Tunceli'de PKK Saldırısı: 2 Polis Yaralı
Tunceli'de Hozat İlçe Emniyet amiri ve koruması, PKK tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda ağır yaralandı. Akşam saatlerinde ilçeye 5 kilometre uzaklıkta sivil araçla hareket halinde olan ilçe emniyet amiri ve koruması, bir grup PKK'lı tarafından tarandı. Açılan ateş sonucu emniyet amiri ve yanındaki koruması ağır yaralandı. Yaralılar, vatandaşlar tarafından Hozat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, askeri helikopterle Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Olayın ardından güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.Elazığ Emniyet Müdürü İşlek yaralıları ziyaret ettiBu arada, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Tunceli'de silahlı saldırı sonucu yaralanan emniyet amiri ve polis memurunu tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.Ajanslar
Diyarbakır Barosu: Cizre'de 21 Sivil Hayatını Kaybetti
Diyarbakır Barosu, 9 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre Cizre'de 15'i ateşli silah olmak üzere toplam 21 sivilin hayatını kaybettiği öne sürüldü.Radikal Gazetesi'nin haberine göre raporda, Cizre'de 15'i ateşli silah olmak üzere toplam 21 sivilin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Raporda olaylar sonrasında başlatılan adli süreçle ilgili şu ifadeler kullanıldı: 'Yaşam ve diğer bir dizi hakkın ağır ihlaline ilişkin eylemlere rağmen, uzun bir süre ve belki de halen ölümlerin gerçekleştiği yerlerde bir adli inceleme ve delil toplama işlemi yapılmamış, mağdur ve tanıklar dinlenmemiştir.'9 günlük sokağa çıkma yasağı süresince Cizre'de yaşanan çatışmalarda 25 güvenlik görevlisinin yaralandığı ifade edilen raporda yaralanmalarla ilgili, 'Cizre Kaymakamlığından edinilen bilgilere göre 04 Eylül-12 Eylül 2015 tarihleri arasında 10'u çok hafif, 2'si ağır olmak üzere toplam 25 güvenlik görevlisinin yaralandığı, olaylarda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi bulunmadığı belirtilmiştir' ifadeleri kullanıldı.
Reklam
Yakını, Şehidin Tabutunun Üzerindeki Kağıda 'Şehit' Yazdı
Dağlıca'da 16 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlara katılan birlikte bulunan Uzman Erbaş Galip Ünsal, operasyonda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Zatürre ve akciğer enfeksiyonu nedeniyle verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Ünsal'ın, şehit statüsünde sayılması için adli tıp raporunun beklendiği kaydedildi. Karşıyaka mezarlığında düzenlenen ve askerlerin de katıldığı törenle toprağa verilen Ünsal'ın bir yakınının tabutun üzerindeki kağıda 'şehit' yazması dikkat çekti.
Reklam
'PKK Tanıklığında TSK'yı Yargılayanlar Ne Zaman Milli ve Yerli Oldu'
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Davutoğlu ve Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlenen 'teröre karşı tek ses' mitingine katılmasını geçmiş dönem politikaları üzerinden eleştirerek 'Birkaç Mehmet şehit oldu' diye Meclis'i toplamayanlar, oy uğruna terör mitingi bahanesiyle parti mitingi yaptılar' dedi.
Fenerbahçe'den Robben Kampanyası
Fenerbahçe'nin ana sponsoru ile yaptığı reklamda taraftarlara Robben müjdesi verildi. Reklamda boy gösteren Van Persie, 'internet aramalarını FB Yandex'le yap Robben gelsin' ifadesini kullanması sarı-lacivertlileri heyecanlandırdı.
Reklam
Reklam
Bisiklet Tamircisine Erdoğan'a Hakaretten Gözaltı
Samsun'da 37 yaşındaki bisiklet tamircisi Mustafa Y., yolda yürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Mustafa Y'yi çevredeki vatandaşların ihbar ettiği bildirildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Mustafa Y. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.Bisiklet tamircisi 37 yaşındaki Mustafa Y., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli adliyeye çıkışı sırasında, 'Şehitlerimiz için gözaltına alındım. Söz konusu vatansa gerisi teferruat' dedi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Mustafa Y. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.Olay, dün Samsun'un Kadıköy Mahallesi Gebi Caddesi'nde meydana geldi. DHA muhabiri Hakan Çelikbaş'ın aktardığına göre, Mustafa Y., cadde üzerinde yürürken bağırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti.Çevredeki vatandaşlar polisi arayıp şüpheliyi ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine giden İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne bağlı ekipler Mustafa Y.'yi 'Devlet büyüklerine hakaret' suçundan gözaltına aldı.Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlanan Mustafa Y. bugün adliyeye sevk edildi.Şüpheli adliyeye götürülüşü sırasında basın mensuplarına, 'Teröre sövdüğüm için bu oldu. Şehitlerimiz için gözaltına alındım. Söz konusu vatansa gerisi teferruat. Olay bu. Başka bir şey yok' dedi.
Reklam
Facebook'un Neden Sildiği Anlaşılmayan 11 Sansürlenmiş Fotoğraf
Sizce sansürlenmelerine gerek var mıydı bilmiyoruz ama Facebook'a göre sansürlenmelilermiş. Gerçi sansür işleminden sonra Facebook, gelen itirazların üzerine bazı fotoğraflarda sansürün gerek olmadığını anlamış ve özür dilemiş ama.  Buyurun Facebook tarafından sansürlenmiş 11 fotoğraf:
Reklam