Görüş Bildir
Haberler
Zincirin Son Halkası! Şubat Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Zincirin Son Halkası! Şubat Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
06.02.2019 - 09:22 Son Güncelleme: 07.02.2019 - 14:34

Şubat ayında Kova yeni ayı ile bizi bir süredir allak bullak eden olaylar zincirinin son halkasını da aradan çıkarıyoruz! 

Bakalım neler neler olacak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Keyif sürme vakti sana geldi, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Gerek tutulmalar, gerek Satürn'ün transiti derken son zamanlarda sana sürekli gelecek planlarına, işe güce, kariyere yönelik yorumlar yapıp durdum. Bundan sıkılmış olmalısın, bu yüzden de bu ayın yorumunu seveceğini düşünüyorum.

Bir süredir, dertli hissetmek bir yana dursun; belki de kendini adeta hissizleşmiş halde buldun. Bu adeta Sufilerin 'kabz dönemi' diye adlandırdıkları, aydınlanma öncesi durgunluk dönemine son derece benziyor. Farkındalığa ulaşma ve işlerin adeta sular seller gibi akması öncesi tıkanıklık... Satürn'ün bu 'hissizlik' durumuna en iyi gelen, adeta panzehri diyebileceğimiz etki Venüs'e aittir ki bu ay neyse ki Venüs de senin burcuna geçiş yaparak uzun süredir ihtiyacın olan rahatlamayı sağlıyor. Ay boyunca etkisini hissedeceğin Venüs, sadece ilişkilerde ve dünyevi kazançlarda değil; ruhani anlamda da rahatlama sağlayacak. Fakat ruhani kısmına geçmeden önce şu dünyevi işleri aradan çıkaralım.

Bugün ayın 5'i ve bu tarihe kadar gökyüzünde Mars-Satürn ve Plüto arası son derece gergin bir pozisyon vardı. Negatif enerjinin ve asabiyetin fena aktığı bu günleri neyse ki geride bıraktık ve şu an üzerimizde yükselmekte olan Kova yeni ayı ile bizim kontrolümüz dışında gerçekleşen gergin durumları bir kenara bırakıp kendi işimize, gücümüze bakma vakti geldi. Önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olacak olan bu Kova yeni ayı son derece kısmetli... Öncelikli olarak maddi getiriler sağlıyor! Arkadaşlar ile toplu bir etkinlik ya da girişimden güzel kazançlar sağlanabilir. Hele hele yurtdışı bağlantılı bir proje söz konusuysa bir hafta boyunca çok çok şanslısın. Sadece bu kısımda değil üstelik; aşk kısmında da arkadaş grubunun aracılık etmesi ile uzun vadeli ilişkiler kurabileceğin biri ile tanışabilirsin. Şimdi aşk konusunu biraz daha açalım... 2017'nin sonunda sana Satürn transitinin başladığından ve bunun hayatına getireceği etkilerden bahsetmiştim. Özellikle 89-90-91 doğumlu bir Oğlak isen; hayatını ciddi anlamda rayına oturtma, uzun vadeli kararları alma vakti olduğunu belirtmiştim. Şimdi Satürn ile beraber senin burcunda yine yer alan Venüs, öncelikle bu ayın gündemini ilişkiler alanında belirliyor. İnsan insanın aynasıdır derler... Dolayısıyla bu dönemde ilişkiler anlamında başına gelecek pek çok durumun 'yansıma' olacağını hatırlamanı isterim. Sevgilin tarafından gündeme getirilen bir konu, hayatına giren bir insanın yeni farkettiğin tuhaf bir huyu, kıskançlık ya da potansiyel bir sevgilide olmasını arzuladığımız bir özellik... Tüm bunların hepsi sana kendi karakterin ya da hayatınla ilgili neyi işaret ediyor? Buna bir derinlemesine bakmakta fayda var. Sevgilini çok kıskanıyor ve onun tamamen senin her dediğini yapmasını mı istiyorsun? Mesela bu hareketin üzerine neden böylesine bir hakimiyet ihtiyacı duyduğunu, neden güvensiz hissettiğini - kısacası 'yetersizlik ve korku' hissini biraz deşmek, analiz etmek ve şifalandırmak isteyebilirsin. Bu örnekler artabilir... Kısacası ilişkiler konusunda şifalı bir dönem var ve bu şifa mutlaka bu süreçte gelmeli çünkü Satürn'de atılan tohumlar kalıcı olur, karmik bir etki ile geri döner. Yani bu dönemde ilişkiler konusunda sağlıksız tavırlar, sana fazlasıyla geri dönecektir emin ol. Tıpkı bu ay karşına çıkacak bazı sıkıntıların da geçmişin hatalarından kaynaklanıyor olabileceği gibi... 

Bu ayın ilk iki haftasında eğer bekarsak, hayatımıza yeni insanlar geliyor, evet. Hayatlarımıza alacağımız insanları bir noktada kendimiz seçiyoruz. Onları değiştirmek için mi? Aslında onları değiştirmeye yahut kontrol etmeye çalışırken; asıl değiştirmek ve kontrol etmek istediğimiz kendimiz miyiz? İşte böyle sorular sorular... En mantıklısı, gözümüzün önünde o kalabalıktan ayrı duran özel insanın bize çağrıştırdıklarını, öğretmeye çalıştıklarını görebilmek. Kendimizi de bu yönde geliştirmek... Bekar ya da yalnız fark etmez; Oğlakların ilişkiler konusunda yeni kararlar ve tavırlar alma vakti geliyor. Bu 'sevgilinden ayrılacaksın' ya da 'kavga edeceksin' demek değil; bu belki de uzun süredir devam eden sorunları çözüp artık bir daha karşınıza çıkmayacak şekilde sonlandırmak, ilişkiyi bir üst seviyeye taşımak, tüm kartları ortaya dökmek şeklinde vuku bulma ihtimalinde. Adeta ciddi anlamda 'uyanış'. Harika bir dönem...

Ailenle alakalı bazı gerginlikle ilk iki hafta kendini hissettirse de; ayın 14'ünden itibaren tüm bunları bir kenara bırakıp hayatının odağına yeniden kendini koymaya başlıyorsun, sevgili Oğlak. Tek kelimeyle misler gibi bir dönem başlıyor. Enerjin tam olarak bu tarihten sonra yükseliyor ve nerede olursan ol, ne yaparsan yap adeta bedeninin içinde geçirdiğin bu hayattan zevk almaya başlıyorsun. Bu açıkçası seni bahar aylarına kadar götürecek güçlü bir etki. Bu etkinin burada olması çok önemli... Seni sadece eğlenceli vakit geçirmen için değil; 19'undan sonra gelecek olan muazzam fırsatları karşılayacak kadar yüksek enerjide tutmak açısından da önemli! ayın 19'undan sonra -özellikle ve özellikle Aralık Oğlaklarından biriysen- iş ve eğitim konularında muazzam bir sürece giriyorsun. Yüksek ihtimalle biraz risk almanı gerekirecek olan bu fırsatı değerlendirmek için bol bol vaktin olacak. Güvenli alanından ve alışılmış rutininden vazgeçmeni gerektirecek bu haberin; mesleki eğitim yahut yurt dışı bağlantılı olabileceğini de düşünüyorum. Uzaktaki akrabaların, üniversiteden öğretmenlerin ya da baba-patron gibi otorite figürlerinin sözlerine kulak kabartmak lazım. Bu ay her şey gayet güzel ama 'ben en iyisini bilirim' tavrı tüm fırsatları kaçırmaya sebep olabilir...

Maskeler düşüyor, Balık!

Sevgili Balık,

Sana 2018 yorumlarında 'dünyayı bir süre sanki bir sirk izliyormuş gibi uzaktan gözlemleyeceksin' demiştim. Bu ay artık gözlem ve hazırlık süreci bitiyor. Geleceğe dair projeler, planlar kafanda muazzam şekilde oluşmaya başlıyor. Ruhani uyanış diye kestirip atmak istemiyorum çünkü gelecekte yapacağın somut şeylerin adımlarını hazırlıyorsun. Bir işe başlamadan önce gerekli eğitimi almak gibi düşün, suya dalmadan önce derin bir nefes çekmek ya da ringe çıkmadan önce kaslarını gevşetmek... Benzetmeyi sen bul. Bu ay fitili neredeyse bir yıl öncesinden yakılmış bir patlama gelmek üzere! Tohumların çatladığını görmüştük, şimdi de yükselişlerini izleyeceğiz... Hadi şimdi detaylara bakalım!

Ayın anahtar kelimesi: Ortaklıklar! Hayatındaki bir sevgili ya da adeta hayatın yükünü paylaştığın bir dost, iş ortağı ile alakalı büyük bir gelişme seni bekliyor sevgili Balık. Elbette senin hayatında da değişim yaratacak olan bu gelişme ilk başta huzursuzluk verici olabilir fakat uzun vadede iyi olacağını düşünüyorum. Ayın Özellikle 20'sinden sonra kendisini hissettirecek olan bu etki, özellikle Şubat burcunda doğan Balık burçları için öncelikli olarak hayatlarındaki insanı işaret ediyor. Örneğin; bir arkadaşın ile yeni bir işe başlayabilir, uzun süredir kafanızdaki projeyi nihayet hayata geçirebilirsiniz. Planlarınızdaki girişimler için sermaye konusunda -yakın arkabalarınızdan- destek bulabilirsiniz. Pek çok olumlu gelişme sizi, partnerinizle beraber bekliyor açıkçası. Ama madalyonun bir de öbür yüzü var elbette... Bir süredir saklanan bir sırrın açığa çıkması ve yanlış anlaşılmalar zinciri ile ilişkilerin iki üç gün için gerilmesi söz konusu olabilir. (Bu noktada yine 19-20-21 tarihlerinin altını çiziyorum.) Senin yerinde olsam sevgili Balık; insanların benden bir şey gizlediğini ya da yalan söylediklerini öğrensem, hele de bu insanlar hayatımda ve bana yakın kişilerse... Öncelikle neden böyle yaptıklarını sorgularım sanırım. Elbette ki 'çünkü hep iyiliğimden kaybediyorum, demek ki beni insan yerine koymadı, zaten besle kargayı oysun gözünü!!!!' tadında yaklaşımlar ve kurban psikolojisi daha kolay olsa da; hakikat her zaman bu şekilde olmuyor, malum... Bence karşındaki insana neden sana karşı dürüst olacak rahatlığı vermediğini kısaca sorgulamak isteyebilirsin. 'Fazla iyi oldum' derken belki de aziz/azize sendromuna girip karşındakini fazlaca suçlu hissettiriyor ve insani hataları bile kabul edilemez gösteriyor olabilirsin farkında olmadan... Kısacası; olayları hemen dramatize etmeden ve 'aman tanrımmmm, bunu bana nasıl yaparrr?!' diye kendini çöllere vurmadan önce biraz otur ve mantıklı düşün derim. Benim tavsiyelerim bu yönde. Dolunayda yükselecek olan bu gergin enerjinin sana ve ilişkine verebileceği zarara karşı seni daha nasıl korurum bilemedim :) Önemsiz bir etki ama büyütürseniz, fena büyür... Aklında bulunsun.

Gelelim biraz aşklı meşkli duygusallı konulara... Genel olarak aşk açısından ay oldukça olumlu; hatta biraz fazla flörtöz davranıp işleri abartma durumun bile söz konusu olabilir. Böyle bir ayın içerisinde elbette senin de sosyalleşmen durumunda kısmetin açık. Özellikle 14'ünden sonrası şahane! Sevgililer gününü yalnız geçirsen bile, o günden sonra kısmetlerin hiç de beklemediğin bir şekilde artabilir. Kuzenlerin, akrabaların aracılık etmek istediği tanışıklıklara pek burun kıvırma bence! Zira bu kısmet biraz da insanların bağlantıları ile gelecek gibi duruyor. :)

Şimdi kısa bir şekilde ayın başına yeniden dönmek istiyorum.

Ayın ilk haftasında, hatta tam bugün, üzerimizde yükselmekte olan bir Kova yeni ayı var ve bu yeni ayın teması yine bir 'uyanış'... Bu dönemde öncelikli olarak rüyalarına çok dikkat etmeni öneriyorum sevgili Balık. Ayın 5'inden, 10'una kadar gördüğün rüyaların derinine bakmak senin için faydalı olabilir. Elbette ki bunu kastederken 'rüyamda kan gördüm, öleceğim!!!!' tarzı yüzeysel yorumlardan bahsetmiyorum. Örneğin rüyanda yapayalnız kaldığını, terk edildiğini vs. görüyorsan; önümüzdeki dönemler için kendindeki bu korkuları şifalandırmak ve hatta belki de üzerine gitmek isteyebilirsin. Aslında ruhumuz, ihtiyacımız olan şeyi çok iyi biliyor ama dillendirmekte zorlanıyor bazen. Onun dilinden -rüyaların aracılığıyla- anlamak senin elinde. Ruhuna, rüyalarına bir kulak kabart derim. Son derece muazzam olacak olan 2019 için ihtiyacın olanı sana bu beş gün içerisinde bir şekilde verecektir.

Ayrıca bu süreç ggeçmişine gömdüğün hüzün dolu anıları şifalandırmak, belki de terapist psikolog gibi insanlardan yardım almak ve ruhani anlamdaki 'ev'ine şöyle ferah bir temizlik yapmak için ideal. O temizliği yap, içini bir boşalt ki, sonrasındaki kısmetli dönemi yaşamak için enerjin olsun! 

Sadece bununla da kalmıyor, bir de yine ayın 6'sından 15'ine kadar bir süreç var ki... Bu süreçte bir diğer temamız 'adalet' gündeme geliyor. Devam etmekte olan bir dava söz konusu ise sonuçlanması yakındır. Dolayısıyla kendini hazırlasan iyi edersin. Bir diğer uyarım ise bu tarihlerde sosyal medya paylaşımlarına çok çok dikkat etmen yönünde. Anonim açtığın bir Twitter hesabının patronun tarafından keşfedilmesi gibi ifşa durumları olabilir ki emin ol bu herkesin sosyal medya paylaşımları sebebiyle patır patır hapse atıldığı şu günlerde en iyi ihtimallerden biri olur :)

Bu ay boyunca dostlarından -özellikle feminen figürlerden çok fazla destek göreceksin. Ayın ilk iki haftasında dostlarından birine daha önce borç verdiysen alabilir, yahut büyük bir iyilikte bulunduysan karşılığını görebilirsin. Keyifli, güzel bir ay. Yeter ki aşk ve ortalıklar konusunda sıkı dur :) Gerisi hallolur...

O yollar teker teker açılıyor, Akrep!

Sevgili Akrep,

Bir gün sen de yaşıtların gibi gezip eğleneceksin, söz! Ama şimdilik çalışma, çalışma ve çalışma vakti! :) İlk haftadan itibaren hayatında iletişim trafiği hızla artıyor. Aynı zamanda patron gibi figürlerle de yeni projeler, toplantılar yahut çeşitli gündemler söz konusu olabilir. Dolayısıyla en güzel kıyafetlerini hazırla derim. İnan iş yerinde ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz. İş yerini geçelim; işsizsen dahi ne zaman kiminle karşılaşacağını ve kiminle tanışıp, destek alacağını tahmin dahi edemezsin gerçekten. Her ihtimale açık, hızlı bir iki hafta var önünde. O yüzden Amerikanların şu 'istediğin işe göre giyin' geyiğini bu süreç için ciddiye alsak fena olmaz. Üstelik sadece ilk hafta için de değil; ayın devamında da ürettikçe sana kendini harika hissettirecek ve adeta çalışmaktan zevk alacağın zamanlar seni bekliyor. Hele sanatsal ve üretime dayalı bir işte çalışıyorsan, ayın 25'inden itibaren çok güzel ürünler ortaya koyabilirsin. Kısacası, bu ayın 5'inden itibaren çalışarak ve yeni işlere girişerek geçirilecek bir süreç var ve bu süreçte yaptığın işler ile herkesin gözü önünde takdir toplayacağın, emeğinin görüneceği, alkışlanacağın bir etki ile taçlanıyor. Uzun vadeli, özgüvenini ve tecrübeni arttıracak bu süreçte öne çıkmaktan korkma. Ama elinde somut şeyler de olsun. Bu ayın ilk yarısı, ünlü düşünür Britney'in de dediği gibi 'çalışsan iyi olur, bacım.'

Şimdi gelelim ayın diğer detaylarına... Neler yok ki?! Öncelikle hem iş, hem de para konusunda çok güzel etkiler var. Motivasyonun yüksek, zihnin gayet iyi çalışıyor. Her sektörde çalışan için gayet iyi etkiler var, yükselen Akrepler için. Ama ama ama... Aşk konusu bu ay en hareketli konulardan biri! Sevgilisi olmayanlar, sosyal medyaya hücum etsin derim zira hem yazışmalı ortamlarda, hem de ufak mesafeli yolculuklar konusunda aşklar flörtler sizi bekliyor, sevgili Akrepler. Özellikle ayın 14'ü ve sonrasında aşk konusunda sadece flörtle yetinmek değil; uzun vadeli ilişkiler yaşamak isteyebilirsiniz. Karşınızdaki insan bir anda tüm ilginizi ve odağınızı alabilir; kendinizi onu fazlaca şımartırken bulabilirsiniz. Elbette sevilen insanı şımartmayacağız da kimi şımartacağız?! Değil mi?! Elbette güzel şeyler bunlar... Ama ayın özellikle 15'inden sonra karşımızdaki insan bize naz mı yapıyor, yoksa gerçekten bizi istemiyor mu - bizi sevdiğinden emin değil mi, bunu iyi ayırt edebilmek lazım. O yüzden aşk konusunda büyük adımlar atmadan ya da şöyle taksitleri 20 aya yayılacak büyük hediyeler almadan önce en az ayın 23'ünü bekleyin derim :) Ayın 23'ünden sonra arzularımızı ve gelecek planlarımızı daha sağlıklı bir şekilde analiz edebiliyor olacağız. Onun öncesinde biraz ezberden (malum bu coğrafyanın çocukları olarak söz konusu romantik ilişkiler olunca feci arabesk bir tavra bürünebiliyoruz istemsizce!), biraz da cinsel dürtülerin yönlendirmesiyle hızlı davranabilme meylimiz var... Sakin olalım ve babaannelerimizin o bilgelik dolu sözlerini hatırlayalım: 'Çok muhabbet tez ayrılık getirir, her şey olacağına varır' :)

Son bir uyarım ise ay geneline yayılacak bir diğer etki ile alakalı... Biraz da duygusal açıkçası! Ailenden bazı insanlar ile alakalı, aile üyelerinle 'karışık derin mevzular' açılırsa, sabırlı davranmanı öneririm. Bu ay içerisinde aile büyüklerin ile geçmişte kalmış bazı meseleleri tartışmanız yüksek ihtimallerden biri olarak görünüyor. Bu yeniden gündeme gelecek olan mevzuyu -bu defa son kez- ve bu defa şifalandırmak için açmak en mantıklısı. Her ne kadar kabul etmesek ve kendimizin ayrı, tamamen özgün bağımsız bireyler olduğumuza inanmak istesek de şu bir hakikat ki; ebeveynlerimizin adeta birer uzantısıyız ve onların zaaflarını, korkularını ve bazen de acılarını taşıyabiliyoruz. Onları şifalandırmak - onları anlamak demek; kendi kendimizi iyileştirmek ve anlamak demek. Bu ay ailenle gecenin geç saatlerine kadar sürecek bu tarz sohbetler açılırsa; odayı terk etmek yerine derin bir nefes almak ve dinlemeye hazırlanmak sana tahmin ettiğinden çok çok çok daha iyi gelebilir.

Ay sonuna doğru arkadaşlarınla alakalı bir sırrı öğrenebilir ve çok şaşırabilirsin. Sakın şaşırma! :) 

Eğer sevgilisi olan bir Akrep isen; ayın 20'sinden sonra sevdiceğinle çok güzel vakit geçirebilir ve hatta ufak yolculuklara dahi çıkabilirsiniz. Düğün nişan planları ve geleceğe yönelik adımlar için uygun zamanlar. Haydi bakalım!

Aşk da var, para da var, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ay kesinlikle senin ayın! Öncelikle ayın ilk haftasından başlayalım zira ilk hafta senin için aradan çıkarılması gereken ufacık bir süreç sadece... Senin için şenlik ilerleyen dönemlerde başlayacak.

Bugün ayın 5'i ve ayın bu geçtiğimiz ilk beş günü içerisinde zaten gökyüzünde pek de sevimli etkiler yoktu. Senin daha çok otorite figürleri (baba-patron-öğretmen gibi) insanlarla aranda gerginlik çıkartmaya müsait olan bu etki neyse ki azalarak bitti. Ayın 5'inden itibaren ise kendini mesleki anlamda bazı değişikliklere hazırlamanı öneririm. Bu bence kesinlikle kötü değil; hatta maddi anlamda getirisi olacağını düşündüğüm gelişmeler... Örneğin iş yerinde yeni bir projeye başlayabilir ve özellikle de bu proje için büyük bir bütçe dahi alabilirsiniz. İşsizsen iş bulabilir ve yeni kazanç kapıları görmeye başlayabilirsin. Son derece iyi yani bu açıdan. Yine de tüm bu hız ve sorumluluk seni biraz gerebilir. Neyse ki, geç de olsa, ayın 15'inden itibaren motivasyon ve enerji konusunda da bir sıkıntın kalmayacak. Zira Mars senin burcuna geçiyor ve artık biraz da seni ateşlemeye başlıyor. Kısacası; ayın ilk iki haftasının gelişmelerini ve sana getirilerini 'aman ben yapamam, beceremem, içimden gelmiyor' gibi bahanelere kapılarak reddetme, kaçırma! Ayın ortasından itibaren içinden de gelecek, yapabileceksin de! O ateş sana gelecek. Sen yeter ki hazırlıklı ol! İşsizsen o İnternet'te gördüğün iş ilanına da başvur, eğer zaten çalışıyorsan da patronun odasına bir toplantıya aniden davet edilmeye hazır ol. Güzelce giyin, hazırlığını yap ve bekle!

Şimdi gelelim diğer kısımlara... Birazcık daha işten güçten bahsedip sonra daha eğlenceli kısımlara geçeceğim, söz! Ayın ikinci haftasından itibaren geleceğini kapsayan hem iş, hem de eğitim konularında (buna mesleki eğitimler ve dil kursları, yolculuklar da dahil) bazı arkadaşlarından destek alabilirsin. Sana bağlantılar sağlayabilecek, 'tanıdıkları olan' dostlarından yardım istemekten çekinme derim. Biliyorsun ki bu devirde işler böyle yürüyor... Bağlantılar 'networking' şart! İşte bu ayın ikinci haftasından itibaren, geleceğe dair güzel fırsatlar seni bu bağlantılarda bekliyor. Sen yeter ki yardım iste... Evet, bazen uzun süredir konuşmadığın bir arkadaşa 'iş arıyorum da' gibi mesajlar atmak zor gelebilir ama insanlar halden anlıyorlar, merak etme :) Dediğim gibi, bu bağlantılar eğitim alanını da kapsıyor; yani ödev, staj vs. gibi konularda da kullanabilirsin. 

Aşk konusu... Bu ay gayet kısmetli. Sevgilin varsa, uzak mesafede yaşayan birilerinden hoşlanabilirsin. Sevgilin varsa; hem gelecek planları yapabilir, hem de tatilinizi şimdiden planlamaya başlayabilirsiniz. Ama asıl asıl asıl ayın 19-20-21 tarihlerini bir kenara not alın! Özellikle Nisan Boğaları başta olmak üzere; yalnızlara damdan düşer gibi güzel bir aşk, sevgilisi olanlara da ani düğün-bebek gibi gelişmeler var! Çok güzel çok! Adeta nefis bir süreç! Ama... 'Bebek' kelimesinin altını yeniden çizmek ve bebek istemeyenleri bu kısımda uyarmak isterim. 

Ayın son haftasına doğru... Bu defa gerçekten son kez olmak üzere aile konusu yeniden gündeme geliyor. Bu yeniden gündeme gelecek olan mevzuyu -bu defa son kez- ve bu defa şifalandırmak için açmak en mantıklısı. Her ne kadar kabul etmesek ve kendimizin ayrı, tamamen özgün bağımsız bireyler olduğumuza inanmak istesek de şu bir hakikat ki; ebeveynlerimizin adeta birer uzantısıyız ve onların zaaflarını, korkularını ve bazen de acılarını taşıyabiliyoruz. Onları şifalandırmak - onları anlamak demek; kendi kendimizi iyileştirmek ve anlamak demek. Bu ay ailenle gecenin geç saatlerine kadar sürecek bu tarz sohbetler açılırsa; odayı terk etmek yerine derin bir nefes almak ve dinlemeye hazırlanmak sana tahmin ettiğinden çok çok çok daha iyi gelebilir. Ailenle alakalı bir sorunu çözebilir, ertelediğiniz-konuşmaktan kaçındığınız uzayan bir meseleyi halledebilirsiniz. Kısacası; geçmişimizi, sevdiklerimizi, kalbimizi, rahatımızı kabuğunda tutan ve güvenliğimizi sağlayan yuva kavramı ay sonunda seni bekliyor; sana bu konulardan bir güzellik sağlanacak bir hafta olacağı için iyi sonuçlanacağına inanıyorum! Evrenin, biz dersimizi almadığımız sürece aynı konuyu farklı biçimlerde yeniden ve yeniden karşımıza çıkarma gibi bir meyli var. Senin bu tutulmalar konusunda etki alacağın alan öyle derin, öyle duygulara dair ki... Buradan 'aşk-anne-çok yakın bir dostluk' gibi yorumlar yapmak zor. Geçen sene de benzer bir etkiye maruz kaldığın için; dönüp yaşadıklarına bakmanı ve buradan çıkarım yapmanı öneriyorum. Bu elbette ki 'geçen sene yaşadığım zorluğu yeniden yaşayacağım' demek değil! Aksine! Şifalanmak bu... Sen kendini ferah tut ve akışa güven derim!

Maskeleri düşürüyorsun, İkizler!

Sevgili İkizler,

Kendini yeniden inşa etme evresi geldi. Bir alışkanlığı bırakmak, güzel bir alışkanlık edinmek -spora başlamak, sigarayı bırakmak, meditasyon öğrenmek gibi- tüm bunlar için harika bir dönem. Emin ol bu dönemde aldığın bu tarz kararlar hem 2019 boyunca seni güzel etkileyecek ve şifalanmana (ruhani anlamda) yardımcı olacak. Ayrıca bu dönemde sezgilerini dinlemeni, rüyalarına dikkat etmeni tavsiye ediyorum. İnşa edeceğin şey bu ay sadece gündelik alışkanlıkların da olmayacak... Aşk'ı, aşka bakış açını yeniden inşa etmek, biraz kendini içine çekilmek ve düşünmek isteyebilirsin. Dur dur, panik yapma. 'Sevgilinden ayrılacaksın!' demiyorum! Şimdi baştan alalım...

Hayat çoğu zaman adeta bir alışveriş. Bir hayvanın toprağa gübre vermesi, bitkinin de onu alıp meyve vermesi doğal bir döngü ve kusursuz; fakat söz konusu insanlar olunca, bilinç ve akışta kontrol sahibi varlıklar olarak hiç de masum değiliz. İnsan ilişkilerinde dahi, bize sunulan duyguların dahi en iyisini almaya çalışıyor, elbette ki en azını vermeye de programlı davranıyoruz. Pamuklara sarıp sarmaladığımız bir sevgiliden ilgi gördüğümüzde bunu 'e sever tabi, ya ne olacağıdı?!' tavrıyla karşılarken; pek de emek vermediğimiz hatta bazen sert davrandığımız bir sevgilinin yoğun ilgisini, 'her şeye rağmen seviyor, karşılıksız seviyor' gibi romantize etme saçmalıklarına girişiyoruz. Sert bir bakış açısıyla bakarsak; ne kadar karlı çıkarsak, egomuz ne kadar doyarsa; aşkı da bunun üzerinden değerlendiriyoruz. Maalesef ki çoğunlukla aşk böyle minnoş, ruhani bir duygu değil işte. Alışverişin bir parçası. Kendi bencil doğamızı kabul etmek önemli. Şu dünyada nesiller boyunca bir şekilde hayatta kalıp bir de en gelişmiş tür haline geldiysek; az bencillikler yapmamışızdır değil mi?! Genlerimize, kanımıza işlemiş bir açgözlülük var. İşte bu ay da; aşk konusunda -sevgilin olsun ya da olmasın- 'neyi gerçekten seviyorum' diye sorgulayabilirsin. Sevgiline adil davranıyor musun? Onu bir insan olarak mı seviyorsun yoksa sadece sana hayranlıkla bakan iki gözü / harika hissetiren davranışları ve sana sağladığı şartları, sana verdiklerini mi seviyorsun? Bunların adı alışkanlık ya da ezber mi? Gerçekten aşık olmak demek, aynı zamanda o insanla beraber büyümek ve değişmek de değil mi? vesaire vesaire... Çeşitli sorgulamalara girebilirsin kısacası. Zira bu ay Venüs sana 'tutku' duygusunu dibine kadar hissettirirken, bir taraftan da acımasız gerçekleri yüzüne yüzüne çarpıyor. İkizler ile ilgili ne kadar 'yalancı' derlerse desinler; İkizler kadar kendisine dürüst olan ve 'kendisinin ne olduğunu bilen' bir burç daha yok. Bu da dolayısıyla seni masumiyet ve dürüstlük açısından feci yüceltiyor -en azından benim gözümde :) Bu yüzden sevgili İkizlerciğim, bu ayki yorumda sana hakettiğin dürüstlük ile yazıyorum: Büyük sorgulamalardan geçeceğin günler seni bekliyor. Bunlar iyi çünkü sana 2019'un sonuna kadar 'o özel insan' ile tanışacağını söylemiştim. Gerek o insan geldiğinde onu hakettiği gibi sağlıklı bir şekilde sevebilmek için, gerekse de eğer zaten hayatında olan 'o insan'la alakalı kafanı netleştirebilmek için bu süreçten geçmek şart. Son derece verimli, faydalı bir süreç. İç sıkıntısı mı? Evet, biraz. Ama nedir yani... 

İlk iki haftayı biraz böyle içsel sorgulamalarla geçirebilirsin. Ama içsel durumları bir kenara ve yastığın üzerine bırakırsak; kariyere ve eğitime dair çok güzel gelişmelerin seni beklediği bir diğer iki hafta var önünde! Ayın 5'inden itibaren kendisini hissettirecek olan bu etkilerle kendine arkadaşlarından da fazlaca destek bulabilirsin. Bu süreçte karşına çıkacak fırsatlara 'benim boyumu aşar yaa' diye korkak yaklaşmamak lazım. İnan gerçekten güzel ve iyimser bir dönem seni bekliyor. Boyunu aşsa dahi, çevrendekilerin desteği ile halledebileceğin, ulaşabileceğin başarılar var!

Son bir uyarım ise ay geneline yayılacak bir diğer etki ile alakalı... Biraz da duygusal açıkçası! Ailenden bazı insanlar ile alakalı, aile üyelerinle 'karışık derin mevzular' açılırsa, sabırlı davranmanı öneririm. Bu ay içerisinde aile büyüklerin ile geçmişte kalmış bazı meseleleri tartışmanız yüksek ihtimallerden biri olarak görünüyor. Bu yeniden gündeme gelecek olan mevzuyu -bu defa son kez- ve bu defa şifalandırmak için açmak en mantıklısı. Her ne kadar kabul etmesek ve kendimizin ayrı, tamamen özgün bağımsız bireyler olduğumuza inanmak istesek de şu bir hakikat ki; ebeveynlerimizin adeta birer uzantısıyız ve onların zaaflarını, korkularını ve bazen de acılarını taşıyabiliyoruz. Onları şifalandırmak - onları anlamak demek; kendi kendimizi iyileştirmek ve anlamak demek. Bu ay ailenle gecenin geç saatlerine kadar sürecek bu tarz sohbetler açılırsa; odayı terk etmek yerine derin bir nefes almak ve dinlemeye hazırlanmak sana tahmin ettiğinden çok çok çok daha iyi gelebilir.

Ayın 15'inden sonra biraz uyku sıkıntıları hissedebilirsin. Bu tarihten itibaren sırlarını öyle herkese vermemek, dedikodu yaparken temkinli olmak iyi olur. Kendine dikkat et!

Sanki sana şimdiden bahar geldi, Terazi!

Ay başından itibaren sevgili konusunda aşırı kısmetlisin. Hatta birden fazla insanı çevrende bulabilirsin bile. Yine 'ama şöyle böyle, onu yapsam, bunu mu söylesem' diyerek Terazi kararsızlığı içerisinde dışarı çıkmaz, evde kös kös oturur ya da hoşlandığın kişilere doğru bir hamle yapmazsan gerçekten çok güzel etkileri ziyan etmiş olursun. Eğer zaten sevgilin varsa, özellikle de evlenme teklifi, nişan, düğün, aileyle tanışma ya da aynı eve çıkma gibi konuları düşünüyorsanız; yine gayet olumlu bir süreç. Yine de sevgilisi olmayanlar ve sadece flört edenler bu dönemde kurulacak bağların derhal uzun bir ilişkiye dönüşmesini beklemesinler. Biraz zamana bırakmak gerek. Onun dışında romans adeta akıyor diyebiliriz. Sevgililer gününe kadar aşk konusunda her şey dört dörtlük; başı bağlılar için de, bekar için de... Sonrasında hayatının odağı biraz parasal durumlara kaymaya başlayacak. O yüzden ayın ortasına kadar bu durumun tadını bolca çıkar derim.

Ayın 15'inden sonrası cinsel ve üreme yollarına dair hastalıklara dikkat etmek isteyebilirsin. Libidon fazlaca yükseleceği ve sosyal ortamının hızlanacağını da göz önünde bulundurursak ani gelişen yakınlaşmalara karşı birazcık temkinli olmakta fayda var.

Ayın bir diğer harika etkisi de maddi kazançlar yönünde... Eğer borçların varsa yahut bazı alışverişler için nakit ihtiyacındaysan; ailenden beklenmedik bir şekilde maddi destek görebilirsin. Daha önceden birilerine verdiğin borçların da sana geri dönmesi ihtimali yüksek. Son derece olumlu olacağını düşündüğüm bu dönemde aynı zamanda geçmişte kalmış yakın ilişkilerin yeniden canlanması, küslüklerin bitmesi ve barışmalar söz konusu... Tüm bunlar elbette ki çok güzel şeyler fakat 'yeniden canlanma, barışmalar' dediğimizde akla eski sevgililer geliyorsa; durumlar sandığımızdan daha karışık olabiliyor. Aşk konusunda, eğer eski sevgililerden hamleler gelirse, en az ayın 20'ine kadar beklemeni öneririm sevgili Terazi. Zira ayın 20'sinde hayatında bazı eksikleri ve fazlalıkları hissedebilir; insanların gerçek niyetlerini görebilir ve maskelerini düşürebilirsin... Hepsinden de önemlisi kendine yepyeni bir yol çizebilirsin ve belki de o hayalindeki yolda tek başına ilerliyorsundur, yanında geçmişten getirdiğin ve seni yavaşlatan biri yoktur belki de... Kısacası, ayın 20'si senin için son derece karmaşık fakat bir o kadar da güzel bir uyanış yaşatacak. Etkisi adeta önündeki yılların temasını belirleyecek olan bu içsel farkındalık süreci, hayatına derhal ve somut şekilde etki etmeyecek olsa da; ruh halini kökten bir şekilde değiştirecek. O yüzden bu ay sonunun senin için son derece heyecan verici olacağını kesinlikle söyleyebiliriz. 

Aynı zamanda bu ay sonu 19-20-21 tarihleri kötü alışkanlıkları bırakmak için adeta birebir! Bu tarihlerde bırakılan alışkanlıklar uzun vadeli olur... Dolayısıyla elinde sigara, alkol, şeker vesaire ne varsa; kendini zorla ve bu tarihlerde bırak derim. Çünkü belki o bürüneceğin yeni ruh halinde ve kafandaki yeni hayalde, sen tertemiz ve çok enerjik bir insan olarak varoluyorsundur! 

Eğer işsizsen; ayın 10'undan itibaren iş bulma ihtimalin çok yüksek. Bu yüzden ufak yolculuklar yapman dahi gerekebilir; bu yüzden çantanı ve eşyalarını hazır bulundursan iyi edersin. Daha önce beraber çalıştığın insanlardan destek alabilir ve bağlantılar kurabilirsin. Eğer zaten çalışan biriysen; yeni projelerle beraber iş yerinde daha aktif - özellikle de arabulucu bir pozisyona geçmen söz konusu. Biraz yorucu olsa da ve maddi getirisi yakın vadede büyük görünmese de; uzun vadede sana faydalı olacağından emin olmalısın. Tempoya ayak uydurmanın faydasını emin ol göreceksin. 

Bu ay aşk konusu da gündem, iş yeri de hareketli... Fakat eminim ki bu aydan sonra asıl kendine aşık olacaksın. Ruhani tatmin ile kendinden gurur duyuyacağın harika bir ay bu!

Çok aşk var, Başak!

Sevgili Başak,

Bu ayı senin burcunda gerçekleşecek son derece ilginç bir dolunay ile kapatacağız fakat ayın öncesinde yaşayacaklarımız daha da ilginç. Pek çok burç için sıkıcı denebilecek şekilde geçecek olan bu Şubat ayı senin için neler saklıyor neler...

Öncelikle ayın ilk beş günü biraz sert ve gergin açılarak maruz kaldık; neyse ki geçti ve bitti! Şimdi, yani ayın 5'inden 10'una kadar deneyimleyeceğimiz bir yeni ay etkisi var ki o da bize, günlük hayat rutinimizde yapacağımız yeni düzenlemelerin adeta ruh halimizde büyük değişimler yaratacağını işaret ediyor. Yaşam alanımızı elden geçirmek, kullanılmayan eşyaları atmak, şöyle köşe bucak bir temizlik yapmak, spora başlamak, sigarayı bırakmak, yeni bir diyet listesi hazırlamak... vesaire vesaire! Bu beş gün içerisinde bu tarz, yüzeysel görünen değişimler, uzun vadede bize çok iyi gelebilir. Zira artık bu ay sonunda kendimizle ilgili de büyük bir yol ayrımına geliyoruz; ufak yükleri atmakta ve hafiflemekte fayda var!

Sevgili Başak, sana 2018'in sonundan beri 'kendini sevmek, gerçek sevgiyi keşfetmek' ile alakalı şeyler söyleyip durdum. Sevginin illa kazanılacak, hak edilecek ya da uğruna 'fedakarlık edilerek kanıtlanması gereken' bir şey olmadığını anlamak bazen zor olabiliyor... Zira insanız ve suistimale çok açığız; hele bir Başak'ın hassas kalbine sahipsek, alacağımız hasar çok yüksek olabilir. Ama gel görelim ki sevginin gerçekten de bir ölçü birimi yahut somut bir kanıtı asla yok. İşte bu ay, tüm bunlara, kanıtlara ve delilere -ve hatta bir başkasına ihtiyaç duymadan sevginin ve aşkın tadı nasıl çıkarılırmış göreceğiz. 

Eğer hayatında biri yoksa; biriyle tanışabilirsin. Eğer sevgilin varsa; sorunlarınızı giderebilir ve adeta huzura kavuşabilir, level atlayabilir, romantik anlamda muazzam vakitler geçirirken bir anda tüm soru işaretlerinizin silindiğini fark edebilirsiniz. Ayın 14'ünde zirve yapacak olan bu etki, evet tam da sevgililer günü buluyor! Sevgili Başak, ben sevgililer gününde büyük hediyeler ya da harika sürprizler alacağını değil ama; karşındaki insana bakınca 'işte ben bu insanı seviyorum / işte bu insan tarafından gerçekten seviliyorum / işte benim diğer yarım bu' diyeceğini düşünüyorum. Bence pek çok hediyeden daha da güzel bir şey bu! Kısacası, bu ay eğer bekarsan aşka bir şans ver. Dışarı çık! Eğer sevgilin varsa da, dinle, dinle ve dinle... Sorunlar çözülecek gibi duruyor!

Bu ay iş yeri de son derece hareketli, ayın ikinci haftasından itibaren karşına yeni projeler çıkabilir ve ekibine yeni insanlar katılabilir. Bu yeni gelecek olan insanın da, projenin de; kısmetiyle beraber geldiğini ve son derece uğurlu olduğunu düşünüyorum sevgili Başak. O yüzden gelen o yeniliği, güzel bir ruh hali ile karşıla derim. İlk başta her ne kadar fazladan sorumluluk ya da gereksiz tantana gibi görünse de, uzun  vadede sana çok faydalı olacak.

Ay sonunda senin burcunda gerçekleşecek olan dolunay, öncelikle ilişkiler anlamında ciddi bir karar almana sebep olabilir. Bu elbette ki illa ayrılık anlamına gelmiyor. Zira öncelikli olarak kendi hayatında enerjini hangi alana vereceğini kararlaştırmak isteyebilirsin. Örneğin işinde ya da okulunda ilerlemek isterken; bir taraftan bir ilişkiyi her gece üç saat konuşmalar yaparak devam ettirmek zor olabilir... Bu sadece bir örnek elbette. Dolayısıyla seni ve karşındaki insanı alakadar edecek bir şekilde günlük rutinde ve gelecek planlarında bir netleştirme, oturup her şeyi enine boyuna konuşma söz konusu... Bu noktada sana verebileceğim tavsiye şu yönde; elbette gerçekçi olmak ve detayları düşünmek önemli ve gerekli... Fakat hayatta bazı şeyler, çok da detaya ihtiyaç duymadan büyülü bir şekilde 'oluveriyor' gerçekten... Dolayısıyla esnek davranmak ve şansa güvenmek iyi olabilir.

Nihayet paralar geliyor, Yay!

Bu ayın en güzel haberini hemen şimdiden vereyim: Bu ay maddi anlamda ferahlamalar başlıyor, sevgili Yay. Nihayet bu konularda biraz nefes almaya başlıyorsun. Ama lütfen hemen eline geçen parayı harcama! Zira seni gerçekten şahane bir sene, daha da önemlisi şahane bir yaz mevsimi bekiyor; kenara para atarsan bana teşekkür edeceksin!

Neyse, aşkla başlayalım şimdi... Ayın 10'undan itibaren özellikle arkadaş gruplarından ya da Internet üzerinden kısmetlerin çıkabilir. Uzun süredir konuştuğun insanlarla buluşabilirsin, aşklar flörtler söz konusu olabilir. İş arıyorsan (özellikle de sanat-üretim gibi şeylere dönük bir mesleğin varsa) yine arkadaş gruplarından tanıdıklar sana çok güzel fırsatlar paslayabilirler. Gördüğün gibi; bu ay kös kös geçirilecek bir ay değil. Ayın ortasındaki sevgililer günü zaten romantizmi zirveye taşıyacak. Dostlarda da iyi vakitler geçirilebilir. 

Para kazanmak için yeni yollar bulmak için uygun bir dönem. Bu ayın 3'ünden itibaren kendini yeni bir ekmek kapısı açabilirsin! Eğer sanatla ilgileniyorsan ilhamının ve üretkenliğinin çok yüksek olduğu, çevrenden de destek göreceğin gayet verimli bir döneme gireceksin. Yakın çevrenin, kardeşlerinin, kuzenlerinin ya da iş arkadaşlarının da desteğini görebilirsin. Örneğin uğraştığın bir projeyi hayata geçirmek için sana yardımcı olmak isteyen sınıf arkadaşları, iş arkadaşları olabilir. Bu konuda fırsatları kaçırma, fakat her söylenene de kendini endeksleme derim! Aklında bulunsun, bu ay vaatlerin biraz bol keseden atıldığı, 'hallederiz, arkandayız' gibi içi boş sözlerin verildiği bir dönem olabilir. Bu yüzden, kariyer-para yahut sanatsal proje konularında arkadaşlarından aldığın desteği, özellikle insanlarla iletişim ağını iyi kullanırken, bir taraftan da cebinde bir B planı bulundurmalısın. 'Üretim' kelimesini kullandığım için illa bunu 'şahseser resim, heykel' gibi anlama; astrolojide yaptığın bir pastanın, çektiğin bir fotoğrafın, tasarladığın bir tişörtün değeri de 'sanat eseri' diye ölçülür. Bence hayallerini erteleme, Yay. Ama garantici davranmayı da unutma. 

İş yerinde yoğunluk başlayacak derken ciddiyim. Eğer işsizsen, yakın çevrenden iş fırsatları bulabilirsin. Bence sağa sola şimdiden haber sal; hiç beklemediğin yerlerden, kuzenlerden, komşulardan, kardeşlerden öneriler ve yardımlar gelebilir. Aynı şekilde eğer zaten sevdiğin bir işin varsa, yeni müşteriler bulabilirsin. Yeni projeler başlatabilir, yeni ortaklıklar kurabilir ve civa gibi hareketli olduğun bir çalışma dönemine başlayabilirsin. Önümüzdeki birkaç ay zaten senin için kariyer ve para odaklı olacak. Değişimi başlatan ve zihninde geleceğe yönelik arzularını netleştiren gezegenler bu sefer de senin için gideceğin yolu aydınlatacaklar. Bu fırsatları kaçırma. Örneğin, öğrenciysen yarı zamanlı ve iletişime yönelik işler düşünebilirsin; çeviri yapmak gibi. Aynı şekilde üzerinde bir takım sorumluluklar varsa, ödev, tez vesaire, bunları başarılı bir şekilde kotarabileceğin bir dönem olacak.

Geçen ay sana aşk müjdesi vermiştim. Bu ayın 15'ine kadar yine kısmetin açık, eğlenebilir ve yeni insanlarla tanışabilirsin. Uzun süredir hırpalanan ve sorgulayıp durduğun o meşhur egonu birazcık daha kabartabilirsin. Fakat; açıkçası ayın 10'u civarı ve sonrasında, kurmuş olduğun flörtlerin-olası sevgililik durumlarının ciddiye bağlanması gibi bir arzun varsa; çok da ısrarcı olmamalısın. Aşk ve 'sahip olma hırsının' birbirine karışması; daha da kötü bir ihtimal olarak senin için hayırlı olmayacak kavgacı birini hayatına alman söz konusu olabilir. Akışına bırakmakta fayda var. Bırak flört süresi biraz daha uzun olsun, bunu 'birilerinin keyfini beklemek' olarak görüp gurur yapmak yerine; 'doğru zamanı beklemek' olarak gör. Zira Satürn bu ay Venüs'ün yanında dimdik duruyor ve gereksiz, öyle havai flörtlerinden içeri girmesine asla izin vermiyor. Dikkat et Satürn yine kalbini kırmasın. Geçen senelerde Satürn'ün nasıl da sert biri olduğunu sen bizzat deneyimledin zaten!

Küllerinden doğ ama köprüleri yakma, Kova!

Sevgili Kova,

İlişkilerde nihai sonuca varılacak bir dönemdesin. Sevgilin varsa, uzun süredir devam eden ve bitirilemeyen konular gündeme gelecek. Tutulmalar dönemine kadar kendi irademizle karar verip harekete geçmediysek, tutulmalar döneminde evren bizim yerimize seçim yapacaktır. Bu senin tamamen pasif ve edilgen olduğun anlamına gelmiyor, unutma; şimdiye kadarki yolları kendimiz açtık, olaylara zemini kendimiz hazırladık ve yönümüzü belirtledik. Şimdi 'olacakların olma vakti'. Olayların iraden dışında geliştiğini düşünmek, iradesi güçlü bir burç olarak seni panikletebilir lakin ay sonuna doğru geçmişe dönüp baktığında aslında seçimlerimizin sonuçları olduğunu göreceksin. Tutulmalar diyorum, sonuçlandırır. Örneğin sevgilinden ayrılmayı düşünüyor ama hiçbir girişimde bulunmuyor muydun? Tutulma döneminde sevgilin kendiliğinden gidebilir... gibi gibi. Bu durumda oturup ağlamak yerine 'zaten istediğim bu değil miydi?' diye sorgulamak mantıklı olur. Zira bu ayın ilk iki haftası; adeta iki yıllık devam eden tutulmalar sürecinin getirdiği olaylar zincirinin son halkası... Sana bu konuyu çok uzatıp durdum farkındayım ama durum bu. Bu defa GERÇEKTEN kapanışı yapıyorsun. Ayın 5'inden, 10'una kadar devam edecek olan bu süreçte ilişkilerin başta olmak üzere hayatını sorgulayabilir ve sonuç olarak da temelde kendinde bir değişime gidebilirsin. 

Sana 'ayrılacaksın, ağlayacaksın' demiyorum. Lakin sonuçlanmalar kapıda. Bu gayet evlilik şeklinde de olabilir. Artık kademe atlama vakti. 

Aynı şekilde iş yerinde gerginlikler yaşaman çok olası, sorumlulukların üstüne çok fazla geldiğini düşünebilirsin. Özellikle iş arkadaşlarınla sorunlar yaşayabilirsin. Gizli düşmanların bu aralar fazla; ilk haftayı atlattıktan sonra herkesin gerçek yüzü görülecek. Bu yüzden ilk hafta boyunca iş yerinde de sakin bir tavır takınmanı tavsiye ederim. Bu gerginliklerin en büyük sebebinin de bu aralar toplum gözünde parlamaya fazlaca müsait oluşun; zira bu defa gerçekten çekemiyorlar seni! Yok, bu sefer gerçekten kıskanılıyorsun ama!

Sadece ofiste değil, ev içerisinde de bazı tartışmalar yaşanabilir. Ailenle yaşıyorsan geçmişten gelen meselelerin yeniden ortaya çıkması, bir arkadaşınla yaşıyorsan da bir çeşit otorite savaşı ortaya çıkabilir. Artık yenilemeye başladığın benliğinle nasıl tepki vereceğin kısmı özgür iradene kalmış bir şekilde, ilişkilere bakış açına dahi yön verecek. İlk haftayı atlattıktan sonra nasıl bir tavır takınacağını elbette ki ben de tahmin edemiyorum; hele söz konusu senin gibi bir Kova olunca... Kimseyi kırmamakta her zaman fayda var. Bunu zaten biliyoruz.

Dolunay ay sonunda 19-20-21 tarihlerini fena şekilde domine ediyor. Öncelikli olarak bu tarihlerden önce ve bu tarihler içerisinde her türlü büyük para harcamalarından uzak durmak lazım, sevgili Kova. Borçlardan ve banka kredilerinden korkmak lazım. Bu tarz girişimler için en az 25'ini beklemek hiç fena olmaz. 

Eğer bir sevgilin varsa, ayın son haftası senin desteğine fazlaca destek duyabileceği bir dönem olabilir. Bu dönemde iletişime çok dikkat etmek ve alttan almak önemli. Enerjinin çok yükseleceği ve ufak detayların göze çok büyük görüneceği bir dönem. Bu dönemde tartımalar ani şekilde büyüyebilir ve üzerinden bir süre geçince 'ya ben buna mı kızmışım?!' diye pişmanlıklar hissettirebilir. Pire için yorgan yakmak tam da bu tarz dönemler için söylenmiş olmalı... Ay sonunda sakin kalmaya çok dikkat et ve paranı sıkı tut lütfen, Kova.

Bu ay sana yapabileceğim ve hayata dönük pek çok ihtimalli somut yorumun ötesinde sende her açıdan içsel bir değişim yaratacak büyük bir potansiyel barındırıyor. Öncelikle ilişkilerden başlayarak yaşamına yeni bir şekil vermeye başlıyorsun. Son derece heyecan verici; yeter ki bu süreçte aile başta olmak üzere bazı köprüleri onulmaz şekilde yakma!

O zaman haydi Koçlar flörte! :)

Sevgili Koç,

Bu ayın ilk haftasından itibaren feci şekilde uzaklaşma, arkadaşlarla beraber tatile çıkma, her şeyi geride bırakma tadında isyankar dürtülere kapılabilirsin. Hele bir de üstüne patron-öğretmen gibi otorite figürleri ile oluşabilecek gergin havayı da katarsak; bir olay çıkarman adeta an meselesi. Sadece ilk hafta dişini sık derim, zira sonrasında bu hava tatlı bir şekilde dağılıyor ve özellikle iş yerinde kendini daha iyi ifade edebileceğin ve yaptığın işlerle öne çıkarak anlaşılacağın, hakkını rahatça alabileceğin bir döneme gireceksin. Paralar konusunda beklediğin gelişmeler varsa da ayın 10'una kadar sonuçlanması muhtemel. Genel anlamda maaşın ile ilgili beklentilerin varsa da; patron gibi para kaynakları ile konuşmalarını özellikle 6 Şubat'tan sonra yapmanı tavsiye ederim. Belki öncesinde bazı dostlarına akıl danışabilir ve aşağı yukarı kariyerinden beklentilerini netleştirebilirsin. Tecrübeleri paylaşmak her zaman iyidir elbette. Bu ay mesleki açıdan verimli. Eğer sosyal medya, iletişim, teknoloji, havacılık gibi mesleklerdeysen performansın da ay boyunca gayet yüksek olacak. Aynı şekilde yaratıcı işlerde, projeler üzerine çalışıyorsan, ayın 7'sinden itibaren güzel bir süreç başlıyor. Zaten bu ayın sonunda gerçekleşecek olan dolunay'ın seni en çok mesleki anlamda etkileyeceğini düşünüyorum. Yani iş ile ilgili tatminsizlikler, sorunlar varsa, çözüm bu ay sonunda kapıda. Fakat bu çözümün kavga gürültüyle sağlanmadığına emin olmak lazım. Özellikle iş arkadaşları konusunda 19-20-21 Şubat tarihleri biraz sabır gerektirebilir. 

Eğer işsizsen ve iş arıyorsan; ayın ilk haftası da, son haftası da son derece olumlu. Ayın 10'una kadar özellikle uzun süreli dostlarından destek alabilir, ayın son haftasında ise yazılı başvurularda olumlu geri dönüşler bulabilirsin. Ay boyunca asla durma ve kalbindeki yeri bulana kadar saldırırcasına başvurularını yap derim.

Şubat boyunca kariyerin genel anlamda gayet iyi görünüyor yani. Yaptığın işin göze görüneceği, takdir toplayacağı faydalı bir süreç. Öğrenciysen; yaptığın ödevler yahut kendince emeklerin ve projelerinle de öğretmenlerini etkileyebilmen, sınıf arkadaşlarınla yardımlaşabilmen olası. Kısacası ilk hafta için tavsiyem kendini meşgul tutman yönünde. Gayet olumlu olan bu süreci kaçırmamalısın. Aynı şekilde üslerinden de destek görebilirsin. Zaten sene boyunca, 2019'un sonuna kadar, öğretmen gibi bilge, tecrübeli insanların rehberliğinden faydalanmanın senin için çok çok çok iyi olacağından daha önce bahsetmiştim. 

Bu ayın başına ve diğer meselelere dönecek olursak... Dostlarınla -ki daha önce sana hayatına ömürlük dostları alacağın ilginç bir dönemde olduğunu söylemiştim- çeşitli organizasyonlar ya da etkinlikler yapabilir ve bu toplaşmaları da geleceğe dair güzel planlar yapmak için bir fırsat olarak görebilirsin. Bir süredir görüşmediğin o insanlarla arayı yeniden yapmakta fayda var. Hemen hayata geçirilecek somut planlar olmasa dahi, geleceğe dair vizyon kazanabilirsin. İnsanları dinle, Koç. İnsanların ilginç hikayeleri, farklı çalışan zihinleri var ve bazen gerçekten de ilham verici olabiliyorlar. 

Gelelim aşka... Bu ay aşk açısından da gayet iyi. Öyle aşırı romantik, kısmetlerin havada uçuştuğu bir dönem olmasa da; sevgiyi karşılıklı ve somut bir şekilde ifade edebileceğiniz ve kalıcı planlar yapabileceğiniz bir zaman dilimi bu Şubat ayı... Eğer zaten devam etmekte olan bir ilişkin varsa; daha önce heves edip bir türlü faaliyete dökemediğiniz işleri yapabilir, romantik aktivitelere katılabilir ve belki de ilişkinizi bir ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. Haberler iyi ve güzel yani. İşleri resmiyete dökme; aileleri ya da arkadaş gruplarını tanıştırmak söz konusu olabilir. Ama bu yorumu hunharca okuduğuna göre bekar olman oldukça yüksek bir ihtimal, o yüzden hemen senin için de bir yorum yapalım: Ayın 6'sından 10'una kadar sosyal medya üzerinden birileriyle tanışabilirsin. Bu kişiler uzak mesafede, farklı şehirde olabilir fakat sana iyi geleceğini düşünüyorum. Aynı zamanda 'arkadaşın arkadaşı' olayına da biraz sıcak bakmakta fayda var. O zaman haydi Koçlar flörte! :)

Sevgi emekti, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Aşk konusunda senenin en kısmetli ayına giriyorsun; öncelikle buradan başlayalım... Aşk ve ilişkiler konusundan senin burcun için o kadar çok bahsettik ki, böylesine duygusal bir burcu dahi bıktırmış olabiliriz diye düşünüyorum. Fakat mesele şu ki; 2018 yorumlarında da bahsettiğim gibi, olay sadece karşımızdaki insandan yahut bir beraberlik kurup ilişki yürütmekten öte; kendi sınırlarımızı, kendi kimliğimizi başkasını adeta bir ayna gibi kullanarak görme, kendimizi tanıma ve büyüme vakti demiştik. Yani kısacası bu dönemde yaşadığımız ilişki durumları, öylesine birer flörtten fazlasına işaret ediyordu. İşte bu ayın ilk haftasından itibaren; ilişkiler alanına yüklediğimiz tüm bu anlamlandırmalara biraz mola verebiliriz. Zira bu ay, ilişkileri biraz koyverme ve aşkın, flörtün, goygoyun çok da üzerine düşmeden ve detaylı düşünmeden tadını çıkarma vakti. Bu süreçte, yani ayın sonuna kadar, ufak tefek de olsa hediyeler alabilirsin ve eğer hayatında biri varsa, ilgiliyi ve sevgiyi tam anlamıyla somut şekilde görebilirsin. Bu, Şubat'ın ilk ve en güzel haberi. Tadını çıkar.

Ayın ilerleyen günlerinde bir diğer baskın etki ise para konusu üzerine... Ayın 6'sından 10'una kadar sürecek olan gergin bir atmosfer var ve sana maddi anlamda yeni bir başlangıcı işaret ediyor. Herhangi bir bankaya kredi borcun mu var? Bu dönemde kapatabilirsin. Kafandaki projeye başlamadan önce bir sponsor mu lazım? Daha önce beraber çalıştığın birinden muazzam bir bağlantı ile sponsor bulabilirsin. Burs, harç gibi konularda da kısmetlerin açık... Ama... Ama bu dönemde büyük krediler çekmeni kesinlikle önermem. En azından ayın 15'ine kadar beklemeni ve hatta garantilemek için 16'sından sonra -bir aile büyüğüne de danışarak harekete geçmeni öneririm. Bu dönemde varsa büyük bir borçtan kurtulabileceğin gibi, yeni ve büyük bir borç yapmamak da önemli. Eğer evliysen, eşinin sana henüz bahsetmediği parasal konuları açması söz konusu olabilir. Hepsini soğuk kanlılıkla karşılamak lazım.

Şubat ayı genel anlamda güzel, ama ikinci hafta ile ilgili bir etki daha var ki belirtmeden geçmek olmaz. Bu etki çok önemsiz gibi görünse de, aslında çok önemli ve harika bir fırsat bence! Ayın 10'una kadar sağlık anlamında kendine yeni bir sayfa açabilirsin, sevgili Yengeç. Bedenimizin ve zihnimizin nasıl da senkronize çalıştığını düşünürsek, evren tarafından destekli bu zaman diliminin uzun vadede sana nasıl da iyi geleceğini en iyi sen bilirsin. Sigarayı, alkolü, şekeri vesaire artık niyetinde ne varsa hayatından çıkarma ve yeni bir rutin oturtma vakti. Hele 7 Şubat, öyle şifalı bir tarih ki... Tek kelimeyle muhteşem! Mutlaka bedenine iyi davranmaya başlama günü!

7 Şubat'tan bahsetmişken, birazcık daha deşelim bakalım... 7 Şubat tarihinde, iş arkadaşların ile her türlü toplantı, yeni proje başlangıcı, beyin fırtınası vs. için güzel bir fırsat var. Mutlaka değerlendirilmeli. Aynı şekilde bir takım tatsızlıkları sonlandırmak için de kullanılabilir. Eğer işsizsen; iş bulmak için daha şahane bir gün olamaz. Mülakatlar için biçilmiş kaftan adeta! Zaten ayın 10'undan itibaren ufak yolculuklar da görünüyor... Neden o ufak yolculuklar yeni mesleğine dair alacağın bir eğitime, yeni iş yerine ya da başlayacağınız yeni projeye koşturmaya doğru olmasın ki?! 

Aşk konusunda en güzel tarihler ise 17-18-19 Şubat! Bu tarihlerde sevgilinle geleceğe dair uzun vadeli sözler verebilir, belki yüzükler dahi takabilirsiniz. Uzun yolculuk planları ve daha pek çok güzellik bu tarihler aralığında sizinle. O yüzden ne yapıp, ne edip, o tarihlerde sevdiceklerin yanında olmak lazım!

Peki bekar Yengeçler? Onlar için yine aynı tarihlerde sosyal medya üzerinden hızlı ilişkilerin başlaması söz konusu olabilir. Ufak seyahatler ve flörtler için eğlenceli olsa da; uzun vadede hayallere kapılmadan önce enine boyuna düşünmek gerekiyor, malum. :) Hepsinden de öte, bir sevgilinin olması fikrini, konsepti mi istediğini yoksa gerçekten de o insanı mı arzuladığını sorgulamak isteyebilirsin.

Bu Şubat ayı misler gibi anlayacağın... Aşk iyi, iş iyi! Ay sonundaki dolunay ise sana kocaman bir haber getiriyor; bu haberin ise biraz dedikodu boyutunda kalarak seni eğlendireceğini, pek germeyeceğini düşünüyorum. Mart'ta görüşmek üzere!

Bu defa bu işi bitiriyoruz, Aslan!

Sevgili Aslan,

Seni 'tutulmalar var, az dişini sık, kadersel bunlar, ruhumuzun yolculuğu' vesaire diye diye çok oyaladım. Bunun farkındayım. Ama bu defa GERÇEKTEN bu son. :)

Bu ayın ilk haftasında bir Kova yeniayı gerçekleşiyor ve artık iki seneyi aşarcasına üst üste gelen tutulmalar serisi ile gelen olaylar zincirini nihayete erdiriyor. Eğer karmaşık bir ilişkin varsa yahut bir süredir devam eden ilişkinde kafanda soru işaretleri varsa; bu defa kendini fena şekilde netleştiriyorsun. Tamam ya da devam deme vakti. Hem de sadece belli bir konuya değil; bir insana tamamen 'bitti' ya da 'devam' deme zamanı geliyor. Bu yüzden öncelikle soğukkanlı kalmanı ve bu olayların nasıl da 'kadersel' olduğunu hatırlamanı öneririm. Şu bir gerçek ki; iki insan birbirleriyle olmak istediklerinde, arada çok büyük şeyler (savaşlar vesaire) olmadığı sürece, o iki insan bir şekilde beraber olmanın bir yolunu buluyorlar :) Yani eğer bir türlü 'olmuyorsa' iki taraftan biri yeterince istemiyordur, değil mi? Kısacası kararı sen ya da sevgilin şimdiye kadar vermediyse dahi, ayın 10'una kadar evren sizin adınıza verebilir. 

Bu elbette ki sorunlu ilişkiler için geçerli! Mutlu mesut ilişkisi devam eden insanlar hemen paniklemesin. Zira 'tamam' ya da 'devam' kısmı onlar için de geçerli ama bu illa ayrılık şekilde olmak zorunda değil! Örneğin; birlikte bir işe girişme, taşınma, aileleri tanıştırma ve belki de çocuk kararı alma söz konusu olabilir. Eski hayat tarzına 'tamam' dersiniz belki de? Kısacası bu kadersel dediğimiz etki, kaderinizdeki güzel şeyleri neden tetiklemesin?! :)

Bekar Aslanlar da ani gaza gelip flörtleri ilişkiye çevirmek isteyebilirler. Size bu durumda şans dilemekten başka söyleyecek şeyim yok. Ha, bir de akışa bırakmayı unutmayın!

Aşklı işleri bir kenara bıraktıysak şimdi işe güce dönelim zira Şubat ayı boyunca en en en şanslı olduğun konu bu, sevgili Aslan. Öncelikle ayın ilk gününden sonuna kadar iş arkadaşlarından her konuda fazlaca destek görebilir ve yeni projelere girişebilirsin. Kazancının bereketinin de artacağı bu dönemde grup projeleri ekstra verimli geçecek gibi duruyor. Elbette ki işsiz insanlar da birer aracı ile iş bulma konusunda bu dönemde şanslı olabilirler. Hele bir 7 Şubat tarihi var ki, tek kelimeyle muazzam. Sadece iş ve para ile alakalı konularda değil; sağlık ve şifa ile alakalı durumlarda da değerlendirilmesi gereken bir gün. Patronlarla toplantılar, iş arkadaşları ile yeni girişimler, doktorlara muayeneler gayet güzel sonuçlar verebilir bu tarihte. Ayın 15'inden sonra açıkçası kariyerin ile alakalı iddialı olduğun her şeyi gerçekleştirebilecek enerjiyi de kendinde bulacaksın. Bu tarihten sonra geçici de olsa bir yönetici pozisyonunda bulunman - yöneticinin görevlerini yapman söz konusu olabilir. Bu uzun vadede görülecek bir emek olacak, sevgili Aslan. Bu ay, flört durumları her ne kadar ilgi çekici gözükse de tüm enerjini iş yerine ver derim.

Maddi kazançlar konusu ise ay sonunda gündeme geliyor. 22 Şubat tarihinden itibaren sabit gelirinin ne yönde değişeceğini görmeye başlayabilirsin. Maaşına zam, yan projelerden gelecek paralar vesaire söz konusu olabilir. Bereketli olacağını düşünüyorum fakat yine de büyük alışverişler için uygun vakitler olmadığını belirtmek istiyorum. Mart'ta görüşürüz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
688
319
113
85
80
77
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asude Kılıç

Neden bu kadar geç yayınlanıyor üzüyorsunuz bizi

verita

Arkadaşlar sadece burcunuzu okumayın, yükselen burcunuzu da okuyun. İnsanlar genelde yükselen burcu hafife alır, güneş burcuna göre. Ama eğer transitler söz ... Devamını Gör

Mahinev Aksel

Haklısın. Ama burada "BURCUNUN" kelimesi geçiyor. Ekleme yok yani...

Selinay

Her ay sevgilimiz oluyor buna göre dkdmdmfj Ah ah akrepler olarak çok yoruluyoruz.