Görüş Bildir
Haberler
2015 Yılında Çıkacak 10 FPS Oyunu

2015 Yılında Çıkacak 10 FPS Oyunu

Bozuk Tus
10.02.2015 - 14:36 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 18:44

2015 Yılında Çıkacak FPS Oyunları

Oyun sektörü tam gaz ilerlemeye devam ediyor.

Peki 2015 yılında çıkması planlanan yeni oyunları merak ettiniz mi? İşte

beklenen yeni oyunlar.

Kaynak: http://www.bozuktus.com/2015-yilinda-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Battlefield: Hardline

1. Battlefield: Hardline

Battlefield serisi tam gaz ilerlemeye devam ederken BF3 ile BF4 arasında bir oyun olan Battlefield Hardline bizleri karşılıyor. Oyunda bu sefer daha ufak haritalarda polis ve hırsız olarak iki grubun birbirleri ile çatıştığını görüyoruz. Esas hedefimiz ise takım olarak en çok parayı elde edebilmek. Bunun için de yine takım olarak savaşmamız gerekiyor. Aksi halde oyunu kaybetme olasılığımız oldukça yüksek.

Tıpkı eski oyunlarında olduğu gibi Hardline içerisinde de çeşitli sınıflar bulunuyor. Bu sınıfların isimleri değişse de sembolleri aynı olduğundan hemen ne olduklarını kolayca anlayabiliyoruz. Şu anda Beta aşamasında olan ve 20 Mart 2015 tarihinde tam sürümünün piyasaya sürüleceği oyunda 4 farklı mod da bulunacak. Bu modlarda tıpkı para çalmak gibi farklı amaçlarla iki takım karşı karşıya geliyor. Yani aslında oldukça zevkli bir oyun diyebiliriz. Beta sürümü ilk çıktığında grafikleri ve oynanışı nedeniyle oldukça fazla eleştri alan Battlefield Hardline bakalım tam sürümü ile bizleri neler sunacak hep beraber göreceğiz.

2. Rainbow Six: Siege

2. Rainbow Six: Siege

2015 yılı içerisinde çıkması planlanan ve kesin çıkış tarihi şu an için bilinmeyen Rainbox Six: Siege hakkında şu an için sadece yayınlanan videolar kadar bilgimiz var. Videolara göre yeni oyunda değişen en büyük özelliğin çevre olduğunu görüyoruz. Duvarların yıkılması ya da patlamalar ile eşyaların savrulması bizleri etkileyen en büyük unsur oldu. Bu yeni efeklerin özellikle online oyunlarda oldukça işimize yarayacağını düşünüyorum. Duvarların arkasındaki düşmanı öldürmek için duvarı yıkmamız yeterli olacak.

Oyunda yine takım planına büyük önem vermek gerekiyor. Tıpkı BF Hardline’da olduğu gibi takım arkadaşlarımız ile sürekli olarak iletişim halinde olmamız gerekiyor. Bu sayede taktiksel olarak saldırdığımızda ve ani plan değişikliklerinde tüm takım aynı anda hareket edebilir ve karşı takımı yenme şansınız aynı oranda artabilir.

3. Killing Floor 2

3. Killing Floor 2

İlk olarak mod olarak çıkan daha sonradan başlı başına bir oyun haline gelen Killing Floor 2 aslında oldukça sıradan bir hikayeye sahip. Oyunun hikayesi için kısaca deney sonucu ortalığı zombilerin götürmesi ve bizimde bu zombiler arasında hayatta kalmaya çalışmamızı anlatıyor. Evet ne yazık ki böyle sıradan bir hikayeye sahip ama hemen üzülmeyin çünkü oyun oldukça başarılı olmuş.

Oyunun multiplayer kısmında 6 kişiye kadar oyuncu destekleniyor ve yine farklı sınıflar bulunuyor. Harita sayısı ise çok fazla olmamasına rağmen oldukça detaylı işlenmiş. Fakat harita sayısının oyunun çıkışı ile artacağını söyleyebiliriz. Artmasa bile yeni güncellemeler ile artacaktır. Killin Floor 2 ‘ye ilk girdiğinizde üzerinize dalga dalga zombiler geliyor ve bu zombiler her seferinde daha da güçlenerek size saldırıyorlar. En sonunda ise Boss dediğimiz en güçlüleri ile karşılaşıyorsunuz.

4. Evolve

4. Evolve

Çıkış tarihi 2015 yılına ertelenen Evolve diğer oyunlara göre biraz daha farklı bir yapım. Oyunda online olarak 5 kişi oynuyor ve bu  kişiden bir tanesi uzaylı oluyor. Diğer 4 kişi ise bu uzaylıyı takım olarak öldürmeye çalışan askerlerden oluşuyor. Canavar ise doğal olarak çeşitli özelliklere sahip ve daha oldukça güçlü yapılmış. Bu özellikler içerisinde en önemlisi sonar. Sonar ile etrafındaki canlıları görebilen uzaylımız onları yiyerek seviye atlıyor. Ne kadar büyük canlı yerseniz o kadar hızlı seviye atlıyorsunuz.

Canavar ile evrim atladığınızda yeni bir özellik kazanıyorsunuz. Ayrıca sadece tek bir tane değil farklı canavar tipleri oyuna eklenmiş. Bu da Evolve’yi daha da zevkli bir hale getirmiş. Oyunun grafikleri ise oldukça iyi seviyede. Zaten 2015 yılında çıkacak olan oyunlara baktığımızda hemen hemen hepsinin mükemmel grafiklere sahip olduğunu görebilirsiniz.

5. Star Wars Battlefront

5. Star Wars Battlefront

2015 yılında çıkması beklenen oyunlardan bir tanesi de Star Wars Battlefront. Oyunun adı sizi yanıltmasın çünkü aslında bu yeni oyun Battlefont serisinin üçüncü oyunu olacak.  Electronic Arts tarafından geliştirilen oyunda Frostbite 3 oyun motoru kullanılmış. Şu an için hakkında çok fazla detay bilinmese de yakın bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Overwatch

6. Overwatch

Blizzard’ın yeni oyunu Overwatch bomba gibi geliyor. Yapımcı firmanın WOW ve Diablo gibi diğer oyunlarından farklı olarak oldukça canlı renkler ile hayat dolu gelen Overwatch bir FPS oyunu. Oyunda farklı özelliklere sahip farklı sınıflar bulunuyor ve karşı takımdaki düşmanları yok etmeye çalışıyoruz. Tanıtım videosundaki sınıflara baktığımızda daha önce hiç görmediğiniz özelliklere sahip olduklarını göreceksiniz. Örneğin bir tanesi ilginç tuzaklar kurabilirken bir başkası havada uçabiliyor. Örneğin bu sınıflardan bir tanesi olan Hanzo’yu alıp duvarlara tırmanabilir ve milleti oklayabilirsiniz. Bunun gibi 20’ye yakın sınıf oyunda mevcut. Overwatch bizler için oldukça ilginç bir deneyim olacak.

7. Verdun

7. Verdun

Almanya ve Fransa savaşını konu alan Verdun şu anda Beta aşamasında olan bir oyun. Oyuna girdiğimizde bu iki ülkeden bir tanesinde asker oluyoruz ve düşman taraftan olabildiğince adam öldürmeye çalışıyoruz. Oyunun en önemli özelliği sadece online olarak başkaları ile oynanması. Yani Verdun içerisinde yapay zeka bulunmuyor. En azından şimdilik pek çok hatanın bulunduğu Beta aşaması bu şekilde ilerliyor ve ileri ki dönemlerde oyunun çıkışı ile değişiklikler olabileceği biliniyor. Oyun grafiksel anlamda ise çok da mükemmel görünmüyor fakat dediğim gibi bu sadece Beta grafikleri.

8. Fortnite

8. Fortnite

Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite bir  co-op sandbox hayatta kalma oyunu. Oyun temelinde gündüz inşaat yeteneklerimizi kullanarak farklı yapılar yapmaya ve gece olduğunda ise dalga dalga gelen canavarlara karşı hayatta kalmaya dayanıyor. Yani bir nevi Minecraft türünde bir oyun diyebiliriz.

9. Block N Load

9. Block N Load

Yine Minecraft benzeri oyunlar arasına bir tane daha katılıyor. Block N Load isimli sandbox türündeki bu oyunumuzda bu sefer FPS bakış açısıyla oynuyoruz. Bu nedenle Minecraft ve Team Fortress 2 karışımı bir yapım diyebiliriz. Oyunda 6 farklı karakter bulunuyor ve bu karakterlerden bir tanesini seçerek ilk bölüme başlıyoruz. Beşe beşlik takımlar halinde savaştığımız oyun 2015’in Şubat ayında çıkması planlanıyor.

10. Hellraid

10. Hellraid

Techland tarafından geliştirilen ve henüz piyasaya sürülmemiş olan Hellraid bir hack and slash oyunu. Game Master denilen modda online olarak 4 oyuncuya kadar oynanan yada tek oyunculu olarak oynanabilen oyun ayrıca bizlere istersek FPS deneyimi de sunuyor. Yani Hellraid için Hack N Slash ve FPS oyununu bir arada oynamak isteyenler için geliştirildiğini söyleyebiliriz. Hellraid ilk olarak Dead Island için bir mod olarak çıkmış daha sonradan ise başlı başına bir oyun haline getirilmiş. Oyun için kısaca Dead ısland ile Elder Scrools karışımı bir yapım diyebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
9
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın