Görüş Bildir
Haberler
2017 Yılı Plan ve Bütçe Görüşmeleri Başladı

2017 Yılı Plan ve Bütçe Görüşmeleri Başladı

Deniz Gök
24.10.2016 - 23:38 Son Güncelleme: 25.10.2016 - 11:32

Hükümet tarafından geçen hafta TBMM'ye sunulan 2017 bütçesinin komisyon görüşmeleri Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunumuyla bugün başladı. Komisyondaki görüşmeler 25 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komisyonda 2017 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısının geneli üzerinde görüşmeler ise 2 Kasım Çarşamba günü yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve bakanlıklar ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların bütçelerinin görüşülmesine 3 Kasım Perşembe günü yapılacak.

Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun bütçe görüşmeleri 7 Kasım Pazartesi yapılırken, 8 Kasım Salı günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı bütçeleri ele alınacak.

Takvime göre diğer bazı bakanlık, kurum ve kuruluşların görüşmeleri şu şekilde sıralanıyor:

Takvime göre diğer bazı bakanlık, kurum ve kuruluşların görüşmeleri şu şekilde sıralanıyor:
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • 9 Kasım Çarşamba: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi ve Ekonomi Bakanlığı.

  • 10 Kasım Perşembe: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı.

  • 11 Kasım Cuma: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.

  • 14 Kasım Pazartesi: Sağlık Bakanlığı.

  • 15 Kasım Salı: Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler.

  • 16 Kasım Çarşamba: Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü.

  • 17 Kasım Perşembe: Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığı.

  • 18 Kasım Cuma: Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Kalkınma Ajansları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu.

  • 21 Kasım Pazartesi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu.

  • 22 Kasım Salı: Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu.

  • 23 Kasım Çarşamba: İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü.

  • 24 Kasım Perşembe: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, AB Bakanlığı.

Bütçe tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşme takvimi 25 Kasım Cuma günü sona erecek. 

O gün Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun bütçelerinin yanı sıra; 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddeleri ele alınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Negan Smash

Bir bana bir sana, iki bana bir sana, üç bana bir tane daha bana.