Görüş Bildir
Evinizi Depreme Nasıl Hazır Hale Getirebilirsiniz? Deprem Hazırlığı İçin Yapmanız Gereken 8 Şey
Deprem hem maddi hem manevi açıdan insanları derinden yaralıyor. Bir sonraki depremin ne zaman olacağını kimse bilmiyor. Bu sebeple, hayatta kalmak ve depremin etkisini en aza indirmek için şimdiden önlemler alınması gerekiyor. Kendinizi, eşyalarınızı ve evinizi güvende tutmak için deprem hazırlığı yapmalısınız. Peki, evinizi depreme nasıl hazır hale getirebilirsiniz? İşte, evinizde deprem hazırlığı için yapmanız gereken şeyler.
Reklam
Kredi Çıkıyor mu? Nasıl Sigorta Yapılıyor? Bina Güçlendirme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Binaların depreme dayanıklılığı aslında her zaman önemli olan bir konuydu ama ülkemizde yaşanan depremlerden sonra tekrar ön plana çıktı. Yaşadığınız bina eğer depreme dayanıklı değilse veya oldukça eskiyse gerekli test ve analizleri yaptırdıktan sonra bina güçlendirmesine başvurabiliyorsunuz. Tabii ki bina güçlendirme için de belirli şartlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Gelin birlikte bina güçlendirme için gereken şartlara ve aşamalara bakalım!
Reklam
Deprem Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır? Deprem Kredisi Almak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?
Deprem bölgesi olan Türkiye'de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrası uygulamaya konulan zorunlu deprem sigortası ürünü, deprem kredisi alınabilmesi için önemli bir ön koşuldur. Deprem kredisi almak için bazı şartlar ve başvuru süreci bulunmakta. Sizler için deprem kredisinin nasıl alınacağını öğrenmeniz adına bir içerik hazırladık. Tekrardan hepimize geçmiş olsun!
Reklam
Hayalinizdeki O Evi Almak mı İstiyorsunuz? Konut Kredisi Nedir, Nasıl Alınır Anlatıyoruz!
etiket
Konut kredisi almak, bütçeniz yetersizse hayalinizdeki eve kavuşmanın ilk adımıdır. Ev alırken mevcut sayısız finansman destek bulunmaktadır. İçlerinden hangisini seçeceğiniz bunaltıcı olsa da finansman desteği sağlayan bankanın size teşvik sunup sunmadığını anlamak, sizin için ek finansal avantajlar anlamına gelir. Peki konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi alırken nelere dikkat edilmelidir? Bu içerik hem bu soruların cevabını hem de ev alacakların ihtiyaç duydukları bazı önemli ayrıntıları içermektedir.Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Reklam
Mahfi Eğilmez Anlatıyor: Türkiye'nin Kredi Notu ve Risk Durumu Nedir?
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, geçtiğimiz cuma akşamı Türkiye değerlendirmesini yayınladı. Türkiye'nin kredi notunu düşüren kurum ayrıca görünümü de negatif olarak teyit etti. Kredi notunun düşmesi bir ülkeye yabancı yatırımcı girişini etkileyen en önemli unsurlardan biri olurken, CDS primi yani ülkenin sigorta primi ya da borcunu ödememe riski de diye nitelendirilebilecek diğer bir gösterge de bu durumda etkili oluyor. 
Reklam
Şubat Ayı KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Başladı mı? KYK Hesaplara Yattı mı? KYK Ödeme Tarihleri
Birçok öğrenci, burs ya da kredi olarak aldıkları KYK ödemelerinin ne zaman yatırılacağı konusunu gündeminde tutuyor. Öğrencilerin bu araştırmalarının sıklaşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK kredi ve burs ödeme tarihleri hakkında açıklamada bulundu. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ödemelerin yatırıldığını belirten Kasapoğlu, ödemelerin yapılacağı tarihleri de belirtti. İşte o tarihler...
Reklam