmin ederek çok önemli bir ortalamanın yani 200 günlük hareketli ortalamanın 1800 dolar seviyesinin altında işlemlerin gerçekleştiğini belirtti. Ons altın fiyatları bu seviyenin altında kalmaya devam ederse 1650 dolar seviyelerine doğru bir koridor açılacağını söyleyen uzmanlar altın fiyatlarındaki her yükselişin satış fırsatı olabileceğini söyledi.

Enflasyon Rakamları Açıklandı.

Enflasyon Rakamları Açıklandı.

TÜFE’de  2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,19, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,03 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,04 artış gerçekleşti.

Yıllık en düşük artış yüzde 0,67 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu diğer ana gruplar sırasıyla, yüzde 0,99 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 5,19 ile haberleşme ve yüzde 7,00 ile eğitim oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 29,42 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 21,08 ile gıda ve alkolsüz içecekler ve yüzde 18,67 ile ulaştırma oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın