Görüş Bildir
Haberler
15 Temmuz Yeniden Gündemde: 'ByLockçu Vekilleri Gizlemek 'Kontrollü Darbe Girişimi' Kanısını Güçlendiriyor'

etiket 15 Temmuz Yeniden Gündemde: 'ByLockçu Vekilleri Gizlemek 'Kontrollü Darbe Girişimi' Kanısını Güçlendiriyor'

Ulaş
03.04.2017 - 20:24 Son Güncelleme: 04.04.2017 - 09:39

15 Temmuz'un üzerinden yaklaşık dokuz ay geçti fakat darbe girişimi üzerinden üretilen teoriler ve ortaya atılan sorular bitmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son açıklamaları ise siyaset dünyasında tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu bugün televizyon kanallarının yöneticileriyle bir araya geldi. CHP lideri burada yaptığı konuşmada '15 Temmuz darbe girişiminin 'Siyasi ayağının neden açığa çıkarılmadığı' sorusunu yineleyerek, 'siz bu listeleri saklıyorsanız insanın aklına 15 Temmuz'un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor' sözleriyle Başbakan Binali Yıldırım'ı eleştirdi. 

Eleştirilere Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada 'AK Parti içinde 120-180 kadar FETÖ'yle bağlantılı ya da ByLockçu milletvekili var, bunları açıklasınlar' çağrısında bulundu.

'ByLockçuların bütün listesi hükümetin elinde' diyen Kılıçdaroğlu, 'Savcılıklardan bu listelerden seçilerek gönderiliyor. Bylock kullananlar suçluysa, suçluları gizlemek başlı başına ikinci bir suçtur' dedi.

Kılıçdaroğlu aynı zamanda Başbakan Binali Yıldırım'ı eleştirerek, 'Listeyi gizliyorsanız gerçek anlamda başbakan değilsiniz. Listeyi gizliyorsanız gerçek anlamda FETÖ ile mücadele etmiyorsunuz, listeyi gizliyorsanız kontrollü darbe kavramını güçlendiriyorsunuz' diye konuştu.

Yıldırım geçtiğimiz akşam canlı yayında 'FETÖ'nün siyasi ayağı yok' açıklamasında bulunmuştu

Kılıçdaroğlu: '21.30'da darbe mi olur diye sordum...'

Kılıçdaroğlu: '21.30'da darbe mi olur diye sordum...'

Onlar da önceden deşifre oldular ifadelerini kullandılar. Demek ki bu onların önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor. Ayrıca FETÖ'cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: 'Adil Öksüz'ün GPS cihazını hangi devlet kurumu ithal etti?'

Kılıçdaroğlu: 'Adil Öksüz'ün GPS cihazını hangi devlet kurumu ithal etti?'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbe girişiminin önde gelen şüphelilerinden Adil Öksüz isminin kendilerini tarafından gündeme getirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Adil Öksüz'ün elindeki GPS cihazı hangi kurum, hangi devlet kurumu tarafından Türkiye'ye ithal edilmiştir?' diye sordu.

Yıldırım: 'Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir'

Yıldırım: 'Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir'

Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştirdi: 

'Ana muhalefet partisi Genel Başkanı, bugünkü konuşmasında diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimidir. Ne demek kardeşim? Kontrollü darbe girişimi ne demek? Yani 'Bu darbeyi birileri özel olarak kurguladı, uçaklar bombaladı, ağır silahlar, tanklar, tüfekler çıktı milletin üzerine ateş etti, bunu da birileri yaptı. Böyle bir iddiayı ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. Bu millete kimse hakaret edemez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Rize ve Trabzon'da yaptığı konuşmaların hedefinde Kılıçdaroğlu vardı: 

Genel Başkanları da 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyecek, elinde dosyalar varmış. Varsa dosya açıkla, 16 Nisan'dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla. Ama işi gücü yalan. Ama senin de mumun yatsıya kadar yanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması Ekşi Sözlük'te de konuşuluyor

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması Ekşi Sözlük'te de konuşuluyor
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
53
35
21
12
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ülkesini bölmeye çalışan terör örgütünü öven adamı adalet bakanı yaptıkları yere Türkiye denir.Söylediği bir söz diğerini tutmayan şahsa da Türkiye Cumhurbaş... Devamını Gör

15 temmuz darbe girişimi değil! 15 temmuz darbe oyunu! Bakınız NATO raporları! Daha ne diyim amk.

M CAN

Fetö'nün siyasi ayağı yok sözüne inanan tek kelime ile Gerizekalıdır. Et Balık Kurumunda bile örgütlenen teröristler, yaverliği, yüce mahkemeyi bile krtik ad... Devamını Gör