Görüş Bildir
Haberler
Seçim Sonra İçin Dünyanın Önemli Kuruluşlarının Yaptıkları Ekonomi Tahminleri

etiket Seçim Sonra İçin Dünyanın Önemli Kuruluşlarının Yaptıkları Ekonomi Tahminleri

Berk Boztaş
02.05.2023 - 17:02

Dünyanın önde gelen kuruluşlarının 14 Mayıs seçimleri sonrası tahminlerini inceliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doların yolu ne olacak?

Doların yolu ne olacak?

Seçimlerin sonrasında en çok merak edilen sorulardan biri kesinlikle doların nereye gideceği diyebiliriz. Bu aşamada dünyanın önde gelen sayılı kurumları, doların yükselişinin devam edeceğini öngörüyor.

Standard Chartered

Standard Chartered

Standard Chartered, seçim sonrasında şayet mevcut politikalar izlenmeye devam ederse dolar/TL'nin 36 Lira seviyelerine çıkabileceğini söylüyor. Kurum, yıl sonu için ise bu seviyenin 28 Lira seviyelerinde kalabileceğinin altını çiziyor.

Seçim sonrası ekonominin yolu...

Seçim sonrası ekonominin yolu...

Standard Chartered, yayınladığı raporda seçim sonrasında Türkiye ekonomisinin farkı kaynaklara ihtiyaç duyabileceğini ve fonlanma konusunda alternatif yollar araması gerektiğinin altını çiziyor.

Citibank

Citibank

ABD menşeili bir banka olan Citibank, seçim sonrasında dolar/TL'nin 21 lira seviyelerinde izleyebileceğini belirtiyor. Banka, seçim sonrasında mevcut döviz kurlarında bir düzenlemenin yapılabileceğinin altını çiziyor.

Türk Lirası toparlanabilir mi?

Türk Lirası toparlanabilir mi?

Citibank tarafından yayınlanan raporlarda, yapılacak ekonomik düzenlemelerin ardından Türk Lirası'nın bir yılda %12 değerlenebileceğinin altı çizildi. Banka, düzenleyici tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi gerektiğini ifade ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Morgan Stanley

Morgan Stanley

Bir başka ABD menşeili banka olan Morgan Stanley ise, seçim sonrasında kazanan taraf fark etmeksizin dolar/TL'nin yaz aylarında 25 TL'yi bulabileceğini, yıl sonunu ise 27 bandında kapatabileceğini öngörüyor.

Muhalefet ve 2024 ihtimali

Muhalefet ve 2024 ihtimali

Morgan Stanley, seçimi muhalefetin kazandığı taktirde, 2024 yılına gelindiğinde 2024 yılının ikinci yarısından sonra hızlı bir şekilde ekonomide toparlanma olabileceğini öngörüyor.

Wells Fargo

Wells Fargo

Wells Fargo, seçimi mevcut hükümetin kazanması halinde dolar/TL'nin 20 lira seviyesinde kalabileceğinin altını çiziyor. Banka, Millet İttifakı'nın kazandığı durumda ise bu seviyenin 14 Liraya kadar düşebileceğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın