Görüş Bildir
Haberler
Yumurta Bile Kıramam Diyenleri Danilo Şef'e Çevirecek En Sürükleyici 10 Aşçılık Oyunu

Yumurta Bile Kıramam Diyenleri Danilo Şef'e Çevirecek En Sürükleyici 10 Aşçılık Oyunu

Oyun dünyasında her türden her zevke göre oyunlar bulunmakta. İşte bu türlerden birisi de yemek yapma ve aşçılık oyunları. Elinize aldığınız malzemelerle hızlı bir şekilde yemek yapmaya çalışırken bir yandan da sabırsız müşterilerinizi tatmin etmeye çalıştığınız bu oyunlar oldukça stresli olabiliyor. Bugünkü listemizde oynayanları kendisine bağımlı eden en sürükleyici 10 aşçılık oyununa bakacağız.

Kaynak: https://gamerant.com/immersive-cookin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Food Truck Simulator

10. Food Truck Simulator

Food Truck Simulator'da bize babamızdan miras kalan yemek kamyonunu alarak kendi aşçılık kariyerinizi çizdiğiniz bir simülasyon oyunu. Birinci şahıs kamerasından oynadığımız Food Truck Simulator'da bir yandan aldığımız eski karavanı geliştirip iyileştirmeye çalışıyor bir yandan da içine bırakıldığımız şehirde özgürce istediğimiz yere gidip etrafı keşfediyoruz.

9. PlateUp!

9. PlateUp!

PlateUp! ister tek başınıza isterseniz de yanınıza alabileceğiniz arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bir mutfak yönetme oyunu. Co-op bir şekilde 4 kişiye kadar oynanabilen bu oyunda içine bırakıldığımız kaotik mutfağı idare etmeye çalışıyor, bir o yana bir bu yana koşarken yemek yapmanın ve mutfak işletmenin aslında ne kadar stresli bir iş olduğunu fark ediyoruz.

8. Epic Chef

8. Epic Chef

Epic Chef'e sadece bir aşçılık oyunu demek ona haksızlık olur: Bu oyun bundan çok daha fazlası. Zest isimli ana karakteri kontrol ettiğimiz Epic Chef, çoğu aşçılık oyununun aksine içinde gerçekten bir hikaye barındırıyor. Aşçılığın yanı sıra yaşam simülasyonu, çiftçilik ve zanaatkarlık gibi oynanış mekanikleri de barındıran bu yapım karşısında saatlerinizin nasıl geçtiğini anlamayacak, kendinizi bir tarlaya bir mutfağa koştururken bulacaksınız.

7. Good Pizza, Great Pizza

7. Good Pizza, Great Pizza

Çok fazla bir şey düşünmeden rahatlamak ve bir yandan da aşçılık oyunu mu oynamak istiyorsunuz? Tam da doğru yere geldiniz. Good Pizza, Great Pizza nostalji esintileri taşıyan tatlı mı tatlı bir pizzacılık oyunu. Her biri birbirinden farklı isteklere ve kişiliklere sahip yüzden fazla müşterinin siparişini yetiştirmeye çalıştığımız Good Pizza, Great Pizza bir pizzacı işletmenin nasıl bir his olduğunu en iyi veren yapımlardan.

6. Lemon Cake

6. Lemon Cake

Tatlı mı tatlı grafiklere sahip bu oyunda eskimiş ve yıpranmış olan fırınımızın başına geçiyor ve onu baştan aşağı yenileyerek tamir ediyoruz. Bir yandan inekleri sağıyor bir yandan bal topluyor ve bir yandan da yumurta toplayarak yemek yapıyoruz. Lemon Cake'in tatlı görünüşü sizi yanıltmasın, her ne kadar dışarıdan sakin görünse de oynamaya başladığınızda bütün dikkatinizi ve odağınızı vermeniz gereken bir yaşam simülasyonuna dönüşüyor kendisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cook, Serve, Delicious! 3?!

5. Cook, Serve, Delicious! 3?!

Cook, Serve, Delicious! 3?! eski ve köhne bir restoranı alıp onu eski beş yıldızlı günlerine geri döndürmeye çalıştığımız bir simülasyon oyunu. Bir yandan sabırsız müşterilerle ilgilenip bir yandan da yemek yapmaya çalıştığımız Cook, Serve, Delicious! 3?! öğrenmenin kolay ustalaşmanın ise zaman gerektirdiği zorlu bir oyun. Oyuncular kimi zaman sayıları hızla artan yemek istekleri karşısında kendilerini bunalmış hissedecek, stres olacak.

4. Stardew Valley

4. Stardew Valley

Stardew Valley pek çok açıdan son yılların en başarılı ve en iyi bağımsız yapımlarından birisi. Bize ailemizden kalan eski çiftliğimize gitmemizle başlayan oyunda balıkçılıktan aşçılığa çiftçilikten madenciliğe hayvancılıktan keşfe tonla farklı oyun mekaniği bulunuyor. Aslına bakıldığı zaman Stardew Valley yüzlerce saat harcayabileceğiniz içeriği oldukça bol bir yaşam simülasyonu. Konuşabileceğiniz ve ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz yan karakterlerden de bahsetmeden geçmeyelim.

3. Dungeon Munchies

3. Dungeon Munchies

Dungeon Munchies ekranı yana kaydırarak oynadığınız piksel grafiklerle tasarlanmış oldukça eğlenceli bir rol yapma oyunu. Yaptığımız yemekleri yiyerek kendimize farklı özellikler ve güçler kazandırdığımız bu oyunda her oynanış döngüsü kendine özel. Yapabileceğimiz yemek sayısı 7 olduğundan neleri yapıp yediğimize dikkat etmeli, can yenileme veya vurulan hasar gibi istatistikleri göz önünde bulundurmalıyız.

2. Cooking Simulator

2. Cooking Simulator

Birinci şahıs kamera açısından oynanan Cooking Simulator, pek çok açıdan oynayabileceğiniz en gerçekçi aşçılık oyunu olabilir. 80'den fazla yemek tarifinin ve 140'dan fazla malzemenin bulunduğu bu oyun, gerçekçiliği daha da artırmak için VR kullanmanıza bile olanak sağlıyor. İçinde aynı zamanda gerçekçi fizik mekanikleri de barındıran bu yapımla kendinizi gerçek bir aşçı gibi hissedebilir, birbirinden farklı yemekler yapabilirsiniz.

1. Overcooked

1. Overcooked

Overcooked oyuncuya strese sokan ve bunaltan co-op odaklı bir mutfak işletme ve yemek yapma simülasyonu. Bir yandan mutfağınızda çıkan problemlerle uğraştığınız bir yandan da sinirli ve sabırsız müşterilerinizin siparişlerini yetiştirmeye çalıştığınız Overcook'ta başarılı olmanın en büyük sırrı sakin kalmak ve arkadaşlarınızla beraber iyi bir şekilde koopere olmak. Sürekli değişen mekan tasarımı ve yükselen zorluğu ile Overcooked aşçı olmanın stresini ve zorluğunu en iyi yansıtan oyunlardan.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın