Görüş Bildir
Haberler
14 şubat Sevgililer Günü BİLİNMEYENLER

14 şubat Sevgililer Günü BİLİNMEYENLER

14 şubat Sevgililer Günü BİLİNMEYENLER

Lupercalia

Sevgililer Günü'nün kesin kökenleri bilinmemekle birlikte, Lupercalia'nın Roma bayramı kökeniyle bağlantılıdır. 13-15 Şubat tarihleri ​​arasında Romalılar bir keçi ve köpeği feda etmekle başlayan doğurganlık kutlaması düzenlediler.. Hayvanlar kutsal bir mağarada öldürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lupercalia Kurbanları

Sonra rahipler keçi derisini şeritler halinde kesip, kurban kanına batırdılar ve kanlı postlarla kadınları tokatlamak için Roma sokaklarına doğru yola çıktılar. Doğurganlığı artırdığına inandıkları için bu kadınlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Sevgililer Günü ile ilişkili kırmızı rengin genellikle bu kan kökenlerinden geldiği düşünülmektedir.

Valentine'in Romanın  İmparator Claudius döneminde bir rahipti. İmparator bekar erkeklerin çok daha iyi askerler yaptığını ve gençlerin evlenmesini yasakladığını düşünüyordu. Valentine insanlarla gizlice evlendi ve bu da hapsedilmesine yol açtı.

Valentine Hapse atıldığında  hapishanede birinin kızına aşık oldu.Kadınla aşk yaşadığı duyulunca  roma mahkemelerine çıkarıldı. Bir süre sonra rahip, dövülmeyi, taşlanmayı ve sonra başını kesmeyi içeren üç parçalı bir infaza mahkum edildi. Yüzyıllarca süren geleneğin büyük olasılıkla   Valentine'in  sevgilisine yazdığı son mektupla başladığı düşünülmekte.

Sevgililer Günü Katliamı

Kanlı bir cinayet, 14 Şubat 1929'da Kuzey Yakası Çetesi'nin yedi üyesinin öldüğü Chicago'nun Kuzey Yakası'nı şok etti. Adamlar, Al Capone'un bilinen bir düşmanı olan İrlandalı gangster George “Bugs” Moran ile ilişkilendirildi. O sırada Capone, önyükleme, kumar ve fuhuş da dahil olmak üzere yasadışı ticaretin kontrolünü pekiştirmeye çalışıyordu. İrlandalı gangsterlerin elemanlarını ortadan kaldırmak bu kontrolü kazanmaya yardımcı olacaktır.

Sevgililer Günü Katliamı

Yedi adam Sevgililer Günü sabahı Lincoln Park garajında ​​toplandı. Bir duvara yaslanmışlardı ve polis memuru olarak giyinmiş dört adam tarafından birer birer vurulmuşlardı. Daha da kötüsü, cinayetler hiçbir zaman tanımlanmadı ve Al Capone İskoçya'dan kurtuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CYBH geçmişi

Sifiliz gibi zührevi hastalıklar için popüler bir tedavi olan penisilin 14 Şubat 1929'da dünyaya tanıtıldı. Penisilin gerçekten tarihsel bir başarı iken, ironiyi kaçırmak zor.

Sevgililer Günü işkencesi

1971'de mutlu çift Patricia Mann, 20 ve 19 yaşındaki Jesse McBane, yerel bir hastanede Sevgililer Günü dansına katıldı. Bunun birlikte geçirdikleri son tatil olacağını bilmiyorlardı. Geçen günlerde ikisinin de eve gelmesinden sonra çiftin kayıp olduğu bildirildi.

Sonunda bedenleri işkence gördükleri bir ağacın altında birbirine bağlanmış olarak bulundu. Katil hiç bulunamadı.

Sevgililer Günü'nün yasaklanması

İnsanlar çikolata ve oyuncak ayı almakla meşgulken, bazı ülkeler her ne pahasına olursa olsun tatilden kaçınırlar. Ortadoğu'daki birçok ülke Sevgililer Günü'nü aslında yasakladı çünkü “aşk tatili” nin aslında ahlaksızlık ve çıplaklık  yaydığına inanıyorlar.

Sevgililer Gününün aşk bağları ile tanınmaya başlamış olsak da, bir para harcama günü  haline geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu yıl, insanların sadece ABD'de Sevgililer Gününde 27.4 milyar dolar harcaması bekleniyor. Kim mutluluk satın alamayacağınızı söylüyor?

Ciddi ümitsiz bir romantik

Kral Henry VIII, 14 Şubat 1537'de Sevgililer Günü'nü resmi  tatil ilan etti. Bu, çok sayıda eş alma ve daha sonra oğul verilmemişse onları öldürme takıntısı göz önüne alındığında oldukça ironikti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vahşi Sevgililer Günü kartları

1900'lerin ortalarında, Sevgililer Günü kartları çok agresif ve ürpertici olduğu biliniyordu. Bazı kartlar, fiziksel güç sahnelerini, aslında kalpleri çalmak veya sevgililerin onları sevmiyorsa intiharı tasvir ediyordu. Ne kadar romantik.

İster sevdiklerinizle zaman geçirin, ister benim gibi gününüzü boşa harcayın tek Unutmayın birisinin sizi SEVMESİNİ istiyorsanız önce SİZ KENDİNİZİ SEVMELİSİNİZ. 

 Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın