Görüş Bildir
Haberler
Zülfü Livaneli Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Zülfü Livaneli'nin Eğitim Durumu Nedir?

Zülfü Livaneli Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Zülfü Livaneli'nin Eğitim Durumu Nedir?

Elif Ateş
24.05.2022 - 14:30

Usta müzisyen Zülfü Livaneli, sadece müzik ile değil pek çok alanla ilgileniyor. Aynı zamanda senaristlik ve film yönetmenliği de yapan sanatçı, Veda filmiyle büyük beğeni toplamıştı. Uzun bir dönem CHP'den milletvekilliği yaptı fakat bir süre sonra istifa etti. Zülfü Livaneli'nin yayınlanmış pek çok kitabı da bulunuyor. 2007 yılında yayınlanan ve başrollerinde Özgü Namal gibi birçok ismin bulunduğu Mutluluk filmi, Zülfü Livaneli'nin eserinden uyarlandı. Peki Zülfü Livaneli kimdir, kaç yaşında, nereli? Zülfü Livaneli'nin eğitim durumu nedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zülfü Livaneli Kimdir?

Zülfü Livaneli

Tam ismi Ömer Zülfü Livanelioğlu olan sanatçı,20 Haziran 1946 yılında Konya'nın Ilgın ilçesinde dünyaya geldi. Ailesi Gürcü kökenlidir. Babası Mustafa Sabri Livanelioğlu, annesi ise Şükriye Livanelioğlu'dur.

75 yaşında olan sanatçının Asım, Fırat ve Seyhan adında üç kardeşi bulunuyor. Film yapımcısı Ülker Livaneli ile evlidir ve Aylin Livaneli adında bir kızı vardır.

Zülfü Livaneli'nin Eğitim Durumu Nedir?

Zülfü Livaneli İsviçre

Zülfü Livaneli, Ankara Cumhuriyet Lisesi'ni bitirdikten sonra Amerika'da bulunan Fairfax Konservatuarından mezun oldu. Aynı zamanda İsveç'in başkenti olan Stockholm'da müzik ve felsefe alanında eğitim aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın