Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Neyden Kaçıyorsun?

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Neyden Kaçıyorsun?

Elif Ateş Dereli
02.12.2023 - 14:02 Son Güncelleme: 03.12.2023 - 22:32

Bazı zamanlar hepimiz yaşadığımız sıkıntılardan ya da ruh halimizden dolayı bir şeylerden kaçmak isteriz. Peki senin kaçtığın şey ne?

Bu sorunun cevabını almak için hemen teste başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Peki kaç yaşındasın?

3. Neyi yaparsan uykuya daha çabuk dalarsın?

4. Günün sonunda "Şunu da yarına erteledim" diye kendine kızdığın işler oluyor mu?

5. Diyelim ki insanlar senin hakkında kötü şeyler konuştu ve bu senin kulağına geldi. O an ağzından çıkan ilk cümle ne olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ortamda sana ilgisi olan bir erkek/kadın var diyelim; konuşmak için yanına gelirse ne yaparsın?

7. Düşündüğün şeylerin başına gelme hızını puanla desek 1'den 5'e kadar kaç verirsin?

8. Bu aralar dışarıya çıktığında tek başına mısın yoksa yanında insanlar da var mı?

9. Aynaya baktığında gördüğün kişiye yapabileceği şeyler için güveniyor musun?

10. Son olarak kendini bir ortamda yabancı hissettiğin çok oldu mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkesi ve Her Şeyi Düşünmeyi Bırakmak Üzeresin!

Verdiğin cevaplara göre sen oldukça düşünceli ve her attığı adımda mantık arayan bir insansın. Kariyerini ilgilendiren konularda, özel hayatında ve ailevi meselelerinde daima mantıklı ve doğrucu kararlar alma peşindesin. İnsanlar da senin bu güven veren tarafını gördüğü için pek de düşünsel himayenden ayrılmak istemiyorlar. Ancak bu durum son zamanlarda senin canını biraz sıkmış. Kendinle baş başa kalmak, insanların dertleriyle uğraşmak yerine kendinle ilgilenmek istiyorsun. Kısacası her şeyi ve herkesi düşünmeyi yavaş yavaş bırakıyorsun. Uzun vadede sonuçlarını bilemeyiz ancak kısa vadede yaptığın şey harika. Zira çok düşünmek de yaramıyor insana...

Seni Değiştireceğini Düşündüğün İnsanlardan Uzak Duruyorsun!

Evet, işte geldik sıra sana. Verdiğin cevaplara göre sende biraz değişim sancıları yaşandığını hissediyor gibiyiz. Bu aralar hayatının kontrolünü tümden kaybetmiş ya da başkalarının elinde olduğunu düşünüyorsun. Ama bu biraz yersiz sanki. Biraz kabuk değiştiriyorsun, huzursuzlanman, kaçmak istemen gayet normal. Belki yeni bir işe girmiş olabilirsin ya da yeni bir arkadaş ortamına... Bu yüzden de insanlardan kendini uzakta tutmak istiyor gibisin. Daha da ileriye gidelim onların seni değiştireceğinden de korkuyorsun. Dediğimiz gibi korkun biraz yersiz, aynı ortamda vakit geçirdiğin insanlardan kaçmak yerine onlara uyum sağlamaya çalışsan daha mutlu olursun. Yine kendin ol ama onlara da sırt çevirme. Unutma seni değiştirebilecek olan kişi sadece sensin!

Başına Gelenlere Tepki Göstermekten Çekiniyorsun!

Ah canım arkadaşım. Her şeye ve herkese çok tepki gösterildiği bu çağda senin böyle tepkisiz kalman sence de biraz ürkütücü değil mi? Tabii tepkiden kastımız kendi hayatını ilgilendiren konularda tepki göstermek. Verdiğin cevaplara göre sen son zamanlarda biraz içine kapanan, dışarıdan gelen iyi ya da kötü şeyi olduğu gibi kabullenen, olaylar karşısında kendini kötü hisseden ancak neden kötü olduğunu sorgulamayan bir kişiye dönüşmüşsün Deyim yerindeyse biri sağ yanağına tokat atsa sen solunu çeviriyorsun. Sana tavsiyemiz doğru ve anlamlı tepkiler vermeye zorla kendini. Tepki vermekten asla geri durma. İnsanların senin ne düşündüğünü merak etmesine izin ver. Her zaman bir şeylerden kaçmak iyi değildir. Unutma hayat dediğin şey kaçmaktan ibaret değil, çoğu zaman üzerine gitmektir.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
48
22
11
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın