Görüş Bildir
Haberler
2018 Yılında En Çok İzlenen 10 Onedio Yemek Tarifi

2018 Yılında En Çok İzlenen 10 Onedio Yemek Tarifi

Onedio Yemek
22.12.2018 - 16:57

Onedio Yemek mutfağından en sevdiğiniz 10 tarif ile karşınızdayız! Bu tarifler arasından en beğendiklerinizi bizimle yorumlarda paylaşır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Bomba 0:06

125 gr yumuşak margarin

1/4 SB sıvı yağ

1/4 SB yoğurt

2 YK dolu pudra şekeri

1/2 TK kabartma tozu

2,5 su bardağı un

İçi için;

Çikolatalı fındık kreması

Hamuru için gerekli malzemeleri karıştırın ve 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Hamuru minik parçalara ayırın ve çay tabağı genişliğinde açın. İçine çikolatalı fındık kreması koyun ve kapatın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin.

DOYURAN PASTA 0:45

2 SB bisküvi

3 YK kakao

1/3 SB pudra şekeri

1 çimdik tuz

1 TK vanilya

1/2 SB süt

2 YK tereyağı

1/2 SB bitter çikolata

Bisküvileri mutfak robotundan geçirin. Orta boy bir kabın içerisine ufalanmış bisküvi, kakao, pudra şekeri, vanilya, tuz, süt ve erimiş tereyağı ilave edip iyice yoğurun. Streç filme sarın şekil verin. Buzdolabında 30-35 dakika dinlendirin. Çikolatayı eritin. Buzdolabından çıkarttığınız pastayı dilimleyin ve çikolataya bulayın.

KAVANOZ KEBABI 1:45

1 lt kavanoz

300 gr dana kuşbaşı

5-6 adet mantar

5-6 adet kiraz domates

3-4 dilim patlıcan

1 adet havuç

5-6 adet arpacık soğan

5-6 diş sarımsak

10-15 adet badem

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 küçük kuru biber (arzuya göre)

1/4 SB zeytinyağı

1 YK domates salçası

3 YK ılık su

Tuz

Karabiber

1 TK kekik

1 TK tereyağı

Bir kapta ılık su, tuz, karabiber, kekik, salça ve zeytinyağını iyice karıştırın. Sonrasında kavanozun içerisine domates, arpacık soğanı, havuç, patlıcanı koyun. üzerine etlerin yarısını koyup, biber, sarımsak, mantar, badem ve etlerin kalanını koyun. Sonrasında üzerine hazırladığımız sosu ve 1 TK tereyağını ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 60-70 dk pişirin. Pişmiş sebze ve pilav ile servis edin.

Brownie Bombası 2:35

2 SB un

1/2 TK tuz

1/2 TK kabartma tozu

1/3 SB sıvı yağ

1/4 SB eritilmiş tereyağı

3/4 SB şeker

1/2 SB kakao

1 TK vanilya

1 yumurta

Çikolata parçaları

2 YK pudra şekeri

Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve kenara alın. Ayı bir kapta sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, şekeri, kakaoyu, yumurtayı ve vanilyayı çırpın. Üzerine unlu karışımı ilave edin ve toparlanana kadar karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve içerisine çikolata koyup kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis edin.

TAVUK  KOKOREÇ 3:19

2 adet tavuk kalça

4 adet sivri biber

1 diş sarımsak

1 TK biber salçası

1 TK domates salçası

1 TK kırmızı toz biber

1 TK kekik

1 TK kimyon

1 TK pul biber

4 YK domates

Tavukları, biberleri ve sarımsağı minik minik doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyup biberleri soteleyin sonrasında üzerine sarımsakları ilave edin. Ardından tavukları ekleyin. Tavukları sotelerken içerisine salçayı ilave edip sotelemeye devam edin. Son olarak baharatlarını ve domatesi ilave edin. Tavukların üzerine ekmekleri basın sonrasında tavuklu harcı doğrama tahtasına alıp bıçaktan geçirip inceltin. Tekrar tavaya alıp sotelemeye devam edin. Son olarak ekmeğin arasında koyup üzerine domates, biber ve baharatlardan serperek servis edin.

KÖRİLİ TEK TENCERE MAKARNA 4:18

2 SB burgu makarna

300 gram tavuk göğüsü

2 TK Köri baharatı

2 YK zeytinyağı

2 SB su

1 SB Süt

1 SB Krema

1/2 SB kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

Tavuk göğüsünü julyen doğrayın ve yağda soteleyin. Üzerine köri, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber baharatlarını serpip sotelemeye devam edin. Sıvı malzemeleri ve makarnayı ekleyip sıvı karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, pişirmeye devam edin. Makarna sıvı karışımı çektikten sonra kaşar peyniri ilave edin ve sıcak servis edin.

3-2-1 POĞAÇASI 4:58

3 paket kabartma tozu

2 SB yoğurt

1 SB sıvı yağı

1 TK tuz

4,5 SB un

1/2 SB galeta unu

Çökelek peyniri

1/3 demet maydanoz

Karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağı, kabartma tozu ve tuzu döküp karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hafifçe açıp içerisine peynirli harçtan koyun ve yuvarlayın. Daha sonra galeta ununa bulayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-26 dakika pişirin.

Çİ BÖREK 5:49

Hamuru için;

2 SB un

1/2-3/4 SB su

1 TK tuz

İçi için;

300 gr kıyma

1 rendelenmiş soğan

1/2 TK tuz

1 TK karabiber

1/4 SB su

Kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice yoğurun. Un, su ve tuzu yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. Sonrasında hamuru ince şekilde açıp tatlı tabağı büyüklüğünde kesin ve içine 1- 1,5 YK kıymalı harçtan koyup kapatın ve kenarlarını hamur kesici ya da tencere kapağı ile kesip kızgın yağda pişirin.

ROKOKO TATLISI 6:47

2 paket kakaolu bisküvi

3/4 SB süt

2 SB krem şanti

7-8 YK dondurma

1/2 SB eritilmiş çikolata

Dövülmüş fındık

Krem şantiyi ve dondurmayı çırpıp buzlukta bekletin. Kakaolu bisküviyi rondodan geçirin. Üzerine sütü ilave edin. Kek kalıbının tabanını süreç film ile kaplayın. Kakaolu karışımı yayın. Orta kısma dövülmüş fındık serpin. Üzerine buzluktan dondurmalı karışımı döküp streç film ile kaplayın. Buzlukta 1 saat kadar bekletin. Sürenin sonunda üzerine çikolata ve dövülmüş fındık döküp servis edin.

AĞLAYAN KEK 7:37

1 SB toz şeker

1/4 SB sıvı yağ

1/2 SB Süt

1 çimdik tuz

1,5 SB un

4 adet yumurta

1 YK kabartma tozu

1 TK vanilya

1/2 SB kakao

2 SB süt

Üstü İçin

2 su bardağı Süt

2 paket Krem Şanti

2 SB çikolata sosu

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve spatula ile karıştırın. Yağlanmış borcama kek hamurunu dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı soğuk süt dökün. Orta boy karıştırma kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpıp kek ile birlikte soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Krem şantili kekin üzerine dökün ve soğutun. Dilimleyip servis edin Afiyet olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın