Görüş Bildir
Haberler
20 Maddede Instagram'ın Kraliçesi Rihanna'nın Hayatı

etiket 20 Maddede Instagram'ın Kraliçesi Rihanna'nın Hayatı

Taha Cimen
24.02.2015 - 16:48 Son Güncelleme: 24.02.2015 - 18:58

20 Maddede Instagram'ın Kraliçesi Rihanna'nın Hayatı

Guayanalı bir anne ve İrlandalı bir babanın evladı olarak 1988'de Barbados'ta dünyaya gelen Rihanna, müzik ve şov dünyasının son on yıldaki en büyük isimlerinden biri olmayı başarmış bir isim. Hem sesi hem de fiziğiyle dünya çapında bir fenomen yıldız olan Rihanna, başarılarının yanı sıra çalkantılı ve sansasyonel hayatıyla da çok konuşulan bir ünlü.

Sosyal medyayı da çok iyi kullanan Rihanna, 15 milyondan fazla takipçisiyle Instagram'ın da efsane hesaplarından birine sahip. Neredeyse her yaptığı paylaşım ayrı bir magazin haberi olan Rihanna, özel hayatıyla en çok konuşulan ünlüler arasında belki de ilk sıralarda yer alıyor. Peki küçük yaşlarda müzik hayatına başlayan Rihanna nasıl dünya çapında bir fenomen oldu? İşte size instagram paylaşımları eşliğinde Rihanna'nın hayatı:

1.

1.

Rihanna 7 yaşında şarkı söylemeye başlayan Rihanna, babasının uyuşturucu sorunları sebebiyle 14 yaşındayken dağılan ailesinin durumundan çok etkilendi ve Barbados'ta geçirdiği ilk yıllarda zor zamanlar yaşadı.

2.

2.

15 yaşında Combermere adlı müzik okuluna başlayan ve burada iki arkadaşıyla bir müzik grubu kuran Rihanna, yakın çevresi tarafından çok büyük beğeni gördü. Bu sırada Rihanna'nın kaderi Barbados'a tatil yapmaya gelen müzik yapımcısı Evan Rogers sayesinde bir anda değişti.

3.

3.

Arkadaşları tarafından Rogers'la tanıştırılan Rihanna ve grubunu, Rogers tarafından ses testinden geçirildi. Rogers Rihanna'yı beğendi ve onu annesiyle birlikte ABD'ye getirdi. Rihanna burada hem okuluna devam etti hem de ilk kayıtlarını gerçekleştirdi.

4.

4.

Rihanna'nın kayıtlarını dinleyen Def Jam'in sahibi Jay-Z, onu keşfetti ve hemen Rihanna ile bir anlaşma imzalayarak çalışmalara başladı. Rihanna böylelikle, adını tüm dünyaya duyurabileceği bir fırsat yakalamış oldu.

5.

5.

2005 yılında ilk hit şarkısı olan 'Pon De Replay' ile sesini bir anda dünyaya duyurmayı başaran Rihanna, Billboard Hot 100'de 2 numaraya kadar yükseldi. Türkiye'de de ilk olarak bu şarkıyla adından söz ettiren Rihanna bu başarısının hemen ardından çalışmalarına devam etti.

6.

6.

Aynı yıl içerisinde Music Of The Sun adında ilk stüdyo albümünü çıkartan Rihanna, bu çalışmasıyla ilk etapta büyük eleştiriler aldı. Ritim ve yaratıcılıktan uzak bulunan bu albümün ardından ikinci albümünü çıkarttı.

7.

7.

Unfaithful, We Ride, Break It Off gibi hit şarkıları içeren bu albüm Rihanna'yı bir çıta yukarı taşıdı. Rihanna bu albümün ardından 'Live in Concert Tour' adındaki ilk turuna çıktı.

8.

8.

Rihanna kariyerindeki kırılma noktasını 2007-2008 döneminde yaşadı. Good Girl Gone Bad adındaki üçüncü albümünü çıkartan Rihanna bir anda 'Umbrella' şarkısıyla hemen hemen tüm listelerde zirveye çıktı.

9.

9.

Dans ve Pop özellikli bu albümündeki tüm klip çalışmalarında kısa siyah saçlarıyla bir ikon haline gelen Rihanna, bu dönemde 'Dont Stop The Music' , 'Shut Up And Drive' gibi teklileriyle de çok beğenildi.

10.

10.

2008'de çıkan Disturbia ve Take A Bow çalışmaları aynı anda müzik listelerinin tepesinde yer aldı ve Hot 100 rekoru kıran Rihanna dünya çapında büyük bir yıldız haline geldi.

11.

11.

2008 de yapılan Grammy ödüllerine, Umbrella ile damga vuran Rihanna için '2008: Rihanna'nın Diva Yılı' tanımlaması kullanıldı.

12.

12.

2009'da Rihanna artık özel hayatıyla gündem malzemesi olmaya başlamıştı. 2009 Grammy Ödüllerine, Chris Brown'dan gördüğü şiddet sonrası hastanelik olması sebebiyle katılamamıştı. Brown bu olaydan sonra 6 ay hapiste yattı ve Rihanna'ya 50 metreden fazla yaklaşması yasaklandı.

13.

13.

Bu olay Rihanna'nın özel hayatının yarattığı sansasyonel etkinin gücünü gösterdi ve ünlü yıldız sonraki yıllarda sürekli özel hayatıyla gündeme gelen bir isim oldu. Uyuşturucu kullanırken görüntüleri, dövmeleri ve sarhoşluk anları sürekli gündeme geldi.

14.

14.

Rihanna sonrasında sansasyonel yaşantısını iş hayatına taşıdı ve kliplerindeki sahneler çok konuşuldu. Bazı kliplerine yasaklar getirildi. Uyuşturucu kullanımı ve erotik görüntülerin yer aldığı klipleriyle Rihanna pek çok ülkede yayıncıları zor durumda bıraktı.

15.

15.

Bu dönemde Rihanna şarkı sözlerinde kullandığı kelimelerle de çok eleştirildi ve 'kötü örnek' olarak anılmaya başladı.

16.

16.

Her he kadar pek çok kişi tarafından onaylanmayan bir yaşantısı olsa da Rihanna bugün hala pek çok genç için idol konumunda bir isim ve aslında büyük bir hayırsever.

17.

17.

Rihanna, 2006 senesinde ölümcül hastalıklarla uğraşan çocuklar için 'Believe Foundation' adını verdiği vakfı kurdu. Bunun dışında farklı yardım organizasyonlarında gönüllü olarak yer alan Rihanna, yaptığı bağışlarla pek çok hasta ve engelliye yardımcı olmaya çalıştı.

18.

18.

Ülkesi Barbados'a da olabildiğince destek olan Rihanna, memleketinde çok sevilen bir isim. Barbados'ta, Rihanna'nın doğum gününden bir gün sonrası 'Rihanna Günü' olarak kutlanmaktadır.

19.

19.

20 Şubat doğumlu yıldız Battleship ve This Is The End filmlerinde oyunculuk yeteneklerini sergileyerek 2012'den bu yana Hollywood projelerine göz kırpıyor. 2015 yılı içerisinde 8. albümü çıkacak olan Rihanna Home adlı bir filmde seslendirme tecrübesi de yaşadı.

20.

20.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
88
57
25
14
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Severiz kendisini.

Baran Fersoy

bu hatun başka ..

aaa

Tek geçerimm