Görüş Bildir
Haberler
Yusuf Yazıcı'nın 20 Saniyede Değişen Hayatı

Yusuf Yazıcı'nın 20 Saniyede Değişen Hayatı

Batuhan
10.05.2016 - 11:58

Trabzonspor'un Çaykur Rizespor'u 6-0 yendiği maçta 2 gol, 2 asistle dikkatleri çeken Yusuf Yazıcı, 8 yaşındayken okul seçmelerinde ilk 20 saniye içinde attığı golle Trabzonspor altyapısına seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon'un Boztepe mahallesinde oturan Sebahat-İsmail Yazıcı çiftinin 3 erkek çocuğundan biri olan Yusuf Yazıcı, Pelitli Mahallesinde otururken okuduğu Ayfer Karakullukçu İlköğretim Okulu'nda Trabzonspor'un oyuncu seçmeleri yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

'8 yaşındaydım. Seçmelerde maç başlar başlamaz santradan kaleye gittim gol attım. 20 saniye geçmişti, belki daha da az. Golü atar atmaz Salih hoca beni dışarıya çıkardı. Ben, seçilemediğimi düşünerek 'niye beni çıkardın' gibisinden ağlamaya başladım. Daha sonra hocam 'oğlum seçildin ne istiyorsun' dedi. Onu duyduğumda büyük bir mutluluk yaşadım, çünkü futbolu çok seviyordum.'

"Rüyada gibiyim"

"Rüyada gibiyim"

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor'da A takım formasını giymesinin bir rüya gibi olduğunu ifade ederek, 'Maçtan önce oynarsam gol atacağıma inanıyordum. Ağabeyim de 'gol atacaksın' demişti. Oynadım, gol attım. Öz güvenim vardı. İyi performans göstereceğime inanıyordum. Hayal ettiğin formayı giyiyorsun, 2 gol atıp 2 asist yapıyorsun. 'Anlatılmaz yaşanır' derler ya onun gibi bir duygu.' dedi.

Salih Tekke: Ağlayarak eve gitti

Salih Tekke: Ağlayarak eve gitti

Yusuf Yazıcı gerek Trabzonspor U19 takımında oynadığı, gerekse Dünya Şampiyonu olan Erdoğdu Lisesi takımında oynadığı futbolla herkesin ilgisini çekmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altyapı antrenörü Salih Tekke de Yusuf Yazıcı'nın seçmelerine ilişkin 'Salim ağabey (Doğan) ile okula gitmiştik. Yusuf, hemen kendini gösterdi, ben de 'çık dışarıda bekle' dedim. Yusuf'u seçtiğim için kenara almıştım ama o ağlayarak eve gitmiş. Daha sonra ağlayarak ailesiyle döndüğünde onu seçtiğimizi söyleyince mutlu oldu.' dedi.

Yusuf'un özelliklerini anlatan Tekke, 'Yusuf, oyun becerisi olarak çok yüksek, yaratıcı bir oyuncu. Çalım atan, dripling yapan, ara pası veren, gol atan, gole teşebbüs eden bir oyuncu. Oynayarak temposunu arttırırsa Türkiye'de iyi bir yere geleceğine inanıyorum.' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın