Görüş Bildir
Haberler
2022'ye Sayılı Günler! SSK, Bağkur ve Emekli Maaş Zamları Açıklandı mı? Emekli Maaşları Ne Kadar?

2022'ye Sayılı Günler! SSK, Bağkur ve Emekli Maaş Zamları Açıklandı mı? Emekli Maaşları Ne Kadar?

Asgari ücret zammının açıklanmasından sonra Bağkur ve SSK zammı ile ilgili son gelişmeler, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Öte yandan emekli maaşı zamnları da gündemde yerini alıyor. Asgari ücret 2022 zammının belli olmasının ardından gözler emekli maaşı için gelecek açıklamalara çevrildi. Milyonlarca emekli alacak zam miktarının açıklanmasını beklerken bu kapsamda; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı canlı yayında konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika gelişmeleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

SSK, Bağkur ve Emekli maaş zamları ile ilgili yapılacak resmi açıklamalar beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı canlı yayında açıklamalar yaptı. Vatandaşı mutlu edecek bir zam olacağının beklentisini dile getirdi. İşte Nureddin Nebati'nin o açıklamaları haberimizde yer alıyor...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati;

'Emeklilerimizle ilgili arkadaşlarımız zaten çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak iyileştirmelerin, emeklilerimizi de mutlu edecek bir iyileştirme olacağına yönelik benim de kanaatim çok yüksek. İlgili bakanlık çalışmasının neticesinde, hangi noktaya geleceğimizi hep beraber görmüş olacağız. şeklinde konuştu.

Enflasyon Oranları Belli Oldu

Enflasyon Oranları Belli Oldu

5 aylık enflasyon oranı yüzde 10.48 olarak belirlendi. Yaklaşık 13 milyon emekli ve 4 milyondan fazla memur için beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Kasım ayı enflasyonu ile birlikte 5 aylık enflasyon da ortaya çıkmış oldu. Buna göre Haziran 2021 ile Kasım 2021 arasındaki endeks değişimi yüzde 10.48 olarak hesaplandı.

5 Aylık Rapora Göre Emekli Maaş Zammı

5 Aylık Rapora Göre Emekli Maaş Zammı

2022 yılının Ocak ayında verilecek zam oranı da Haziran ile Aralık ayı arasında oluşacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Bu oranın belirlenmesine bir veri kaldı. Aralık enflasyonu açıklandığı zaman SSK ve Bağ-Kur emekli zammı da kesinleşmiş olacak. 

5 aylık enflasyon rakamına göre ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 10.48 oranındaki zammı kesinleşmiş oldu. Bu rakamın üzerine Aralık enflasyonu da eklenerek 2022 yılının ilk zammı belirlenecek.

Yıl sonu enflasyon oranının yüzde 24 olacağı tahminine göre ise 6 aylık zam yüzde 14.33 olarak hesaplanıyor.

Memur ve Memur Emekliler İçin Toplu Sözleşme

Memur ve Memur Emekliler İçin Toplu Sözleşme

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ilaveten Temmuz'daki yüzde 3'luk zammın üzerinde oluşan enflasyon farkı olarak alıyor.

5 aylık rakamdan yola çıkıldığında memur ve memur emeklilerinin 5 aylık zammı yüzde 5'lik toplu sözleşme artışı ve 7.48 oranındaki enflasyon farkından oluşuyor. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin 5 aylık zammı yüzde 12.48 oranını buluyor.

Yukarıdaki yüzde 24'luk tahminden yola çıkıldığında ise memur ve memur emeklilerinin yıl sonu zammı yüzde 5 + 11,33 olacak. bu da toplamda yüzde 16.33'lük zamma karşılık gelecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın