Görüş Bildir
Haberler
Oynarken Başından Kalkamayacağınız, Bağımlılık Yapan Sıra Tabanlı Strateji Oyunları

Oynarken Başından Kalkamayacağınız, Bağımlılık Yapan Sıra Tabanlı Strateji Oyunları

Sıra tabanlı yapımlar oyun dünyasının vazgeçilmezlerinden. Hamlelerimizi sırayla yaptığımız ve karar vermeden önce 'Acaba neyi seçsem' diye uzun uzun düşün düşündüğümüz bu yapımlar bir hayli bağımlılık yapıcı olabiliyor. Bu yazımızda bizleri saatler boyunca ekran başına kitleyip kafamızda planlar kurmamıza, hesaplar yapmamıza sebep olan oyunlara bakacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Into The Breach

1. Into The Breach

Faster Than Light'ın da yapımcılığını üstlenmiş olan Subset Games'ten çıkan Into The Breach bağımlılık yapıcı sıra tabanlı bir strateji oyunu. Öğrenmesi kolay ve basit oynayışı ile sizi hızlıca içine alan bu oyunda kullandığımız mekalarla insanlığı kötücül düşmanlardan korumaya çalışıyoruz.

2. Slay the Spire

2. Slay the Spire

Sıra tabanlı olmasının yanı sıra rogue-like da olan Slay the Spire bir kart oyunu. İçine eklenen farklı karakterler, kartlar, eşyalar ve karşılaşmalarla Slay the Spire size uzun saatler harcayabileceğiniz ve birbirinden farklı yollar deneyebileceğiniz bir deneyim sunuyor. Bu oyunun da oldukça bağımlı edici olduğunu ve karşısında zamanın su gibi aktığını da ekleyelim

3. Heroes of Might and Magic III

3. Heroes of Might and Magic III

Listemizin bu sırasında nostalji seven eski oyuncuları mutlu edecek bir oyun var: Heroes of Might and Magic III. 1999 yılında çıkış yapan bu yapım zamanında çok sevilerek bir kült haline geldi ve sıra tabanlı oyun denince akla gelen ilk isimlerden birisi oldu. Eğer mitolojiye de meraklıysanız ve oyunun yaşını da biraz görmezden gelebilirseniz, sizi harika bir deneyim bekliyor demektir.

4. XCOM 2

4. XCOM 2

İlk oyunun üstüne yapılan onlarca geliştirme ve iyileştirmeyle oynayanların beğenisini kazanan XCOM 2, türünün zor oyunlarından birisi. Gerek hikayesi gerek oynanışı gerekse de müzikleri ve atmosferiyle XCOM 2, Fraxis'in en beğenilen işlerinden. Eğer sıra tabanlı stratejilere meraklıysanız ve yolunuz hala bu seriye düşmediyse XCOM 2'yi kesinlikle deneyim etmelisiniz. Oyunda stratejinin yanı sıra şans faktörünün de bulunduğunu ve bunun bazı oyuncuları çileden çıkarabildiğini de ekleyelim.

5. Monster Train

5. Monster Train

Rogue-like elementlere sahip olan Monster Train farklı sınıfları kullanarak rakiplerinizi alt etmeye çalışıtığınız sıra tabanlı bir strateji oyunu. Listemizin önceki oyunlarından Slay the Spire'a da benzeyen bu yapım, oyun iyi özelliklerini alıp kullanmasının yanı sıra kötü olan taraflarını değiştirip iyileştirmeye çalışıyor. Rogu-like kart destesi türündeki nadir oyunlardan olan Monster Train, bu türün zirve isimlerinden birisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Undertale

6. Undertale

Bağımsız oyun dünyasının en popüler ve güçlü isimlerinden olan Undertale, içinde barındırdığı ilgi çekici sıra tabanlı dövüş sistemiyle bu listede yer buluyor. Düşmanlarınızla ister savaşarak ister konuşarak yüzleşebildiğiniz sıra tabanlı savaş sisteminin yanı sıra anlattığı hikayesi, atmosferi müzikleri ve karakterleriyle de Undertale deneyim edilmesi gereken bir yapım.

7. Darkest Dungeon

7. Darkest Dungeon

Darkest Dungeon acımasızlığıyla oyuncuları zor durumda bırakan bir oyun. Kurduğunuz takımlar ile sıra tabanlı şekilde mücadele ettiğiniz bu oyunda takımındaki karakterleri iyi seçmeli, onların değerlerine dikkat etmelisiniz. Darkest Dungeon stratejinin yanı sıra şansın da önemli bir olduğu oyun, bu yüzden oyunu oynarken sabırlı olmalı ve karşınıza çıkabilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor. Karanlık gotik havasıyla da cezbeden bu yapım, zorluktan zevk alan oyuncuları kendine çekiyor.

8. Civilization 6

8. Civilization 6

Civilization serisi yıllardan beri oyuncuların gözdesi olmaya devam ediyor. Çıkan her oyunuyla dikkatleri üstüne çeken ve oyuncuların yüzlerce ve hatta binlerce saatini su gibi akıtan bu oyunlara, sıra tabanlı strateji meraklılarının kesinlikle bakması gerekiyor. Serinin en yeni oyunu Civilization 6 da oynanış tarafında kendinden önceki oyunların üstüne koyarak oyunculara muazzam bir sıra tabanlı strateji deneyimi sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vector

Eu4-Ck3-Hoi4

Barbaros Y

Civ 6 iyi ama 5'in yerini tutmuyor