Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamak ve Vücuttaki Toksinlerden Arınmak için Kullanabileceğiniz 14 Çekirdek ve Tohum

Zayıflamak ve Vücuttaki Toksinlerden Arınmak için Kullanabileceğiniz 14 Çekirdek ve Tohum

Başak Nur Süner
12.11.2016 - 18:15 Son Güncelleme: 18.08.2021 - 12:46

Zayıflamak uğruna bu güne kadar neler yapmadık ki? Her şeyi denedik ama istediğimiz kiloya gelemedik. Bu tohum ve çekirdekler, doğru şekilde kullanıldığında yağ yakımınızı hızlandırıp tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı oluyor. Çekirdek, tohum diyip çöpe atmayın; tahmin ettiğinizden çok daha fazla yararlılar! Ama siz zayıflayacağım diye de kendinizi tohumlara, çekirdeklere boğmayın, yoksa kötü sonuçlar doğurabilir. Sizin için (doğru tüketildiğinde) zayıflamanızda size çok yardımcı olacak 14 tohum ve çekirdek listeledim :)

*Hamilelerin ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmaması veya doktor kontrolünde kullanması gerekiyor.

1. Acı çehre tohumu

Bağırsakları çalıştırıyor ve vücudu sıkılaştırıyor. Yemeklerden yarım saat önce ılık su ile birlikte yutmanız öneriliyor.

2. Chia tohumu

2. Chia tohumu

Protein barı olarak bilinen chia tohumunu çok farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Özellikle pudinglerin, meyve sularının içine katılarak tüketilebilen chia tohumu, bir çok hastalığa da iyi geliyor.

3. Keten tohumu

3. Keten tohumu

Keten tohumu, içerdiği lifler sayesinde sindirimi hızlandırarak bağırsakları çalıştırıyor. Yatmadan önce 2 çay kaşığı keten tohumu yutup üzerine 2 bardak su içebilirsiniz.

4. Çörek otu

4. Çörek otu

Çörek otu, insanlarda tokluk hissi yaratarak daha az besin tüketmelerini sağlıyor. Yemeklerden 1 saat kadar önce 1 çay kaşığı çörek otunu suyla yutabilirsiniz.

5. Tere tohumu

5. Tere tohumu

Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı oluyor.  1 tatlı kaşığı tere tohumunu 2 çay kaşığı balla karıştırarak yedikten sonra 1 fincan ılık suyla tüketebilirsiniz.

6. Kimyon

6. Kimyon

Günlük 1 çay kaşığı kimyon, metabolik hareketleri hızlandırarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

7. Siyah hardal tohumu

7. Siyah hardal tohumu

Metabolizmanın düzenlenmesine ve vücuttaki yağların azalmasına yardımcı oluyor. 20 gün boyunca her sabah uyandığınızda, 1 su bardağı ılık suya; çeyrek çay kaşığı siyah hardal tohumu karıştırarak içebilirsiniz.

8. Ardıç

8. Ardıç

Metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakma özelliği bulunan ardıç tohumu çok kullanıldığında böbreklerde hasara neden oluyor. 20 gram ardıç tohumunu, 20 gram biberiye ile birlikte (olmasa da olur) 1 litre suya ekleyerek kaynatıp içine bal da katarak tüketebilirsiniz.

9. Biberiye tohumu

9. Biberiye tohumu

Özellikle yağlı yiyecekler yenildiğinde yağların çözümüne yardımcı oluyor. Bağırsak ve mideyi uyarıyor.

10. Zeytin çekirdeği

10. Zeytin çekirdeği

Günde 1 tane yutulan zeytin çekirdeği yağ yakımını hızlandırarak zayıflamaya yardımcı oluyor. Fazla kullanımında apandisit patlamalarına sebebiyet verebiliyormuş, aman dikkat.

11. Bal kabağı çekirdeği

11. Bal kabağı çekirdeği

Her gün 1 avuç kadar bal kabağı çekirdeği tüketerek zayıflamayı kolaylaştırabilirsiniz. Salatalarınıza ekleyerek de tüketebilirsiniz.

12. Yeşil kahve çekirdeği

12. Yeşil kahve çekirdeği

Yeşil kahve çekirdeğinin çekilmiş halini aktarlardan satın alarak yemeklerden yarım saat önce, Türk kahvesi şeklinde pişirerek tüketebilirsiniz.

13. Nar çekirdeği

13. Nar çekirdeği

Nar çekirdeğinin idrar sökücü etkisiyle vücudunuzdaki toksinlerden kurtulabilirsiniz. Nar çekirdeğini çektirerek toz haline getirip 1 çay kaşığı tozu, su ile birlikte tüketebilirsiniz. (1 çay kaşığı balla tatlandırarak da yiyebilirsiniz.)

14. Karpuz çekirdeği

14. Karpuz çekirdeği

Karbonhidrat dengesini sağlayarak metabolizmayı hızlandırıyor. Karpuz çekirdeklerini kurutup ezerek tüketebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
35
26
15
15
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın