Görüş Bildir
Haberler
1 Mayıs’ta İstanbul'da Ulaşım Engelleri

1 Mayıs’ta İstanbul'da Ulaşım Engelleri

FreiGeist
29.04.2015 - 09:27 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 16:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sendikaların 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkma çağrısının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Taksim’e metro ve füniküler seferlerinin de iptal edileceği duyuruldu. İstanbul semalarının bazı bölgeleri hava araçlarına kapatıldı. Ayrıca İETT'nin paylaştığı bilgiye göre 1 Mayıs'ta Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri yapılmayacak. 

İstanbul Valiliği akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın kutlamalar için uygun görülmediğini bildirmişti. Gerekçe olarak ise güvenlik ve meydanın turizm potansiyelinin yüksek oluşu gösterilmişti. Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Taksim’e 10 bin polis

Taksim’e 10 bin polis

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göreTaksim Meydanı’na ve çevresine yaklaşık 10 bin polisin konuşlandırılması kararlaştırıldı. Bu sayının esnek olduğu, 1 Mayıs öncesinde değiştirilebileceği belirtildi.

Havadan ve karadan takip

1 Mayıs günü Taksim Meydanı demir bariyerlerle çevrilecek. Bariyerlerin çevresine polisler konuşlandırılacak. 

İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Divan Kavşağı ile Şişli’de DİSK önünde, Beşiktaş Meydanı’nda ve Dolmabahçe’de polisler TOMA’larla bekleyecek.

Okmeydanı, Dolapdere, Gazi Mahallesi, Gülsuyu, Sancaktepe’de de çevik kuvvet ekipleri bulunacak. Bu tedbirlere ek olarak İstanbul Emniyeti’nde bugünden itibaren izinler kaldırıldı. 

Habere göre İstanbul dışından getirilen polisler 'olay çıkması muhtemel' alanlara yakın yerlerde konuşlandırılacak. 

Polis helikopteri de görüntü alarak canlı olarak MOBESE merkezine aktaracak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim’e Metro yok

Taksim’e Metro yok

Metro istasyonlarına asılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi imzalı duyurularda “ikinci bir bildirime kadar” 1 Mayıs’ta Taksim’e metro ve füniküler seferlerinin yapılmayacağı belirtildi.

“1 Mayıs’ta metro seferleri Levent-Hacıosman istasyonları arasında yapılacaktır.

“İkinci bir bildirime kadar Levent-Yenikapı arasında metro seferleri ve Kabataş-Taksim arasında Füniküler seferleri yapılamayacaktır.”

İETT de 1 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle Cumartesi tarifesinin uygulanacağını duyurdu.

İstanbul semalarında uçuş yasağı

İstanbul semalarında uçuş yasağı

Ayrıca ‘NOTAM‘ olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, gün doğumundan gün batımına kadar Taksim Meydanı, Mecidiyeköy, Saraçhane, Dolmabahçe Meydanı ve Kadıköy İskele Meydanı semaları uçuşa kapatıldı. 

Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

1 Mayıs'ta kapalı olan yollar

1 Mayıs'ta kapalı olan yollar
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs nedeniyle Cuma günü bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Emniyet'ten yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 1 Mayıs Cuma günü saat 06.00'dan itibaren trafiğe kapatılacak ve alternatif yollar şöyle:

  • Şişli Mecidiyeköy ortaklar kavşağından Taksim istikametine kapatılacak, trafik akımı Ortaklar Caddesinden Esentepe istikametine yönlendirilecek.

  • Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikametine kapatılacak, trafik akımı Akar Caddesinden Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarına yönlendirilecek.

  • Şişli Kuştepe kavşağından, Geçit Sokak istikametine gitmek isteyen akım, Kuştepe kavşağından kapatılacak trafik Çağlayan istikametine yönlendirilecek.

  • Çağlayan Hürriyettepe kavşağından Şişli istikametine gitmek isteyen akım Hürriyettepe kavşağından Darülaceze Caddesi istikametine yönlendirilecek.

  • Akar Caddesi istikametinden Hürriyettepe kavşağına gelen akım, Hürriyettepe kavşağından Çağlayan istikametine yönlendirilecek.

  • Darülaceze istikametinden Okmeydanı istikametine gitmek isteyen akım Okmeydanı kavşağından kapatılacak Odese Bulvarına yönlendirilecek.

  • Piyalepaşa bulvarından gelen akım Okmeydanı istikametine kapatılacak, Sadabat Viyadüğü istikametine yönlendirilecek.

  • Piyalepaşa Bulvarından Dolapdere istikametine gelen akım Dolapdere kavşağından Taksim Yedikuyular istikametine kapatılacak, Trafik Dolapdere kavşağından Piyalepaşa Bulvarı'na geri yönlendirilecek.

  • Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikametine kapatılacak, trafik Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy istikametine yönlendirilecek.

  • Unkapanı Köprüsü'nden Taksim istikametine giden akım köprüye girmeden Ragıp Gümüş Pala ve Abdülezelpaşa Caddesi'ne yönlendirilecek.

  • Sirkeci'den Galata Köprüsü Karaköy istikametine gelmek isteyen akım kapatılacak Ragıp Gümüş Pala Caddesi'ne yönlendirilecek.

  • Ortaköy'den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikametine gitmek isteyen akım, Ortaköy'den kapatılacak Dereboyu Caddesi ve Bebek istikametine yönlendirilecek.

  • Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi, Barbaros Bulvarı, ara sokaklardan çıkan akım Balmumcu Kavşağı Zincirlikuyu istikametine yönlendirilecek.

  • Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikametine kapatılacak, Nişantaşı kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

  • Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti kapatılacak, Nişantaşı Kavşağı istikametine yönlendirilecek.

  • Ihlamur kavşağından Şair Nedim Caddesi istikametine kapatılacak, Ihlamur Kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

  • Kadırgalar Caddesi Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikametine kapatılacak trafik akımı Bomonti Tünel istikametine yönlendirilecek.

  • Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine Balmumcu kavşağından kapatılacak, Balmumcu Kavşağından Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek.

  • Boğaziçi Köprüsü kuzey istikametinden geliş (Sait Çiftçi) Beşiktaş Ortaköy ayrımından kapatılacak, Haliç istikametine yönlendirilecek.

  • İhtiyaç halinde E-5 kuzey yol Mecidiyeköy ayrımı kapatılacak, alternatif Çağlayan Haliç istikametine yönlendirilecek.

  • E-5 Güney Yol Mecidiyeköy ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak, trafik akımı Zincirlikuyu Levent istikametine verilecektir.

Gerektiğinde trafiğe kapatılacak yollar

  • Saraçhabe Parkı ve çevresinde, Fevzipaşa Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Atatürk Bulvarı. Bu yollara alternatif olarak Abdülezelpaşa Caddesi, Kadir Has Caddesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi, Haliç Caddesi, Şehzadebaşı Caddesi kullanılabilir.

  • Beyazıt Meydanı ve çevresinde ise Ordu Caddesi gerekli görüldüğüne kapatılacak, alternatif olarak Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Türkeli Caddesi, Koska Caddesi, Hayriye Tüccarı Caddesi tercih edilebilir.

İETT: '1 Mayıs'ta Söğütlüçeşme-Cevizlibağ metrobüs hattı hizmet vermeyecek'

İETT: '1 Mayıs'ta Söğütlüçeşme-Cevizlibağ metrobüs hattı hizmet vermeyecek'

1 Mayıs'ta Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri yapılmayacak. İETT’den alınan bilgiye göre ise metrobüs seferleri sadece Beylikdüzü-Cevizlibağ arasında gerçekleşecek. Böylece metrobüsle Anadolu-Avrupa geçişi sağlanmayacak.

Yapılan açıklama şöyle:  

İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda 1 Mayıs 2015 Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle güvenlik tedbiri olarak 06:00’dan itibaren Söğütlüçeşme-Cevizlibağ arasında Metrobüs hattımız hizmet veremeyecektir.

Beylikdüzü - Cevizlibağ arasında 34C hattımız hizmet vermeye devam edecektir.

Vapur seferleri

Vapur seferleri
  • Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

  • Üsküdar-Beşiktaş seferleri ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi.

  • Haliç hattı seferi Üsküdar- Ayvansaray- Eyüp ve Eyüp- Ayvansaray- Üsküdar şeklinde yapılacak.

  • Karaköy-Kadıköy ve Eminönü-Kadıköy seferleri birleştirilerek Karaköy-Eminönü-Kadıköy seferi olarak yapılacak, vapurlar tarihi Kadıköy(Beşiktaş) İskelesi’ne yanaşacak.

  • Üsküdar-Eminönü/Eminönü-Kadıköy/Kadıköy-Karaköy/Kabataş-Kadıköy/Beşiktaş-Kadıköy seferlerinde Kadıköy ve Üsküdar iskelelerinden yolcu alımı yapılmayacak, seferler tek yönlü olarak gerçekleştirilecek.

  • Diğer seferler, Pazar ve tatil günleri tarifesiyle gerçekleştirilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Marmaray

Marmaray

Marmaray seferleri yapılacak ancak Sirkeci durağını ‘pas’ geçecek.

Kaynak: Bianet, Hürriyet, İETT ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0