Sinemanın 'Yaramaz Çocuğu' Quentin Tarantino Doğruladı: Yalnızca İki Film Daha Yapacak
Geçtiğimiz hafta Kudüs şehrinde düzenlenen Jerusalem Film Festivali'nde 'Pulp Fiction (Ucuz Roman), yönetmenlik kariyeri, oyuncularla ilişkisi ve onu motive eden şeyler hakkında bir söyleşi yapan sıradışı yönetmen Quentin Tarantino sinema tutkusu ve mizahla dolu konuşması ile misafirleri her zamanki gibi bir hayli etkiledi. En çok sevdiği karakterin Soysuzlar Çetesi'ndeki dahi Albay Hans Landa olduğunu ifade eden Tarantino, neden oyuncuların senaryodaki repliklere sadık kalmasıyla ilgili bir takıntısı olduğunu da sevenlerine açıkladı. '75 yaşına da gelsem yapmış olduğum 10 filmin rafına başka bir film eklenmeyecek,' diye belirten efsane yönetmen Tarantino yalnızca 2 büyük film daha yapacak olduğunun sinyallerini vermiş oldu.
Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gereken 15 Bilgi
Çağları aşan zekâsıyla her bir yapıtı ve icadı asırlardır konuşulan bir dâhi Leonardo da Vinci. Öyle ki, eserleri ve hayatı üzerine yapılan çalışmaların, keşfedilen sırların sonu gelmiyor...Büyük ustanın 'Son Akşam Yemeği' ise onun üzerinde en çok çalışılan, en çok merak edilen, en çok hayranlık uyandıran eserlerinin başında geliyor. İşte bu sebeple biz de bu eser hakkında bilmeniz gereken 15 bilgiyi size ulaştırmak istedik.
Alsancak'ın Filozof Kafe Kedileri Cevriye ve Müjgan'dan Felsefe Kokan 18 İnci
İzmir'de bir mekan var, adı TİRYAKİ KEDİ. Bu mekan görünüşte basit bir çay ocağı gibi görünüyor. Ama içeriye girdiğinizde bambaşka bir mekan karşınıza çıkıyor. Çay ocağı bir anda filozof kedilerin dünyasına dönüşüyor. Kedilerle oturup felsefi tartışmalar bile yapabiliyorsunuz. Hatta kedilerin özlü sözlerini yaşam felsefeniz olarak kabul bile edebiliyorsunuz. O derece yani. Mekan Alsancak'ta. Küçük ama kocaman bir sokağa açılıyor. Çok da güzel çayları var bu arada. Sosyal medya üzerinden gördüm ben de. Merak ettim, gittim, gördüm, çok sevdim. Özellikle de Cevriye kediyi. Hemen yanınıza geliyor ve kendisini sevmenizi istiyor. Sonra size çay getiriyor :-) Gidin görün derim. Ha bir de bakın ne yazmışlar kendilerini tanıtmak için; 'Konuşmadığımız, ilişki kuramadığımız, dokunamadığımız zamanlarda en çok kendimize yöneliriz. Bu yönelimlerin çoğunda zaman zaman kendimizle konuşuruz. Tecrit edildiğimiz bu dünyada kaçış yine kendimizedir. Duvarları güzel gösterip boyasak da mekanın varlığı ve o duvarın oluşu bile kimi zaman rahatsız eder. Böyle zamanlar kaçış olarak yürüyüşe çıkar, bazen sohbet ararız. Sohbetin yönelimi yine bizleri bazen bir mekanın içine sürükler... Kaçış yokmuş gibi gözüken kendi gerçeğimizi sürekli kovalayıp dururuz. Biz o gerçek ne ise arayıp dururken sembolleştiği anda kaybolduğunu fark edemeyiz bile çoğu kez... Böyle zamanlara en güzel eşlik eden bazen samimi bir sohbet, bazen tek başına kimse dokunmasın tek başına olayım derdi ile bir mekana gideriz. Kendi kaçışlarımızı bulabililiriz umuduyla... Her şey mümkün diyerek ... Kedi : ) Çay, kahve, sohbetle Çay bi lira ... bekliyoruz : ))
Beğendiğin Televizyon Programlarına Göre Ruhunun Yaşını Söylüyoruz!
Türkiye'de kişi başına günde ortalama 4,5 saat televizyon izleniyor. Yarışma programları, magazin programları, diziler ve sinema filmleriyle televizyon adeta dünyamız olmuş durumda. Peki sen bu yarışma, magazin, haber programları ya da diziler ve filmler arasında en çok hangisi beğeniyorsun? Sorularımıza cevaplarını ver sana ruhunun yaşını söyleyelim.
Hangi Pokemon Eğitmeni Olduğunu Söylüyoruz!
Bir nesli bağımlısı haline getiren ve aradan yıllar geçmesine rağmen unutulmayan efsane çizgi film Pokemon'dan hatırladığımız hangi eğitmen olduğunu bu testi çözerek öğrenebilirsin!