Görüş Bildir
Haberler
Evet/Hayır Testine Göre Ne Kadar Burjuvasın?

Evet/Hayır Testine Göre Ne Kadar Burjuvasın?

Elif Ateş Dereli
25.11.2023 - 18:31 Son Güncelleme: 26.11.2023 - 01:52

Burjuva genel anlamda köylü, işçi ve soylu sınıfının dışında kalan; eğitimli, sosyal statüsü yüksek, geliri çalıştığı yerden gelen kentli kişilerin oluşturduğu bir gruptur. Bu evet/hayır testinde size bazı küçük ve basit sorular sorarak ne kadar burjuva olduğunuzu test ediyoruz.

Merak ediyorsanız, buyrun hemen teste geçelim.

Not: Test eğlence amaçlıdır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kazandığın paranın kaynağı senin ya da ailenin yaptığı işten mi geliyor?

2. Diyelim ki şehirde yaşıyorsun. Başın sıkıştığında ya da canın istediğinde gidecek bir köyün var mı?

3. Ekonomik düzen içerisinde sömürülen tarafta olduğunu mu hissediyorsun?

4. Sanat, siyaset, bilim, edebiyat ve müzik gibi alanlarda uğraşmak için kendine zaman ayırabiliyor musun?

5. Sosyal medyada zenginliklerini paylaşanları gördüğünde içinde kıskançlık hissi oluşuyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki günlük hayatında kendine ait bir rutinin var mı? Yani günlük planlarını kimse bozmadan yapabiliyor musun?

7. Peki dolu dolu, başarılı ve çok öğretici bir eğitim hayatın oldu mu?

8. Yaşadığın ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarını kafana dert ediyor musun?

9. Günlük hayatta olumsuz bir durumla karşılaştığında tepkini kolayca ortaya koyabiliyor musun?

10. Son olarak ağzın bir esnaf kadar iyi laf yapıyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burjuvalık Senin Köye Pek Uğramamış!

Verdiğin cevaplara göre sen gündelik hayatında paraya önem veren bir insansın. Para kazanma, biriktirme, parayı elde tutma gibi becerilerin oldukça yüksek. Ama o gelen parayı da harcamıyorsun belli ki. Gelirinin kendi işinden gelmesini istiyor, geliyorsa da bunu elinde tutmak istiyorsun. Farklı edebiyat dallarında bir şeyler üretmek senin için hayat amacı değil ayrıca. Senin amacın maddi olarak yükselmek, düşünmek yerine harekete geçip bir şeyler başarmak. Yani dememiz o ki burjuvalığın getirdiği o hayattan zevk alma güdüsü, fikirler üzerinden tartışma ve sanatsal yaratıcılık pek sende yok. İyi bir eğitim aldıysan dahi bu senin için kariyerinde zirve olmak için bir araçtır. Dolayısıyla senin burjuvalığına % 10 oranı veriyoruz, o da şehirde yaşamandan. Hadi gene iyisin.

Adam Smith'in de Dediği Gibi İstediğin Her Şeyi Yapabilirsin!

Verdiğin cevaplara göre sen ekonomik olarak belirli bir özgürlüğü olan, ihtiyacı olan temel şeyleri ve daha fazlasını da alabilen bir insansın. Cebindeki parayı hayatta zevk aldığın şeyler için harcayabilme potansiyeline sahipsin. Ayrıca toplumdaki diğer insanların aldığından daha iyi bir eğitim almış olabilirsin. Ancak aldığın bu eğitim doğrultusunda bir kariyer çizip çizmediğin muallak. Zira kafanda kurduğun birden fazla iş modeli var ve sen hangi birini yapsam diye dört dönüyorsun. Aslında birini seçsen çok da başarılı olabileceksin ama bu tercihi yapmakta kararsız kalıyorsun. Sanatsal yönlerin de var gibi, bu alanda çalışmayı düşünmüş olabilirsin ama hayat gerçekleri ağır basmış. Senin içindeki burjuvalık o yüzden yüzde 50'lerde falan sevgili okuyucu. Tabii bu oranı artırmak istiyorsan neden olmasın ki bizce içinde var öyle bir ışık... Sen ne dersin?

Sen Baştan Ayağa Burjuva Olmuşsun!

Verdiğin cevaplara göre sen tam bir burjuva olarak doğmuşsun. Hayattan zevk almayı bilen, eğitime önem veren, yaşadığın toplumun sorunlarına kulak veren bir yapın var. Tabii içinde bulunduğun toplumun özelliklerine göre bunlar değişir ancak dememiz o ki senin içinde yüksek bir burjuvalık hakim. Sanatı seviyorsun ve sanatın dallarından birinde başarılı olmak gibi hayallerin var. Çünkü kendini anca yaratıcılığınla ifade edebileceğini düşünüyorsun. Senin için para kazanmak, parayı biriktirmek hiçbir zaman ilk amaç olmamış. Daha ziyade onu bir araç olarak görmüşsün. Bu yüzden yaşadığın çevren tarafından da biraz eleştirilmişsin doğrusu. Diyeceğimiz o ki biz seni yüzde yüz burjuva ruhlu olarak gördük. Peki sen bunu ne kadar gerçekleştirebiliyorsun? Orası sana kalmış...

Bunlar da İlgini Çekebilir

11.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
11
10
7
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın