Görüş Bildir
Haberler
2022 Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Oldu? En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

2022 Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Oldu? En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

TUİK, dün aralık ayı enflasyonunu açıkladı ve Türkiye’de 2021 yılındaki resmi enflasyon oranı belli oldu. Uzmanlar, açıklananın çok daha üstünde bir enflasyon oranını olduğunu belirtse de emekliler bu enflasyon oranına göre zam alacak. Günlük ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanan emekliler, ocak ayı zam oranını araştırıyor. Peki, emekli maaş zam ne kadar olacak? 2022 en düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 2022 yılında uygulanacak ve milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2022 zammı ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de son yıllarda artan hayat pahalılığı sebebiyle en fazla zorlanan kesimlerin başında emekliler geliyor. Milyonlarca emekli vatandaş, günlük ihtiyaçlarını karşılaşmakta bile zorlanıyor. Dün yapılan Kabine toplantısı sonrasında 2022 emekli maaş zamları da belli oldu. İşte emekli zammı ile ilgili tüm merak edilenler…

2022 Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Oldu?

2022 Emekli Maaşı Zammı Ne Kadar Oldu?

TUİK’in yaptığı son açıklamaya göre 2021 yılında Türkiye’deki enflasyon oranı yüzde 36.08 olarak belirlendi. Emekliler, açıklanan bu enflasyon oranı sonrasında maaşlarına yüzde 25.46 zam alacak.

Ancak milyonlarca emekli, maaşlarına ek zam da bekliyordu. Kabine toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek zam olmayacağını söyledi.

Erdoğan’ın sözleri şu şekilde;

Emeklilerimizin maaşlarında genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak yeni düzenlemeye göre. Böylece aylık geliri 1500 TL'den başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın