Görüş Bildir
Haberler
2020'de Pandemi Bizden Çok Şey Götürdü! Peki 2021 Bize Ne Getirir?

2020'de Pandemi Bizden Çok Şey Götürdü! Peki 2021 Bize Ne Getirir?

Şöyle bir hatırlamak gerekirse...

Çin’de başlayıp bütün dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığı gün geçtikçe canlar almaya devam ediyor. Worldometers.info istatistiklerine göre dünyada hayatını kaybedenlerin sayısı 400 bine yaklaşmış durumda. Türkiye’de de ilk vaka bildiğimiz üzere 11 Mart 2020’de açıklanmış ve resmi olarak kayıtlara geçen ilk vaka olmuştu. Bunun devamında dünyada önlemini alan ya da almayan her ülkede, koronavirüs etkisiyle toplumların sosyal hayatında çok fazla şey değişti. Evet birçok uzmanın öngörülerine göre 2021'de pandemi süreci devam edecek. Peki değişen şeyler eski haline geri dönecek mi? Dönmeyecekse nasıl devam edeceğiz? Eski normali arkada bırakıp ne gibi yeni normallerimiz olacak? Bahsi geçen ihtimalleri buyurun beraber değerlendirelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 Yılbaşı partisi!

2021 Yılbaşı partisi!

Sanıyoruz ki yıllardır yapılan yılbaşı partilerinden farklı bir yılbaşı bizi bekliyor. Bildiğiniz üzere parti konseptleri içinde dress-code temalı partiler ya da maskeli balolar çok popülerdi. Ancak o maskeli balolar artık Covid-19’dan korunmada kullandığımız farklı renk ve desenlerde olan koruyucu maskeler ile yapılsa çok da şaşırmayız. Sonuçta bu da ‘maskeli balo’! Yılbaşı ile özdeşleşmiş saat 00.00’da yanındakini öpme ritüeli ise kol dirseklerini çarpıştırma olarak değişir mi? Bunu söylemek biraz daha zor!

Kripto paraya geçiş hızının artması da bizi bekleyen ihtimaller arasında...

Kripto paraya geçiş hızının artması da bizi bekleyen ihtimaller arasında...

An itibariyle 716 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan kripto para piyasanın 257 milyar dolarlık kısmını oluşturarak domine eden Bitcoin bundan tam 12 yıl önce hayatımıza girdi. Devamında kripto para kullanımı hızlanarak arttı. Bu süreçte hâlihazırda mobil ve internet bankacılığı gibi dijital ortamlarda yürüttüğümüz ekonomik faaliyetlerin Türk Lirası veya döviz üzerinden gerçekleşmesinin yanı sıra kullanıma zaten eğilimin olduğu kripto paraya olan ilgi gittikçe artacak. Zaten son dönemlerde dijital bankacılık işlemlerinin artması, bizi nakit kullanımından uzaklaştırmıştı ancak bir de üzerine Covid-19 krizi yaşanınca ve bulaşın temas yoluyla sağlandığı bir ortamda nakit para kullanımı daha da azaldı. Bu ortam kripto paraya geçiş için fazlasıyla uygun bir zemin yaratıyor. Sadece kişiler değil, devlet ekonomileri dahi kripto para konusunda dijital göçmen durumuna düşebilirler.

Covid-19 1. yıl dönümü! Belki de ''11 Mart Dezenfektan Günü'' kutlayacağız

Covid-19 1. yıl dönümü! Belki de ''11 Mart Dezenfektan Günü'' kutlayacağız

Evet yanlış duymadınız! 11 Mart 2021’de Türkiye’de, diğer ülkelerde de ilk vaka tarihlerinde hiç hatırlanmayacak bir şey olacağını düşünmek zor. Dünyayı bu kadar etkilemiş, her ülkede can almış ve belki de o zamanlarda dahi almaya devam edecek olan bir pandemi krizi kesinlikle ilk tarihleri unutulmayacaktır. 1. Yılda ne olabilir peki? Belediyeler dezenfektan dağıtabilir. Virüs korkusu geçmiş ve maske takılmıyor olsa bile insanlar maske o günlerinde maske takarak bir yıldönümü ritüelini başlatabilirler. Sağlık Bakanlığı’nın 11 Mart için ‘‘Covid-19 ile Mücadele Günü’’ ilan etmesi de olası ihtimallerden biri gibi gözüküyor.

Dijital zorunluluk birçok alanda yeni ölçüt olabilir

Dijital zorunluluk birçok alanda yeni ölçüt olabilir

Bildiğiniz gibi koronavirüs pandemi döneminde Türkiye ve diğer dünya ülkelerinde, her kademedeki eğitimlerin hepsine ara verildi. Hatta Cambridge Üniversitesi 2021 akademik yılında da eğitimlerin uzaktan yapılacağını duyurdu. Covid-19’un negatif etkilerini ciddi sosyolojik sıkıntılar, hastalıklar ve ölümlerle gördük. Ancak bir de birkaç olumlu etkisi de oldu ki; eğitim bunların başında geliyor. Dijital akademideki artışlar inanılmaz seviyede arttı. Zoom, Google Meet, Microsoft Teams gibi canlı toplantı uygulamaları artık birçok şirket ve eğitim kurumlarının vazgeçilmezi haline geldi.

Canlı toplantılar, dersler, söyleşiler, paneller gibi etkinlikler belli bir şehir veya ülkede yapılırken katılım konusunda katılımcılar sıkıntılar yaşıyordu. Ancak Covid-19 vesilesi ve yukarıda saydığımız uygulamalar sayesinde artık ‘ben de buradayım’ dediğiniz bir etkinlikte yer alabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Dijital Akademi de bu dijital kervanda yerini alıyor.

Onedio Dijital Akademi de bu dijital kervanda yerini alıyor.

Bunun birçok örneği var saymakla bitmez tabi ki! En yakın örnek olarak Onedio Dijital Akademi eğitimi 100 kişiye ev sahipliği yaparak, belki de dijital zorunluluk ölçülerine uyum konusunda önemli bir adım attığını söylemek yanlış olmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın