Görüş Bildir
Haberler
2014 Yılına Damga Vuran En İyi 10 Oyun

2014 Yılına Damga Vuran En İyi 10 Oyun

İnternetten kazansam
31.12.2014 - 14:53 Son Güncelleme: 31.12.2014 - 16:05

2014 YILINA DAMGA VURMUŞ EN İYİ OYUNLAR

Oyun tutkunları için2014 yılına damga vuran oyunların listesini okuyacağınız bu yazımızdan da anlayacağınız üzere 2014 yılı oyun tutkunları için gayet verimli ve güzel bir yıl oldu kanaatindeyiz. Her  biri birbirinden güzel farklı alanda ve inanılmaz grafikleri muhteşem yaratıcılıkları ile işte 2014 yılına damga vuran oyunlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dark Souls 2

1. Dark Souls 2

From Software tarafından geliştirilen ve yılın favori RPG oyunlarından biri olarak gösterilen Dark Souls 2, özellikle zor oynanış sistemiyle ön plana çıktı. Zor olması sizi uzaklaştırmasın aksine öyle bir zor oynanışı vardı ki oyuncuyu kendine çekip, masaları yumruklayarak kendine bağlatacak bir yapım oldu. Warrior, Knight, Swordman, Bandit, Cleric, Sorcerer, Explorer ve Deprived gibi sınıfları barındıran yapımda ayrıca bulunan yardımlaşma ögeleri oyuna farklı bir tat verdi. Kısacası karanlık ve gizem dolu bir dünyayı aksiyon ile yaşamak istiyorsanız Dark Souls 2'ye oynamınızı tavsiye ediyoruz.

2. Assassin's Creed: Unity

2. Assassin's Creed: Unity

Serinin yedinci oyunu olma niteliğini taşıyan Assassin's Creed: Unity, kuşkusuz 2014 yının en çok konuşulan oyunlarından biri oldu. Oyunda bulunan sürüsüyle bug ve optimizasyon sorunuyla oyuncularını illallah ettiren yapım için yaklaşık 10 GB boyutunda patchler yayınlanarak hatalar az çok düzeltildi. Yeni nesil konsollarda ve PC'de hala devam eden FPS düşüşleri oyunun sunduğu muhteşem grafik kalitesini gölgeledi. Ubisoft'da hatalarının farkında olsa gerek, AC: Unity sahiplerine ücretsiz oyun dağıtmaya karar vererek hatalarını bir nebze olsun telafi etmeye çalıştı.

3. Titanfall

3. Titanfall

FPS oyunlarına farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak dev robotlarla nasıl savaşacılağını oyunculara mükemmel bir şekilde anlatan Titanfall, duvardan duvara yürünebilmesiyle roketler sayesinde yükeseklere zıplanabilmesiyle farklı bir FPS deneyimi yaşattı. Call of Duty'nin Exo sistemiyle oldukça karşılaştırılan yapım, yılın favori FPS/Aksiyon oyunlarından biri oldu.

4. Dragon Age: Inquisition

4. Dragon Age:  Inquisition

Haberin girişinde de belirttiğimiz üzere 2014 Oyun Ödülleri'nde en iyi video oyunu olma başarısını kazanan Inquisition, oyun dünyasının güçlü grafik motorlarından Frostbite 3 ile geliştirilen ilk RPG oyunu olma özelliğini taşıyor. Sunduğu muhteşem çevre modellemeleri ve senaryosuyla listeye hak girmeye kazanan yapım ayrıca barındırdığı eşcinsellik ögeleri nedeniyle Hindistan, Pakistan ve Bangladeş ülkelerinde yasaklandığını hatırlatmakta fayda var.

5. Destiny

5. Destiny

Yılın kuşkusuz merakla beklenen yapımlarından biri de Destiny'iydi. RPG ve FPS ögelerini birbiriyle başarılı bir şekilde harmanlayarak oyunculara sunulan yapım, başarılı multiplayer moduyla da dikkat çekti. Çıkışını gerçekleştirmesinin ardından yaklaşık bir ay sonra yapımcı firma yaklaşık 500 milyon dolar değerinde hasılat gerçekleştirdiğini açıklayarak ne kadar beğenildiğini gözler önüne sermiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Call of Duty: Advanced Warfare

6. Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty serisinin 11. oyunu olma niteliğini taşıyan Advanced Warfare, tam da seri sıktı derken küllerinden doğurdu. Modern savaşların da modernini yaşatan yapım, özellikle Exo Suit sistemiyle oyunculara daha akıcı ve hızlı bir oyun sundu. Ayrıca Advanced Warfare, Call of Duty serisinin tamamen yeni nesil odaklı ilk oyunu oldu.

7. Middle-Earth: Shadow of Mordor

7. Middle-Earth: Shadow of Mordor

Uzun süredir özlem duyduğumuz Orta Dünya'yı ayaklarımızın altına seren Shadow of Mordor, Assassin's Creed ve Batman Arkham çakması olarak tartışmalara konuk olsa da, sunduğu nemesis sistemi ve dövüş mekanikleriyle oldukça beğenildi. Özellikle Orta Dünya'nın karanlığını ve gizemini başarılı bir şekilde harmanlayan yapım, Warner Bros'un gözde yapımlarından biri oldu.

8. Grand Theft Auto 5 (PS 4, Xbox One)

8. Grand Theft Auto 5 (PS 4, Xbox One)

Geçtiğimiz sene PS 3 ve Xbox 360 konsolları için çıkışını gerçekleştirmesinin ardından bu sene yeni nesil grafiklerle PS 4 ve Xbox One'a gelen GTA 5, yine adından sıkça söz ettirmeyi bildi. Çoğu oyuncu kesimi hafif bir grafik iyileştirmesi ve ufak eklemeler beklerken, Rockstar bizi sürpriz yağmuruna tuttu. Muhteşem bir FPS modu ve yeni nesilin muhteşem grafikleriyle GTA 5,  PS 4 ve Xbox One oyuncularının favori oyunlarından biri oldu.

9. Watch Dogs

9. Watch Dogs

Ubisoft'un tanıtım etkinliklerinde yayınladığı muhteşem videolarla ve gerçekçiliğe yakın görüntülerle heyecanımızı üst seviyelere çıkardığı Watch Dogs, ne yazık ki beklenildiği etkiyi yaratmasa da barındırdığı muhteşem ve farklı senaryosuyla oyuncuların beğenisini kazanmayı bildi. Ayrıca sunduğu hack sistemiyle de oyunculara ilginç bir deneyim kazandırdı.

10. FIFA 15

10. FIFA 15

Listede o kadar bulunan RPG/FPS/TPS oyunları arasından bir de spor oyununa yer vermezsek olmaz dedik. Oyun dünyasının spor oyunlarına da baktığımızda zaten sayılı oyunların olduğunu görüyoruz. Özellikle FIFA 15 ve NBA 2K15 arasında kalsak da, FIFA 15'in bu yıl Türk oyuncuları için ayrı bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Oyuna eklenen Türkiye Ligi ile birlikte daha keyifli bir oyun haline gelen yapım, Ignite Engine'ın geliştirilmiş haliyle de gayet akıcı ve kaliteli bir futbol deneyimi yaşatmasını bildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus

Bonus

Bide bonus ekleyelim. Şayet bu oyunu eklemezsek haksızlık etmiş oluruz diye düşündük ve listemize bu oyunu da almaya karar verdik.

Daha fazlası için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
29
24
18
17
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Tabi ki listede çok daha farklı oyunlar olabilirdi ancak bize de hak verin farklı kullanıcı tercihlerine göz önüne alarak hazırladık listemizi. Her kategorid... Devamını Gör

Ender Akbudak

2016'nın merak beklenen oyunu Dark Souls 3'tür arkadaşlar. Ciddi bütçe ayırarak güzel işler başardılar. Trailer zaten herşeyi anlatıyor aslında. Bizde incele... Devamını Gör