Görüş Bildir
Haberler
2021 Yılında Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Sağlam Filmler

2021 Yılında Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Sağlam Filmler

31.12.2021 - 09:30

2021 yılında vizyona girmiş, gözünüzden kaçırmış olabileceğiniz birbirinden sağlam filmleri sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Werewolves Within

18. Werewolves Within

Aynı adlı ünlü video oyunundan sinemaya uyarlanan film, küçük bir kasabada yaşanan kar fırtınasından korunmak üzere bir motele sığınan kişilerin kasaba halkını teker teker öldürmeye başlayan bir kurt adamla mücadelesini konu alıyor.  

IMDb: 6

17. Antlers

17. Antlers

ABD'de küçük bir kasabada yaşayan orta yaşlı bir öğretmen ve şerif kardeşi, karanlık sırlarla dolu küçük bir çocuğu himayelerine almaya karar verirler. Çocuğun sakladığı sırlar, yüzyıllardır gizlenen korkunç bir yaratığın varlığına işaret etmektedir. 

IMDb: 6

16. The Card Counter

16. The Card Counter

Paul Schrader'ın (First Reformed, Taxi Driver'ın senaryosu) yazıp yönettiği filmin başrollerinde Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan ve Willem Dafoe gibi isimler bulunuyor. Film, geçmişi Amerikan ordusunun esir kamplarında 'sorgu yaparak' geçen bir kumarbazın, genç bir adamın teşvikiyle intikam planını devreye sokmasını anlatıyor.

IMDb: 6,2

15. Lamb

15. Lamb

Çocukları olmayan Maria ile Ingvar çifti, İzlanda'da yaşadıkları çiftliklerinde esrarengiz bir bebekle karşılaşır. Çift, buldukları bebeği ailelerine almaya karar verirler ancak işler kısa sürede karanlık bir hal alır. 

IMDb: 6,3

14. Oxygène

14. Oxygène

Netflix'te gösterime giren Fransız yapımı bilim-kurgu/gerilim filmi, bir tür kriyojenik kapsülde uyanan ve oksijeni zaman geçtikçe azalırken hayatta kalmaya çalışan genç bir kadının hikayesini anlatıyor. 

IMDb: 6,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Green Knight

13. The Green Knight

David Lowery imzalı film, Sir Gawain ve Yeşil Şövalye'nin dünyaca ünlü hikayesini kendine özgü bir üslupla ele alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Dev Patel, Alicia Vikander ve Joel Edgerton gibi isimler bulunuyor. 

IMDb: 6,6

12. Benedetta

12. Benedetta

Ünlü Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven'in vizyona girdiği bazı ülkelerde olay yaratan filmi, 17. yüzyılda, İtalya'da gördüğü erotik rüyalardan etkilenen ve yardımcısı ile yasak aşk yaşamaya başlayan bir rahibenin hikayesini konu ediniyor. 

IMDb: 6,7

11. Pig

11. Pig

Domuzu kaçırılan bir mantar avcısı, çok sevdiği hayvanının peşinden gitmeye ve intikamını almaya karar verir. Nicolas Cage'in uzun süredir verdiği en iyi performansa ev sahipliği yapan Pig, özellikle ABD'deki birçok eleştirmene göre yılın favori filmlerinden biri.

IMDb: 6,9

10. The Power of the Dog

10. The Power of the Dog

Jane Campion'ın sinemaya verdiği 12 yıllık aranın ardından çektiği 'The Power of the Dog'un başrollerinde Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Kodi Smit-McPhee ve Jesse Plemons gibi isimler yer alıyor. Western türündeki film, Thomas Savage'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış.

IMDb: 7

9. De uskyldige

9. De uskyldige

Norveç yapımı korku filmi, yetişkinler ortalıkta gözükmezken birbirlerine karanlık ve gizemli güçlerini sergileyen bir grup çocuğun hikayesini anlatıyor. Gizli güçlerini keşfetmeye başlayan dört çocuğun yaz tatili, meydana gelen birbirinden garip olaylar sonucunda tehlikeli bir hal alacaktır. 

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. The Lost Daughter

8. The Lost Daughter

Ünlü oyuncu Maggie Gyllenhaal'ın ilk yönetmenlik denemesi olan film, çıktığı tatilde geçmişiyle yüzleşmeye başlayan bir kadının karanlık hikayesini anlatıyor. Film, özellikle başrolündeki Olivia Colman'ın performansıyla dikkat çekiyor.

IMDb: 7,1

7. Sen Ben Lenin

7. Sen Ben Lenin

İki dedektif, küçük bir sahil kasabasında kıyıya vurmuş olan Lenin heykelini aramak üzere görevlendirilirler. Barış Falay, Sarp Akkaya, Melis Birkan, Hasibe Eren ve Serkan Keskin gibi isimleri buluşturan 'Sen Ben Lenin'in senaryosu ünlü yazar Barış Bıçakçı ile yönetmen Tufan Taştan'ın imzasını taşıyor.

IMDb: 7,2

6. In the Heights

6. In the Heights

Aynı adlı Broadway müzikalinden sinemaya uyarlanan 'In the Heights', Manhattan'daki Washington Heights bölgesinde yaşayan göçmenlerin gündelik hayatlarına ve hayallerine odaklanıyor. 

IMDb: 7,3

5. Nobody

5. Nobody

Saul Goodman olarak tanıdığımız Bob Odenkirk'ün başrolünde yer aldığı 'Nobody', sessiz ve sakin bir mizaca sahip olan orta yaşlı bir aile babasının 'yeminini bozmasını' konu edinen, birçok yönüyle John Wick'i andıran bir intikam hikayesi. 

IMDb: 7,4

4. Petite Maman

4. Petite Maman

'Portrait of a Lady on Fire' ile gönülleri fetheden Celine Sciamma'nın yeni filmi, büyükannesini kaybeden Nelly adlı kız çocuğunun annesinin çocukluğunu geçirdiği evde yaşadıklarını konu alıyor. Anne babasına evin boşaltılmasında yardımcı olan Nelly, bir gün ormanda ağaç ev kurmaya çalışan yaşıtı bir kızla karşılaşır.

IMDb: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Doraibu mai kâ

3. Doraibu mai kâ

Haruki Murakami'nin öyküsünden uyarlanan film, Hiroşima'da bir festivale davet edilen bir yönetmenin araç şoförüyle kurduğu ilişkiyi konu ediniyor. Film, yeni dönem Japon sinemasının dikkat çekici yönetmenlerinden Ryûsuke Hamaguchi'nin imzasını taşıyor. 

IMDb: 8

2. Verdens verste menneske

2. Verdens verste menneske

Ünlü yönetmen Joachim Trier'in yeni filmi vizyona girdiği festivallerde beğeniyle karşılanmış, Cannes Film Festivali'nden 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında aldığı ödülle dönmüştü. Film, genç bir kadın olan Julie'nin Oslo'da geçirdiği dört yılı on bölüm ve bir epilog ile, samimi bir üslupla mercek altına alıyor.

IMDb: 8,1

1. Flee

1. Flee

Flee, evlilik arefesindeyken geçmişinde sakladığı bazı sırları açığa çıkarmak zorunda kalan Amin'in hikayesini anlatıyor. Belgesel ile animasyonu karıştıran anlatısıyla dikkat çeken film, Oscar ödüllerinde Danimarka'yı temsil edecek. 'Flee', ülkemizde 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girecek.

IMDb: 8,2

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre GÜLTEKİN

Yılın filmi tartışmasız "Yukarı bakma". Filmde Recep Tayyip ERDOĞAN, Bilal ERDOĞAN, Sedat PEKER, Emine ÜLKER TARHAN, Mansur YAVAŞ, Nihat DOĞAN, Seren SERENG... Devamını Gör