Görüş Bildir
Haberler
2019'un Sinemanın En Verimli Yıllarından Biri Olduğunu Kanıtlar Nitelikte Olan Birbirinden Kaliteli Filmler

2019'un Sinemanın En Verimli Yıllarından Biri Olduğunu Kanıtlar Nitelikte Olan Birbirinden Kaliteli Filmler

Sinema tarihine baktığımızda seyirciler tarafından en çok beğenilen, eleştiri ve övgü toplayan yapımların 2019 yılında yapıldığını görürüz. Bu yazıda size birbirinden kaliteli ve türünde en iyisi sayılabilecek 2019 yılında çekilen 24 filmi bir araya topladım.

İyi seyirler dilerim. 🤩

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Irishman

1. The Irishman

The Irishman, Martin Scorsese tarafından yönetildi ve Steven Zaillian tarafından yazıldı. Film Charles Brandt'ın 2004 tarihli kurgusal olmayan kitabı I Heard You Paint Houses'a dayanan 2019 Amerikan destansı bir suç dramasıdır. Filmin başrollerinde Robert De Niro, Joe Pesci ve Al Pacino gibi yıldız oyuncular vardır. Film, Robert De Niro'nun hayat verdiği ve ’The Irishman’ olarak nam salmış Sheeran adında bir kiralık katilin başına gelenleri konu alıyor.

2. The Lighthouse

2. The Lighthouse

The Lighthouse, Robert Eggers tarafından yönetilen ve kardeşi Max Eggers ile birlikte yazdığı bir senaryodan çekilen 2019 yapımı bir filmdir. Willem Dafoe ve Robert Pattinson, yoğun bir fırtına yüzünden New England karakolunda mahsur kalan on dokuzuncu yüzyıl deniz feneri bekçilerini canlandırıyor. Film, bir korku filmi olmasının yanı sıra psikolojik gerilim, bir hayatta kalma filmi ve bir karakter okumasından oluşuyor.

3. Parasite

3. Parasite

Parazit, senaryosunu Han Jin-won'un yazdığı ve filmin yapımcılığını üstlenen Bong Joon-ho'nun yönettiği 2019 Güney Kore kara komedi gerilim filmidir. Başrollerini Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam, Jang Hye-jin, Park Myung-hoon ve Lee Jung-eun'un paylaştığı filmin merkezinde fakir bir aile yer alır. Filmin konusu fakir ailenin varlıklı bir aile tarafından işe alınarak istihdam edilmesi ve yüksek nitelikli kişiler gibi davranarak evlerine sızma planı yapmasıdır.

4. Portrait of a Lady on Fire

4. Portrait of a Lady on Fire

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, Céline Sciamma tarafından yazılıp yönetilen ve başrollerini Noémie Merlant ve Adèle Haenel'in paylaştığı 2019 Fransız tarihi romantik drama filmidir. Film 18. yüzyıl sonlarında Fransa'da geçer. Filmde bir aristokrat ile onun portresini yapmakla görevlendirilen bir ressam arasındaki lezbiyen bir ilişkinin hikayesi anlatılır.

5. Joker

5. Joker

Joker, senaryosunu Scott Silver'ın yazdığı ve Todd Phillips'in yönettiği 2019 Amerikan psikolojik gerilim filmi. DC Comics karakterlerine dayanan fillmde Joaquin Phoenix Joker karakterini canlandırıyor. 1981'de geçen film, delilik ve nihilizme düşüşü ve Gotham City'deki zenginlere karşı şiddetli bir karşı kültür devrimine ilham veren başarısız bir palyaço ve hevesli bir stand-up komedyeni olan Arthur Fleck'in yaşadıklarını konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Midsommar

6. Midsommar

Midsommar, Ari Aster tarafından yazılan ve yönetilen bir 2019 korku filmidir. Filmde Florence Pugh ve Jack Reynor, bir yaz ortası festivali için bir grup arkadaşıyla İsveç'e seyahat eden, ancak kendilerini İskandinav paganizmini uygulayan uğursuz bir tarikatın pençelerinde bulan bir çift olarak rol alıyor. Filmde pagan tarikatının hedefi olan çift şiddeti artan bir çatışmanın ortasında kalıyor.

7. Toy Story 4

7. Toy Story 4

Toy Story 4, Pixar  tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan 2019 Amerikan bilgisayar animasyonlu komedi-drama filmidir. Pixar'ın Oyuncak Hikayesi serisinin dördüncü bölümüdür. Filmde Woody her zaman kendine güvenir ve önceliği ait olduğu çocuğa göz kulak olmaktır. Bonnie odasına 'Forky' adlı bir oyuncak ekleyince, eski ve yeni arkadaşlarıyla birlikte bir maceraya çıkar. Woody için dünya bir oyuncak için oldukça büyüktür.

8. Ford v Ferrari

8. Ford v Ferrari

Ford v Ferrari James Mangold tarafından yönetilen ve Jez Butterworth, John-Henry Butterworth ve Jason Keller tarafından yazılan 2019 Amerikan spor drama filmidir. Başrollerini Matt Damon ve Christian Bale paylaşır. Film1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat yarışının gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi,  bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv tasarımcısı Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles'ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrariyi Fransa'da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası'nda alt etmek için işe koyulur.

9. Deerskin

9. Deerskin

Quentin Dupieux tarafından yazılan ve yönetilen bir 2019 Fransız komedi korku filmidir. 'Deri Ceket', geyik derisinden yapılan ceketi takıntı haline getiren 40 yaşlardaki bir adamın suça bulaşma hikayesini konu alıyor.

10. Pain and Glory

10. Pain and Glory

Pedro Almodóvar tarafından yazılan ve yönetilen 2019 İspanyol drama filminin başrollerinde Antonio Banderas ve Penélope Cruz var. Film, artık hayatının belli bir dönemini geride bırakan yönetmen Salvador Mallo’nun ilk aşkından bugünkü ilişkilerine ve geçmişten bugüne yaptığı tüm tercih ve yaşamında iz bırakan olayların şimdiki hayatını etkilemesini konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jojo Rabbit

11. Jojo Rabbit

Jojo Rabbit, Christine Leunens'in 2008 tarihli Caging Skies adlı kitabından uyarlanan ve Taika Waititi tarafından yazılıp yönetilen 2019 yapımı bir komedi-drama filmidir. Başrolünde Griffin Davis ve Scarlett Johansson yer alır. Film, annesinin tavan arasında bir Yahudi kızı sakladığını öğrenen on yaşındaki Hitler Gençliği üyesi Johannes 'Jojo'nun başına gelenleri konu alıyor. Jojo, Adolf Hitler'in hayali bir versiyonu olan ve savaş siyaseti üzerine komedi bir duruş sergileyen hayali arkadaşı Waititi ile uğraşırken inançlarını sorguluyor.

12. 1917

12. 1917

1917, Krysty Wilson-Cairns'in yazdığı ve Sam Mendes tarafından yönettiği bir 2019 savaş filmidir. Film, I. Dünya Savaşı döneminde yaşananları konu ediyor. Savaş sırasında Britanya askeri olan Schofield ve Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanırlar. Görevleri düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake’in kardeşi de onların arasındadır.

13. I Lost My Body

13. I Lost My Body

I Lost My Body, Jérémy Clapin tarafından yönetilen 2019 Fransız yetişkin animasyon filmidir. Film, bir laboratuvarda yer alan buzdolabından kopmuş bir elin kaçması ve Paris'in banliyölerinde Naoufel adında genç bir adamla yeniden bir araya gelmek için bir yolculuğa başlamasıyla başlar. Hikayesi flashbackler ile anlatılır.

14. Once Upon a Time in Hollywood

14. Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood, Quentin Tarantino tarafından yazılan ve yönetilen 2019 Amerikan komedi-drama filmidir.  Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie gibi büyük bir oyuncu kadrosuna sahiptir. 1969 Los Angeles'ında geçen film, hızla değişen film endüstrisinde, Tate cinayetlerinin baş gösteren tehdidiyle baş başa kalırken, solmakta olan bir aktörü ve dublörünü konu alıyor. Film hem 'Hollywood'un altın çağının son anlarına modern bir peri masalı olarak bakıyor hem de birden fazla hikâyeye yer veriyor.

15. High Life

15. High Life

Claire Denis'in yönettiği ve Jean-Pol Fargeau tarafından yazılan bilim kurgu korku filmidir. Robert Pattinson ve Juliette Binoche'un başrollerini paylaştığı filmin konusu bilimsel deneylerde yer alırken bir kara deliğe doğru bir uzay görevine gönderilen bir grup suçluya odaklanmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Marriage Story

16. Marriage Story

Marriage Story, David Heyman ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenen Noah Baumbach'ın yazıp yönettiği 2019 yapımı bir drama filmidir. Scarlett Johansson ve Adam Driver filmde boşanmış ama hâlâ birbiriyle çatışan bir çifti canlandırıyor.

17. Beanpole

17. Beanpole

Beanpole, Kantemir Balagov tarafından yönetilen 2019 Rus tarihi drama filmidir. Film, Svetlana Alexievich'in 'War's Unwomanly Face'adlı kitabından esinlenmiştir. 1945 yılında 2. Dünya Savaşı, sadece şehirdeki binaları değil, insanları da hem fiziksel hem de mental olarak mahvetmiştir. Film, hayatlarını sürdürebilmek için bir anlam ve umut bulma peşinde olan Iya ve Maşa adlı iki genç kadının mücadelesini anlatır.

18. Uncut Gems

18. Uncut Gems

Uncut Gems, senaryosunu Ronald Bronstein'ın yazdığı, Josh ve Benny Safdie tarafından yönetilen 2019 Amerikan suç gerilim filmidir.. Filmde Adam Sandler, Lakeith Stanfield, Julia Fox, Kevin Garnett, Idina Menzel ve Eric Bogosian rol alıyor. Film, New York'un Diamond Bölgesi'nde yaşayan Yahudi-Amerikalı kuyumcu ve kumar bağımlısı Howard Ratner'ın borçlarını ödemek için satın aldığı pahalı bir mücevheri geri alması gereken hikâyesini konu alıyor.

19. Honeyland

19. Honeyland

Honeyland, Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov tarafından yönetilen 2019 Makedon belgesel filmidir. Uzak bir dağ köyü olan Bekirlija'da yaşayan yalnız bir yaban arısı arıcısı olan Hatice Muratova'nın hayatını anlatıyor ve komşuları taşınmadan önceki ve sonraki yaşam tarzını konu ediniyor.

20. System Crasher

20. System Crasher

Nora Fingscheidt'ın yönetmenliğini yaptığı filmde asıl adı Bernadette olan Benni hiç kimsenin onu böyle çağırmaya cesaret edemediği, dokuz yaşındaki bir kızdır. Tuhaf bir kız olan Benni, sosyal hizmetler kurumunun çatısı altındadır ve çalışanların adeta kabusu olmuştur. Görevliler, Benni için defalarca koruyucu aile bulmalarına, ona yeni bir yuva ayarlamalarına rağmen, o her seferinde kaçarak kuruma geri döner. Küçük kızın asıl isteği kendisine yanlarında kalacağı bir koruyucu aile bulunması değil, kendisinden korkan annesi Bianca'nın yanına geri dönmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Rocketman

21. Rocketman

Rocketman, İngiliz müzisyen Elton John'un hayatı ve kariyerine dayanan 2019 biyografik bir müzikal drama filmidir. Dexter Fletcher tarafından yönetilen ve Lee Hall tarafından yazılan film, John'un İngiltere'deki ilk günlerinde Kraliyet Müzik Akademisi'nde Bernie Taupin ile olan müzikal ortaklığı aracılığıyla bir dahi olmasını anlatıyor ve adını John'un 1972 tarihli şarkısı 'Rocket Man'den alıyor.

22. And Then We Danced

22. And Then We Danced

Ve Sonra Dans Ettik, Levan Akın tarafından yönetilen 2019 yapımı bir Gürcü drama filmidir. Merab, partneri olan Mary ile birlikte Ulusal Gürcü Topluluğu'nda dans eğitimi görmektedir. Iraklı ekibe katıldığında ise, onun hem rakibi olarak görüyor hem de tutkusu Merab'ın kendini tanıma yolculuğunu anlatan filmin Gürcistan'da gösterilmesi, eşcinsel bir aşk ilişkisini tasvir etmesi nedeniyle protestolara yol açtı.

23. Knives Out

23. Knives Out

Knives Out, Rian Johnson tarafından yazılıp yönetilen, yapımcılığını Johnson ve Ram Bergman'ın üstlendiği 2019 Amerikan gizem filmidir. Zengin, işlevsiz bir ailenin reisinin ölümünü araştıran usta bir dedektif Benoit Blanc'ı konu ediniyor. Kadroda Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon gibi oyuncular yer alıyor.

24. Avengers: Endgame

24. Avengers: Endgame

Marvel evreninin 22. filmi Avengers: Endgame’de evrenin sevilen kahramanları Captain Marvel’ı da yanlarına alarak her şeyleri pahasına Thanos’a karşı mücadele ediyor.

🎬︎

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın