Görüş Bildir
Haberler
Depremzedelere Özel Faizsiz Kredi Koşulları Nasıl? Faizsiz Kredi İçin Bilmeniz Gerekenler

Depremzedelere Özel Faizsiz Kredi Koşulları Nasıl? Faizsiz Kredi İçin Bilmeniz Gerekenler

Berk Boztaş
14.03.2023 - 12:04

Bankaların sunduğu faizsiz kredi imkanlarını anlatıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deprem Kredisi

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından, çeşitli bankalar 'Deprem Kredisi' adı altında 6 ay ödemesiz 36 ay vadeye kadar, 1 yıllık ödemesiz ve 36 ay vadeye kadar süren faizsiz kredi paketlerini açıkladı.

2. Borçların Faizsiz Ertelenmesi

Depremden etkilenen 11 ildeki vatandaşlar için, çeşitli bankalar müşterilerinin borçlarını 31.08.2023 tarihine kadar erteledi. Buna ek olarak yine aynı bankaların 2023 yılı süresince bireysel ve ticari kredi kartlarının yıllık ücretlerinin yanında POS aylık ücretlerinin alınmayacağı da açıklandı.

3. Tarım Kredilerinin Ertelenmesi

Sayılı bankalar tarafından yapılan açıklamalara göre, 250.000 TL'ye varan tarım kredileri, herhangi bir başvuru olmaksızın ertelendi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararın ardından, 11 ilde depremden etkilenen vatandaşlar uygulamadan yararlanabilecek.

4. Nakit Avans Desteği

Bankalar, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5.000 TL'ye varan Nakit Avans desteğini sunduklarını açıkladı. Bu işlemin faizsiz ve masrafsız olduğunu belirtmekte fayda var.

5. Esnafa Kredi Desteği

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen esnaflar için 250 bin liraya kadar, 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi desteğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deprem Kredi Desteği

Çeşitli bankalar; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Hatay, Malatya illeri ve tüm ilçeleri, aynı zamanda İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kredi ve kredi kartı ödemelerinin 6 aylık bir süre ile durdurulduğunu açıkladı. Bu bankaların depremde hayatını kaybeden müşterilerin bütün borçları da sileceğini belirtelim.

7. İBB Deprem Kredisi

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin depreme yönelik aldığı tedbirler arasında bulunan, riskli binaların yenilenmesi için sunduğu 1 milyon liralık faizsiz krediden bahsetmek istiyoruz. Bu aşamada faizler tamamen İBB tarafından ödenecek. Kredi ana para üst limiti 1 milyon lira olarak belirlenirken, vadesi ise azami 10 yıl olarak kayda geçti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın